Mielipide

Perukaa tori − Tappara alisuorittaa, tekee virheitä, ja Kärpät rankaisee

LIIGA / Kolumni

Tappara hävisi ensimmäisen finaalin Oulussa 0−3. Yhdeksi selitykseksi tarjottiin hallitsevan mestarin pitkää pelitaukoa, jonka myötä Kärpillä oli parempi pelituntuma. Toinen finaali Hakametsässä alkoikin Tapparan osalta vauhdikkaammin ja tehokkaammin.

Pelin edetessä kotijoukkue kuitenkin menetti johtonsa ja etulyöntiasemansa.

Samaan aikaan kun Tappara kompuroi, on Kärpät pelannut erinomaisesti.

Tapparalle epätyypillisesti joukkueen pelissä nähtiin runsaasti kiekonmenetyksiä ja merkkausvirheitä, joista Kärpät rankaisi tylysti ja tehokkaasti. Tappara puolestaan haparoi omissa maalipaikoissaan. Poikittaissyötöt olivat epätarkkoja, eikä laukauksissa ollut tarvittavaa tappamisen makua.

Paniikki on toistaiseksi liian voimakas sana, mutta Tappara on joka tapauksessa aivan liian kaukana parhaasta tasostaan. Samaan aikaan kun Tappara kompuroi, on Kärpät pelannut erinomaisesti.

TPS-sarjassa näytti siltä, että jälleen kerran päävalmentaja Jukka Rautakorpi oli saanut kaikkien pelaajien kuntohuipun ajoitettua tärkeimpiin peleihin. Kärpät–HIFK-sarjan venymisen seitsemänteen peliin arvioitiin myös kääntyvän Tapparan eduksi, kun vastustaja on väsyneempi.

Tätä etua Tappara ei ole kahdessa ensimmäisessä finaalipelissä pystynyt hyödyntämään millään tavalla. Päinvastoin, Tappara on finalisteista vaikuttanut väsyneemmältä ja huonommin valmistautuneelta.

Erityisen huolestuttavaa Tapparan kannalta on johtavien pelaajien hyytyminen. Kristian Kuuselan kiekonmenetyksistä syntyi Kärppien tasoitusmaali, eikä kultakypärä ollut hyökkäyssuuntaankaan se ratkaisija, jota kirvesrinnat kaipaisivat.

Hallitseva mestari on finaalisarjassa 0−2-tappiolla, ja seuraava ottelu pelataan lauantaina Oulussa. Kahdessa ensimmäisessä pelissä Tappara on tehnyt yhteensä vain kaksi maalia, ylivoimia on jäänyt hyödyntämättä viisi kappaletta. 

Ilman äärimmäistä tasonnostoa jokaisella osa-alueella Tappara saa tänä keväänä sanoa hyvästit kultajuhlille.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös