Mielipide

Pettynyt Karalahti ylpeä joukkueestaan

LIIGA / Kolumni
Bluesin puolustuksen keulakuva Jere Karalahti kirjautti ensimmäisen tehopisteensä finaaleissa, mutta joutui pettymään. Kasvattiseura HIFK voitti mestaruuden otteluvoitoin 4–0.

Läpi kauden lähes 30 minuuttia ottelua kohden Bluesin takalinjoilla luutinut Jere Karalahti näki finaalisarjan ratkenneen viime kädessä erikoistilannepelaamiseen ja IFK:n parempiin sisääntuloihin.

– IFK oli parempi erikoistilanteissa koko finaalisarjan ajan. Mutta ei mekään siinä huonoja oltu, vaikka sitä paljon arvosteltiinkin. Kyllä mekin tehtiin joka pelissä ylivoimamaaleja.


Karalahti joutui pettymään.
Tomi Hänninen - tomi.hanninen@jatkoaika.com

Aiemmissa ottelusarjoissaan espoolaiset pääsivät usein johtoon, mikä edesauttoi voittoja. Se teki myös mm. ensimmäisessä Ässät-ottelussa hienon nousun kahden maalin tappioasemasta voittoon. Loppuotteluissa Blues ei päässyt kertaakaan johtoon, tai edes tasoihin kuparisen rikkouduttua.

– Ensimmäisen maalin merkitys korostui. IFK pääsi jokaisessa ottelussa johtoon, ja me ei johdettu yhtäkään ottelua missään vaiheessa. Kai se [finaalisarjan lopputulos] meni sitten jossain määrin oikein, Karalahti sanoi.

Maalivahti Iiro Tarkin jälkeen kenties joukkueensa tärkein pelaaja antoi tunteikkaasti kehunsa koko joukkueelle.

– Jokainen meidän jätkä antoi kaikkensa. Kaikki ketkä tässä oli mukana: huoltajat, valmentajat, pelaajat.

Runkosarjassa yhdeksänneksi jäänyt Blues teki pitkän matkan finaaleihin. Sen kausi oli katkolla ensimmäistä kertaa jo "villi kortti" –kierroksella Oulussa.

– Kunnia-asia oli olla tämän joukkueen jäsen. Meillä oli helvetin hieno matka. Aloitettiin yhdessä kymmenen päivää vaille vuosi sitten ja tänne asti tultiin. Mä olen ylpeä joka jätkästä ja tästä joukkueesta. Kaikkemme annettiin, liikuttunut puolustaja sanoi.

Karalahti oli tulevaisuudestaan vaitonainen. Siihen, että onko puolustaja käytössä kevään MM-kisoissa tai pukeeko tämä myös ensi kaudella Bluesin paidan päälleen, saatiin identtiset vastaukset.

– En mä oo miettinyt tollasia asioita ollenkaan. Ei mulla oo mitään kommentoitavaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle