Mielipide

Pelicansin pelaaja-arvostelut 2001-2002

LIIGA / Kolumni
Alla Pelicansin kauden 2001-2002 joukkueen pelaaja-arvostelut. Listasta puuttuu muutaman vähemmän pelejä pelanneen pelaajan arvostelut.

Maalivahdit:

1 Pasi Kuivalainen 7½

”Paffan” toinen kausi Pelicansissa oli vaihteleva. Alkukausi näytti loistavalta ja Pasi oli mies paikallaan, samalla kun joukkue napsi voittoja voittojen perään. Jotkut olivat tässä vaiheessa tyrkyttämässä miestä jo maajoukkueen tolppien väliin. Kokenut maalivahti näytti olevan lähes elämänsä vireessä.

Loppukausi meni sitten ehkä odotetumpaa rataa. Otteet olivat ajoittain hyviä, mutta toisaalta liian usein kovin epävarmoja. Loppukaudesta toiseen maalivahtiin, Mikko Rämöön, alettiin luottaa varsinkin kannattajien keskuudessa enemmän, vaikka Kari Eloranta Paffaa paljon peluuttikin. Kuivalainen jatkaa Pelicansissa ensi kaudellakin.

31 Mikko Rämö 8

Mikko aloitti kauden selvänä kakkosmaalivahtina, mutta kauden edetessä vastuuta tuli yhä enemmän. Loppukaudesta mies lähes vuorotteli Pasi Kuivalaisen kanssa, vaikkakin Kuivalainen oli edelleen valmennusjohdon luottomaalivahti.

Rämön otteet olivat lähes poikkeuksetta hämmästyttävän varmoja siihen nähden, että kausi oli miehen ensimmäinen edustusringissä. Tulevaisuudessa häneltä on odotettavissa paljon, niin lupaavia otteet olivat. Rämö jatkaa Lahdessa, mutta joutunee edelleen torjumaan kiekkoja Kuivalaisen varjossa.

Puolustajat:

6 Kalle Koskinen 7½

Kokenut puolustaja, jonka kausi oli aika lailla odotettu. Varsinkin kauden alussa hyökkäyspäässä onnistunut pakki aiheutti välistä sydämentykytyksiä ratkaisuillaan omalla puolustusalueella. Käytti edelleen kokoaan aivan liian vähän hyväksi. Kuitenkin joukkueen parhaita kiekollisia puolustajia, joka kiekkoilee tulevalla kaudella Ruotsinmaalla.

42 Veli-Pekka Laitinen 9

Nousi kaudella todenteolla Suomen kiekkomaailman tietoisuuteen. Varmasti puolustus -ja hyökkäyspäässä lähes koko kauden pelannut puolustaja pääsi useaan otteeseen kokeilemaan myös maajoukkueringissä.

Pelicansin menneen kauden paras puolustaja pelaa Ruotsissa seuraavan kauden, vaikka Suomesta oli myös paljon kysyntää.

44 Henri Laurila 6

Kaudella 00-01 hienoja esityksiä Pelicansin paidassa esittänyt nuori puolustaja ei vastannut täysin odotuksiin. Menneellä kaudella odotettiin miehen lopullista läpimurtoa, mutta alkukauden pitkä sormivamma heijastui otteissa. Epävarmuutta esiintyi läpi kauden, sen jälkeen kun hän oli loukkaantumisen jälkeen kentille palannut. Jatkaa Pelicansissa ja ensi kaudella on uusi näytönpaikka.

26 Jan Latvala 8

Pienikokoinen puolustaja jatkoi siitä mihin edellisellä kaudella päätti. Jälleen kerran syntyi hienot pistelukemat puolustajalle (5+24=29), mutta silti jotain jäi puuttumaan. Täytti kuitenkin odotukset, eikä missään vaiheessa kautta pettänyt kovin pahasti. Fyysisellä puolella ja puolustusalueella petrattavaa, hyökkäyspäässä peli sujuu hyvin. Nähdään Lahdessa myös 2002-2003.

7 Kaj Lindström 7

Mieheltä on odotettu läpimurtoa siitä asti, kun Pelicans nousi liigaan. Sitä ei kuitenkaan ole kuulunut, eikä varsinaisesti nähty myöskään menneellä kaudella. Oli alkukaudesta hieman pimennossa, mutta nousi tärkeämpään rooliin kauden lopussa. Viimeisissä otteluissa otteista huokui varmuus ja parempaa on lupa odottaa tulevalla kaudella.

24 Mika Niskanen 7½

Edellisellä kaudella kapteenina toiminut mies ei täysin täyttänyt odotuksia. Oikeastaan missään vaiheessa kautta ei nähty sitä, mitä ehkä odotettiin. Ajoittain nähtiin silti hienoja väläytyksiä, etenkin hyökkäyspäässä. Puolustuspäässä olikin sitten epävarmempaa, vaikkakaan ei montaa kertaa suurempia virheitä tehnyt. Kokonaisuudessaan hyvä kausi ja toivotaan, että mies onnistuu tulevalla kaudella Ruotsissa.

12 Jussi-Antti Reimari 8½

Ehkä koko kauden positiivisin yllättäjä puolustuspäässä Laitisen ohella. Erityisesti puolustuspään loukkaantumisten aikaan sai Elorannalta vastuuta ja täytti odotukset mainiosti. Jakeli hyviä syöttöjä, pelasi varmasti omassa päässä, mutta myös hyökkäyspäässä selvää edistymistä. Ei suurempaa alavirettä missään vaiheessa kautta. Jatkaa Pelicansissa.

36 Teemu Vihervä 6

Italiasta Lahteen saapuneelle pakille ei suuria odotuksia kasattu, mutta ei hän suuria saavuttanutkaan. Välillä väläytteli fyysisyydellään ja sai myös asenteestaan kehuja Piriltä. Tehot jäivät odotetusti vähiin ja +/- sarake pahasti pakkasen puolelle. Ei kiekkoile Pelicansin riveissä tulevalla kaudella.

Hyökkääjät:

29 Mikko Juutilainen 5½

Kausi 00-01 lupasi paljon nuorelle hyökkääjälle, mutta viime kausi meni penkin alle pitkälti loukkaantumisten takia. Hän oli suurimman osan kaudesta sivussa ja kun lopulta pääsi kentälle, ei pysynyt oikein vauhdissa mukana. Tulevaisuutta voi kuitenkin povata valoisaksi, jos vain pysyy terveenä. Ei jatka Pelicansissa.

25 Lasse Jämsen 8

Lasse pelasi jälleen kerran hyvän kauden. Välillä hän oli turhan näkymätön, mutta paukutteli kaudella kuitenkin mukavat 19 maalia. Pelasi koko kauden kahdessa ensimmäisessä ketjussa ja päätehtävänä juuri maalinteko. Jatkaa Lahdessa tulevallakin kaudella ja tulee vastaamaan suurelta osin Pelicansin maalinteosta.

28 Joonas Jääskeläinen 8

Kausi oli hyvin kaksijakoinen.

Ennen pieniä loukkaantumisia hän oli liigan parhaita maalintekijöitä ja tuntui osuvan joka ottelussa. Kauden edetessä tuli loukkaantumisia, eikä enää tuntunut osuvan mistään. Teki kuitenkin piste-ennätyksensä ja maalejakin 23. Kova taistelija läpi kauden, vaikka tuntui välillä varovan loukkaantumisia. Jatkaa Pelicansissa ja odotukset ovat kovat ensi kaudelle.

22 Jani Keinänen 8½

Mieheltä hieno kausi. Pelasi koko kauden tasaisen varmasti, hoiti roolinsa puolustavana sentterinä ja teki siinä sivussa myös pisteitä. Meriitteihin kuuluu myös kaksi ratkaisumaalia jatkoajoilla. Kehittyi edellisestä kaudesta selvästi ja mennyttä kautta voinee pitää jonkinlaisena läpimurtokautena. Jatkaa Pelicansissa ja tulee olemaan tärkeä lenkki joukkueessa.

94 Toni Koivunen 8

Toimi kauden Pelicansin kapteenina. Alkukaudesta ajoittain hyvinkin näkymätön, mutta paransi koko ajan kauden edetessä. Pudotuspeleissä hän oli jo joukkueen parhaimmistoa ja ratkaisi myös jatkoaikamaalillaan Pelicansin historian ensimmäisen playoff-voiton. Kokemuksellaan ja johtamiskyvyllään tärkeä mies koko kauden ajan. Suuntaa tulevaksi kaudeksi Ruotsiin.

70 Veli-Pekka Nutikka 7

Kova työntekijä, joka ei liikaa mainetta lehdistössä niitä. Pelasi jälleen hyvän, tasaisen kauden ja jopa paransi loppukautta kohden. Pääsi yrittämään myös ykköskentässä, mutta maalinteko ei ole miehen vahvuus. Tärkeä kulmavääntäjä ja aina mukana oikealla asenteella. Jatkaa Pelicansissa.

71 Jarkko Ollikainen 6

Yritystä löytyi, asenne oli oikea, mutta siltikään taidot eivät riitä liigavahtiin. Aikoinaan pitkän sopimuksen Pelicansin kanssa tehnyt nopealiikkeinen hyökkääjä ei missään vaiheessa ole murtanut itseään läpi kunnolla. Peliaika oli välillä tiukassa, mutta tilaisuuden tultuaan antoi kaikkensa. Sopimus loppui, eikä uutta syntynyt.

9 Mikko Peltola 9½

Koko kauden joukkueen ehdottomasti paras pelaaja. Vahva vääntäjä, jolta sujuivat myös syötöt ja maalinteko. Toi mihin tahansa ketjuun aina eloa, pientä parantamista välillä laiskassa puolustuspelissä.

Kauden saldona loistavat 55 pistettä. Maajoukkuekutsua odoteltiin, mutta jostain syystä mies jäi ilman tilaisuutta. Olisi ollut tärkeä pelaaja tulevallakin kaudella, mutta suuntasi Sveitsiin Kari Elorannan mukana.

21 Teemu Riihijärvi 7

Ei loistanut, mutta pelasi parhaan kautensa Pelicansissa. Oppi kaudella vihdoin käyttämään kokoaan jollain tavalla hyväkseen. Teki 37:ssä ottelussa vain viisi pistettä, mutta pelasikin pääasiassa jarruketjuissa. Hoiti roolinsa hyvin ja voi odottaa parempaa tulevaisuutta. Ei jatka Lahdessa.

40 Saarinen Toni 7½

Kausi alkoi totutusti, nopeutta ja paikkojakin riitti, mutta tehoja ei. Loppukautta kohden kuitenkin peli piristyi ja sai muutaman hienon maalinkin tehtyä. Tulevalla kaudella on pakko ottaa vastuuta maalinteosta lisää ja loppukausi antaa siihen lisää toivoa. Vielä yksi askel eteenpäin ja tässä on hyvä liigatason pelaaja.

30 Niki Siren 6

Vaikkei Sireniä sateentekijäksi hankittukaan, ei hän täyttänyt odotuksia. Tapparasta Lahteen siirtynyt hyökkääjä pääsi kokeilemaan maalintekoa ykkösketjussa, mutta jumittui loppukaudesta jarruketjuihin. Ei saanut käytännössä mitään ihmeellistä aikaan koko kaudella, eikä peruspelikään ollut odotettua. Ei jatka Pelicansissa.

39 Tommi Turunen 9

Pelasi taas hyvän kauden ja oli yksi joukkueen tärkeimmistä pelaajista ja ratkaisijoista. Teki hienot 46 pistettä, pääsi pelaamaan useaan otteeseen maajoukkueessa, mutta jäi viimeisten joukossa ulos MM-kisajoukkueesta. Välillä peli näytti laiskalta, mutta pääasiassa oli vireessä koko kauden koko joukkueen mukana. Siirtyi Jokereihin, vaikka sopimusta oli jäljellä Pelicansin kanssa.

14 Jarkko Väänänen 6½

Ässistä Pelicansiin siirtyneeltä hyökkääjältä ei odotettu liikoja, eikä hän liikoja esittänytkään. Ajoittain hyvää peruspeliä, mutta liian usein täysin pimennossa. Teki koko kaudella vain yhden maalin, eikä loistanut missään. Jatkaa kuitenkin Pelicansissa ja ensi kaudella on uusi näyttömahdollisuus.

» Lähetä palautetta toimitukselle