Mielipide

Peltosen unelma täyttyi

LIIGA / Kolumni
Pitkään se kesti, mutta lopulta se onnistui. Nimittäin Ville Peltosen pitkäaikainen unelma nostaa Kanada-malja hallin kattoa kohti HIFK-paidassa. Kaiken nähnyt ja kokenut veteraani nostaa tuoreen mestaruuden uransa rakkaimmaksi voitoksi.

Kanada-malja täyttyy samppanjasta ja juhlat ovat ylimmillään, kun illan juhlituin sankari Ville Peltonen istahtaa hetkeksi penkille miettimään, mitä sitä tuli oikein tehtyä. Henkikään ei meinannut joukkueensa kapteenilla kulkea.

– En mä mitään puuskuta. Mä nautin, saa Peltonen sanottua.

Veteraanihyökkääjä muistetaan monista uroteoista. Päällimmäisenä Peltosesta tulee varmasti mieleen hattutemppu MM-finaalissa. Kuinkas ollakaan, neljännessä finaalissa kapteeni onnistui niinikään kolmesti maalinteossa.

Peltonen on useaan otteeseen kauden aikana sanonut, että yksi hänen uransa päätavoitteista on aina ollut Suomen mestaruus HIFK:n paidassa. Monen muun pelaajan suusta lause voisi kuulostaa yhdentekevältä, mutta Peltosen sanoissa on ollut uskottava painotus.

– Tästä on unelmoitu ihan pikkunassikasta asti.

Kapteenin elkein puheet siirtyvät pian jo joukkueeseen.

– Meidän joukkue ansaitsi tämän. Kuten myös fanit, johto, ihan kaikki.

– Mä olen niin onnellinen, että sain hypätä tässä vaiheessa messiin. Olen niin ylpeä tästä jengistä ja kaikista jätkistä. Puhutaan mitä vaan kaiken maailman johtajista, mä tai kukaan muukaan ei kaivata seuraajia, vaan lisää johtajia. Sitä me olimme tänä vuonna playoffeissa – kaikki kantoivat vastuuta. Niin kuin pitääkin. Ihan mieletön jengi.


Tuttu lause vuosien takaa: Ville Peltonen, hattutemppu ja mestaruus.

Peltonen ei ollut pudotuspeleissä pisteiden valossa yhtä tehokas kuin runkosarjassa, mutta henkisellä tasolla miehen merkitystä joukkueellen on vaikeaa kuvata. Pudotuspelien kovin paikka oli HIFK:lla lopulta puolivälieräsarja paikallisvastustajaa Jokereita vastaan. Ilman Peltosta HIFK:n kausi olisi todennäköisesti päättynyt jo ennen mitalipelejä.

Kääntäen ajateltuna raastavan sarjan voitto kantoi HIFK:n loistaviin suorituksiin mitalipeleissä.

– Ilman muuta Jokerit-sarjalla oli vaikutusta. Kaikissa kovissa paikoissa joukkue hioutuu yhteen.

Kaiken nähnyt konkari on kiertänyt maailmaa aina rapakon toiselta puolelta alppimaahan saakka. Matkan varrella on tullut myös paljon menestystä, mestaruuksiakin. Peltonen ei kuitenkaan mieti sekunnin kymmenystäkään kysyttäessä tuoreen Suomen mestaruuden merkitystä hänen urallaan.

– Tämä on se rakkain voitto, ilman muuta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös