TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00
Mielipide

Pelaajaliikennettä Mestiksen ja liigan välillä

MESTIS / Kolumni
Pelaajaruletti Mestiksen ja SM-Liigan välillä kävi syksyn aikana erittäinkin kiivaana, varsinkin joulutauon lähestyessä. Kuten kaikessa kaupankäynnissä, myös näistä siirroista löytyy voittajia, häviäjiä ja kaikkea siltä väliltä.

Ahkerimmin miehiään ovat lähettäneet Mestikseen HIFK, Tappara ja HPK, joiden avuista on saanut eniten nauttia Forssan Palloseura. Toiseen suuntaan matkanneista ”Mestis-löydöistä” suurimman hyödyn on saanut yllättäen Espoon Blues. Nuori Matti Näätänen pelasi itsensä suuren yleisön tietoisuuteen ja Sami Heinonen on tuurannut Bluesin loukkaantunutta maalivahtikaksikkoa menestyksekkäästi. Sen sijaan Ässien, JYP:n ja SaiPan yhteistyö Mestis-seurojen kanssa ei ole kovinkaan aktiivista ollut.

Mestiksessä vilkasta liikehdintää on havaittu Forssan lisäksi ainakin Hyvinkäällä, Järvenpäässä ja Vantaalla, joista viimeksimainitut ovat olleet myös antavana osapuolena. Jukurit ja Kajaanin Hokki ovat sen sijaan olleet aktiivisempia muiden kuin liigaseurojen kanssa. Suljettu sarjajärjestelmä on mahdollistanut siirrot myös Mestiksen kärkiseurojen ja liigan häntäpään välillä, kuten esimerkiksi Kiekko-Vantaan Jukka Hakkaraisen siirron Ilvekseen. Siirtorajan lähestyessä trafiikki tuskin ainakaaan vähenee, sillä tällä hetkelläkin näyttöjä liigaseuroille on antamassa monta pelaajaa, ja vastaavasti moni lainamies saattaa vielä saada kutsun ylös kevääksi.

Veräjänvartijoita ylhäällä ja alhaalla

HPK hankki nuorten maalivahtiensa tueksi ennen kauden alkua viime kaudella Hyvinkään Ahmoissa loistaneen Sami Heinosen, joka on ehtinyt ilahduttaa tällä kaudella jo kolmen joukkueen faneja. Heinonen aloitti kautensa maalivahtiensa loukkaantumisista kärsineen Kiekko-Vantaan riveissä. Kokenut maalivahti olikin tärkeä osa vantaalaisten vahvassa alkukaudessa. Sarjakärjen saatua sairastupaansa tyhjäksi Heinonen matkasi kohti Hyvinkäätä, jossa Patrick Machreich ei ollut pystynyt pelaamaan odotetulla tasolla. Heinosen paluu oli Ahmojen syyskauden tärkein juttu. Kun yhtäkkiä maalilla oli mies, joka otti kiekot kiinni, rauhoittui koko joukkueen puolustuspelaaminen, itseluottamus kasvoi ja lähtölaskenta upealle loppusyksylle alkoi. Heinonen ehti pelata ahmapaidassa vain kuusi ottelua, ennen kuin miehelle löytyi uusi ottaja liigasta.

Jarmo Myllyksen ja Mika Oksan loukkaannuttua Blues tarvitsi aisaparin nuorelle Jere Myllyniemelle, joten HPK vuokrasi Heinosen Espooseen tammikuuhun kestävällä sopimuksella. Yhdeksästä Heinosen pelaamasta ottelusta Blues on hävinnyt vain yhden. Lappeenrannassa Heinonen jopa jätti kotijoukkueen nollille. Torjuntaprosentilla 93,4% kiekkoja pysäyttänyt Heinonen on ainakin tämänhetkisten esitysten perusteella ansainnut paikan liigassa. Blues on kiinnostunut miehestä jatkossakin, mutta sanansa on sanottavana myös HPK:lla. Oksaan ja Myllyksen tervehdyttyä espoolaisjoukkueella olisi käytössään neljä liigatason maalivahtia, kun taas Kerhon Joni Puurulan ja Hannu Toivosen otteita on värittänyt lievä epätasaisuus. Ennen Heinosta Bluesissa ehti käväistä myös KalPan Juha Kauhanen, joka ei kuitenkaan päässyt tällä erää vaihtopenkkiä pitemmälle. Parin viikon komennuksen aikana Kauhanen menetti myös paikkansa KalPassa, kun Ari Luostarinen valtasi loisto-otteillaan ykkösmaalivahdin paikan.

Heinosen menettänyt Ahmat sai parin tappiollisen pelin jälkeen maalinsa suulle uuden sankarin, kun Tapparassa epäonnistunut Alfie Michaud siirtyi kesken koeaikansa Hyvinkäälle. Kun Heinonen oli aiemmin kääntänyt Ahmat voittojen tielle, nosti Michaud joukkueen hurjan itseluottamuksen vielä yhtä porrasta ylöspäin huikeilla torjunnoillaan. Yli 96% varmuudella Ahmoissa torjunut Michaud pohjusti joukkueelleen mm. vierasvoiton Mikkelistä ja jätti UJK:n ja Hermesken nollille. Alfie hyvästeli Hyvinkään viiden ottelun jälkeen saatuaan Mika Lehdon loukkaantumisen johdosta vielä uuden näyttöpaikan Tapparassa, mutta ei pystynyt vakuuttamaan liigaseuran päättäjiä.

Eivätkä Ahmojen tämän kauden liigamolarit vielä tähän lopu. Scott Langkow’n loistovireen johdosta penkille jämähtänyt Ässien Antti Jokela käväisi pelaamassa yhden ottelun Mestiksessä. Jokelalle komennus oli varmastikin mieluinen, sillä syksyn pelit olivat miehellä harvassa. Ahmat eivät kuitenkaan pikavisiitistä juurikaan hyötynyt, sillä viime kaudella Uudessakaupungissa kiekkoillut Jokela ei vakuuttanut TV-pelissä Jukureita vastaan.

KooKoon maalivahtikaksikon jouduttua sairastuvalle samanaikaisesti sai joukkue apuja Tapparalta. Vähälle peliajalle jäänyt Sasu Hovi kävi tuuraamassa Kouvolassa kolmen pelin ajan. Lahdessa armeijaa käyvä Hovi sai reissusta kaipaamaansa tuntumaa, ja KooKoo helpotuksen akuuttiin ongelmaansa. KooKoo voitti kaikki kolme ottelua Hovin torjuttua kiekot lähes 90% varmuudella. Peliaikaa Tapparassa ei kuitenkaan ollut luvassa vauhdinoton jälkeenkään, joten tamperelaiset vaihtoivat Hovin loppukaudeksi Pelicansin Pasi Kuivalaiseen.

TPS teki taasen vaihtokaupan kahdesta turkulaisvahdista. Palloseura lähetti kauden alussa nuoren ja lupaavan Teemu Lassilan Hermekseen saamaan peliaikaa. Lassila urakoikin kokkolalaisseuran riveissä itsensä Mestiksen maalivahtieliittiin, pelaten mm. kaksi nollapeliä. Tuomo Karjalainen puolestaan aloitti kauden Jason Elliottin kakkosena liigassa. Syksyn peliaika jäi kuitenkin alle 200 minuuttiin, joten TPS ja Urpo Ylönen päättivät vaihtaa kaksikon paikkoja. Lassila pelasikin heti nollapelin Ilvestä vastaan, mutta Karjalainen ei ole pystynyt pelaamaan sarjaporrasta alempana kilpakumppaninsa tasolla, vaan Hermes on hävinnyt kaikki ottelunsa Lassilan lähdön jälkeen. Kevätkauden roolijako ei ole vielä täysin selvä, mutta luultavimmin Lassilaa ajetaan keväällä sisään tavoitteena ykkösmaalivahdin paikka Tepsissä ensi kaudella. Nyt jo hyvät näytöt miesten sarjassakin antaneesta Lassilasta odotetaan seuraavaa suurta turkulaisvahtia. Kokkolassa puolestaan odotetaan voittavaa maalivahtia…

KJT:n maalivahtiongelmaa kävi puolestaan helpottamassa juuri joulutauon alla JYP:n kolmosmaalivahti Tommi Tervo. Tänä syksynä liigadebyyttinsäkin tehnyt Tervo pelasi järvenpääläisten riveissä kahdessa ottelussa: KooKoota vastaan mies vaihdettiin pois maalilta neljän takaiskun jälkeen ja K-Vantaata vastaan pienikokoinen veskari luisteli maalille kolmen maalin tappioasemassa. Kärkipään seurat olivat laskusuhdanteessa olevalle KJT:lle liian vaikeita, joten kohtuullisesti pelanneen Tervon torjuntaprosentti jäi alle kahdeksankymmenenkuuden.

Forssassa ei sen sijaan loukkaantumiset vaivanneet maalivahtiosastoa, mutta jostain syystä Ilveksen A-junioreista hankittiin kahden pelin ajaksi Jaakko Huhti. Huhti pelasi voitokkaan Sport-ottelun sekä 2-4-kotitappioon päättyneen pelin KalPaa vastaan kohtalaisesti, ja palasi sitten Tampereelle.

Runkomiehiä, yllättäjiä vai ryöstökalastusta?

Yksi KJT:n juniorityön helmistä, -83 syntynyt Matti Näätänen, siirtyi jo kahden Mestis-pelin jälkeen Espoon Bluesiin, jossa monen yllätykseksi vakiinnutti paikkansa liigajoukkueessa keräten syksyn aikana yhdeksän tehopistettä. Näätäselle olisi varmasti ollut käyttöä järvenpääläisten kapeahkossa hyökkäyskalustossakin, mutta erinomaisesti sujunut syksy teki miehen tunnetuksi jääkiekon seuraajille ja nosti hänet nuorten MM-kisajoukkueeseen. Näätänen on yksi liigan syyspuoliskon positiivisimmista yllätyksistä. Toiseen suuntaan syksyn kuluessa matkasi isokokoinen puolustaja Mikko Viitanen. NHL-varatun Viitasen kautta ovat sotkeneet loukkaantumiset ja niistä johtuva pelaamattomuus. KJT:ssä vastuuta fyysiselle pakille on tarjolla runsasti.

Teemu Kuusisto siirtyi Mestiksen pistepörssin ykköspaikalta Hämeenlinnaan ja vahvaan ritarihyökkäykseen. Lokakuussa, kesken Kiekko-Vantaan vahvan alun, tapahtunut siirto sai vantaalaisluotsi Jarmo Kaupin kritisoimaan liigaseurojen toimintatapoja.

-Kuusistolle on tietysti hieno asia, että mies pääsee liigaan, mutta meille ei. Kertookohan tuo jotain HPK:n ongelmista? Joukkue on kuitenkin kasattu jo kesällä, ja nyt pitää hankkia lisää miehiä, heitti Kauppi piikin Hämeenlinnaan.

-Meillehän tämä on hankala tilanne, sillä emmehän me löydä mistään korvaavia pelaajia, hän lopetti.

Astetta alemmalla sarjatasolla kovia lukemia nakuttanut Kuusisto ei kuitenkaan saanut kunnollista pelipaikkaa vahvan HPK-arsenaalin joukosta, vaan joutui palaamaan takaisin Mestikseen ilman suurempia kokemuksia. Kuusisto ei pelannut liigassa huonoja pelejä, rooli vain jäi löytymättä, sillä HPK oli täynnä samanlaisia suuremman kaliiberin kanuunoita. Pelaajalle varmasti hyödyllinen kokemus, mutta muilta osin tapaus, josta HPK ei juurikaan hyötynyt, mutta josta Kiekko-Vantaa kärsi menetettyään tehokkaimman hyökkääjänsä, joka ei liiemmin edes saanut ylempänä peliaikaa. Paluunsa jälkeen Kuusisto ei ole yltänyt samanlaiseen pistetehtailuun: ennen liigakomennusta mies oli yli 1,5 tehopisteen/peli-tahdissa, sen jälkeen kuudessa ottelussa tehoja on kertynyt vain 2+3. Vastaavasti Kiekko-Vantaa on saanut hyökkäyspäähänsä merkittäviä apujakin SM-Liigasta. Mestiksen viime kauden tulokkaaksi valittu Ilari Filppula ei mahdu Jokerien kivenkovaan kokoonpanoon, mutta on tähti vanhassa seurassaan. Hyötyjiä lienevät molemmat, kun Jokerit saa miehelle peliaikaa, ja Kiekko-Vantaa hänen pelillisen panoksensa. Kiekko-Vantaan paras pistemies on tarvittaessa Jokerien käytössä, mutta todennäköisesti nuorukaisen aika koittaa vasta tulevaisuudessa.

Kiekko-Vantaan kokenein puolustaja Jukka Hakkarainen taas siirtyi marraskuun puolessavälissä Ilveksen testiin. Hakkarainen ehti pelata yhdeksän liigaottelua, ennenkuin loukkaantui. Valmista liigatasoa Hakkarainen ei ole, mutta menettelee pienehkössä roolissa Ilveksen kolmospakkiparissa. Ilves jatkoi Hakkaraisen testiaikaa kuukaudella, pysyminen liigajoukkueen mukana keväällä ja peliajan saaminen kehittäisivät häntä mahdollisesti hieman lisää, jolloin hän olisi kelpo pakki kolmoskenttään liigajoukkueessa kiekottomana puolustajana. Kiekko-Vantaan jo aiemmin kaventuneeseen puolustuspäähän Hakkaraisen lähtö jätti merkittävän loven, jota joukkue yrittää paikata lähinnä junioreilla.

Pohjoisen joukkueet, Kärpät ja Hokki, tekivät marraskuun lopulla onnistuneen puolustajavaihdon. Alkukauden Mestiksessä pelannut Sami Siltavirta siirtyi täydentämään Kärppien loukkaantumisten runtelemaa peräpäätä. Kokeneempana pelaajana Siltavirta oli seitsemännen pakin rooliin turvallisempi valinta kuin alkukaudesta hajavaihtoja Kärpissä pelannut nuori Mikko Palomäki. Siltavirta on hoitanut pienen osansa Kärpissä moitteetta, ja Palomäki on ollut viime kierroksilla kajaanilaisten avainpelaajia. Samalla Kärpät saavat -82-syntyneelle Palomäelle arvokasta kokemusta miesten sarjoista.

Mestisjumbo UJK:n harvoja valopikkuja on ollut Patrick Forsbacka, joka siirtyi marraskuun lopussa Porista Mestikseen. Kahdeksassa pelissä viisi tehopistettä keränneen hyökkääjän lainasta on sovittu joulutaukoon asti, mutta on todennäköistä, että mies jatkaa edelleen Uudessakaupungissa.

Näyttöjä ja kokemusta ensi kaudeksi

KJT:n Toni Mustonen aloitti kautensa todella hyvin, ollen järvenpääläisten alkukauden tehohyökkääjä. Mies lähtikin sitten Pelicansiin parin viikon visiitille, mutta kun tarjolla olisi ollut vain nelosketjun paikka, päätti hän palata takaisin Järvenpäähän ja suurempaan rooliin. KJT:lle Mustosen paluu oli tärkeä, sillä hän on taitavana hyökkääjänä yksi joukkueensa avainpelaajista. Miestä seurattaneen kuitenkin yhä ensi kautta varten.

Mustosen siirtyessä Pelicansiin lahtelaisryhmä antoi vaihtokaupassa Järvenpäähän Jussi Saarisen ja Ossi-Petteri Grönholmin. Saarinen esitti KJT:ssa suhteellisen hyviä otteita, mutta ei kuitenkaan kyennyt korvaamaan Mustosta. Kotkalaislähtöinen puolustaja Grönholm tunnusteli aikansa vauhtia KJT:ssa, mutta vauhtiin päästyään osoittautui oivaksi puolustajaksi, nousten KJT:n johtavaksi kiekolliseksi puolustajaksi Kimmo Pikkaraisen rinnalle, eikä puolustuspään pelikään ollut mikään ongelma. Mies kuitenkin palasi hieman Saarisen jälkeen Lahteen auttamaan loukkaantumisista kärsinyttä Pelicansin ryhmittymää. Runsas peliaika Mestis-joukkueessa kehitti nuoria pelaajia tulevaisuutta silmällä pitäen.

Tappara kutsui marraskuun lopulla loistavan alkukauden KooKoossa pelanneen kasvattinsa Mikko Pukan paikkaamaan loukkaantunutta Pasi Puistolaa. Pukka oli KooKoon tehokkain puolustaja, tehoilla 6+9. Lainan on sovittu kestävän jouluun asti, ja onkin luultavaa, että Lahdessa Urheilukoulua käyvä Pukka palaa kevääksi Kouvolaan antaen nyt näyttöjä ensi kautta varten. Kiekollisena taitavan ja isokokoisen puolustajan puuttuminen on näkynyt KooKoon peräpäässä, vaikka joukkue ei ole Pukan lähdön jälkeen hävinnyt otteluakaan. Mestis-maajoukkueeseen valittu Pukka on pelannut Tapparassa seitsemäntenä pakkina.

Tomi Sykkö aloitti kautensa surkeaakin surkeammassa UJK:ssa, josta siirtyi Kokkolaan. Syksyn 21 Mestis-pelissä kahdeksan maalia tehnyt nuori turkulainen ansaitsi otteillaan passin nuorten MM-kisaryhmään sekä näyttötilaisuuden loukkaantumisten riivaamassa TPS:ssä. Sykkö on potentiaalinen liigapelaaja, eikä miestä voi yrityksen puutteesta moittia, mutta liiga-aika on hänelläkin vielä edessä.

Oulun tshekkien loukkaantuminen avasi näyttöpaikan Jani Tuppuraiselle. Oululaislähtöinen hyökkääjä pelasi Kärpissä neljä joulutaukoa edeltänyttä peliä, ja palannee takaisin Hokkiin Kärppien sairaslistan tyhjentyessä. Kauden 24 Mestis-ottelussaan Tuppurainen on tehnyt kahdeksan maalia ja antanut seitsemän maalisyöttöä, ollen joulutauolle lähdettäessä seuransa kolmanneksi tehokkain pistemies. Hän on myös harvoja tehotilastossa plussalla olevia kajaanilaisia. Hokki joutui pelaamaan ennen omaa taukoaan vain yhden pelin ilman Tuppuraista.

Pikavisiitit ja keikkahommat

Jussi Timoselle TPS haki peliaikaa TuTosta. Toverit sai takalinjoilleen kiekollista osaamista kolmen ottelun ajaksi, ja TPS hankittua seitsemännen pakin roolissa olleelle Timoselle vähän reilummin peliminuutteja ennen nuorten MM-kisoja.

SaiPan ainoa pelaajakytkös Mestikseen oli Teemu Sompin lainaaminen KooKooseen. Alun perin Sompin piti pelata joulutaukoon asti, eli kahdeksan ottelua, mutta mies kutsuttiin liigaan takaisin jo kahden pelatun pelin jälkeen paikkaamaan loukkaantuneita. KooKoon valmentaja Reijo Mansikka tunsi nuoren hyökkääjän jo juniorivuosilta, ja antoi tälle runsaasti peliaikaa. Somppi keräsi kahdessa pelissä tehot 2+3, mutta laina-aika jäi niin lyhyeksi, ettei tilaisuudesta ehtinyt oikein hyötymään yksikään taho.

Superlupaus Jesse Niinimäki loukkaantui kesällä. Hän pääsi harjoittelemaan vasta liigan alettua ja sitten pelituntuman haku kesti. Niinimäki pelasi Vaasan Sportissa vain kahden ottelun ajan, jonka jälkeen hänet kutsuttiin (tai passitettiin, kuinka vain…) takaisin Ilvekseen. Syksyn edetessä nuorukainen on ollut harvoja Ilveksen valopilkkuja, vaikkei Mestis-komennus aivan nuottien mukaisesti sujunutkaan.

Jokerien Samuli Jalkanen on jäänyt narrilaumassa pienehköön rooliin, ja käynyt auttamassa Kiekko-Vantaata lomittamalla pahimpina pakkipulan aikoina. Mestiksessä Jalkanen on ollut runkomiehiä, liigassa tilillä on kuudestatoista pelatusta ottelusta vähän peliaikaa ja yksi syöttöpiste. Jokerihyökkääjät Tomi Mäki ja Tommi Hannus kävivät myös jelppimässä naapurikaupungin seuraa. Varsinkin Hannus oli todellinen vahvistus, kerättyään kolmessa pelissä viisi tehopistettä. Liigauraan Mestis-visiitit eivät kuitenkaan ole kaksikolla tuoneet uutta potkua. Mikko Ruutu puolestaan käväisi Vantaalla yhden pelin verran, saadakseen palautettua pelituntumaa pitkän loukkaantumisen jälkeen.

Lukon A-juniorit kärsivät syksyn aikana pahoista loukkaantumisista. Juha-Pekka Ketolan murrettua nilkkansa ja Janne Salmelan rikottua polvensa joukkueen valmennusjohto katsoi, että paikkaa nuorten SM-liigan ylemmässä loppusarjassa ei voida saavuttaa ilman vahvistuksia. Apuun löytyi vanha tuttu, Vaasan Sportissa alkukauden pelannut Niklas Fogström. Korvauksena lainasta Lukko lähetti vähälle peliajalle jääneen Markus Jämsän Vaasaan. Kahden ottelun jälkeen miehet palasivat alkuperäisiin seuroihinsa. Marian Cisarin saavuttua Raumalle testiin Lukolla oli hyökkääjiä yli oman tarpeen. Markus Jämsä suuntasi uudelleen Vaasaan ja sai mukaansa toisen entisen Sport-hyökkääjän Hermanni Vidmanin. Miehet pelasivat Sportin riveissä yhden ottelun ja palasivat Raumalle. Jämsän kolmen Mestis-ottelun saldo oli 2+4, ja Vidman teki maalin ainoassa pelissään, joten miehet lienevät tervetulleita vahvistuksia Vaasaan jatkossakin. Liigajoukkueessa kaksikko on ollut aika pienessä roolissa.

Petri Koskisen puolestaan piti tulla A-nuorten SM-sarjan sijasta antamaan näyttöjä Mestikseen nuorten MM-kisoja ajatellen, mutta laukaus jalkaan kolmannessa pelissä, mies sairaslistalle, ja paluu Tampereelle. Koskinen laajensi tuolloin loukkaantumisista kärsinyttä Ahmojen hyökkäyskalustoa. Koskinen on ollut Tapparan A-juniorien tehohyökkääjiä, ja päässyt maistamaan liigavauhtia kolmen ottelun verran.

Forssa on oma maailmansa

Forssan Palloseuran pelipaidan on tällä kaudella pukenut päällensä jo lähes neljäkymmentä eri pelaajaa. Pelaajaruletti on pyörinyt toisinaan niinkin kovalla vauhdilla, ettei edes joukkueenjohtaja ole pysynyt aina laskuissa mukana. HIFK:n nuoria pelureita Forssassa on käynyt jo viisi. Puolustajat Antti-Pekka Lamberg ja Joni Purola sekä A-juniorien tehohyökkääjä Eetu Holma kävivät haistelemassa miesten pelejä ottelun tai kahden ajan. Liigamiehistöönkin kuuluva Arttu Luttinen taasen kävi hakemassa lisää vastuuta ja pelituntumaa Mestiksestä kahden ottelun verran, mutta aika tarpeettomilta kierrätys vaikuttaa. Loukkaantumisista kärsinyt puolustaja Mikko Kurvinen sen sijaan sai arvokasta peliaikaa FPS:sta ja nousikin pian jopa HIFK:n ykköskentälliseen Marek Zidlickyn pakkipariksi. Kurvinen pelasi Forssassa neljä peliä tehoilla 1+1.

HPK on osallistunut Forssassa käytävään pelaajarulettiin omien junioreidensa kautta. Olli Sillanpää kävi tekemässä lyhyen visiitin vihreään paitaan alkukaudesta palaten pikaisesti takaisin ritaripaitaan. Harri Suutarinen puolestaan pelasi aivan viimeiset ottelut ennen joulutaukoa FPS:n paidassa. Sillanpää alkoi kerätä minuutteja Kerhossa tauon lähetessä. Suutarinen puolestaan ei ole tällä kaudella HPK:ssa roolia saamassa, joten mies nähtäneen Forssassa vielä pidempään. Iloa vihreäpaidoille on luvassa, kunhan mies löytää viimekautisen tasonsa.

Forssasta nostetta vaisusti alkaneelle debyyttikaudelleen hakenut Juhamatti Yli-Junnila on puolestaan löytänyt mukavan roolin Hämeenlinnasta. FPS-paidassa koetut vastuun minuutit toivat pehmeäkätiselle kolossille lisää kylmäpäisyyttä ja mies on napannut varman paikan nelosketjussa peliaikaa keräävänä sentterinä. Kerhon junioreista ulos kasvanut Janne Juppo liittyi FPS:n huimaan pelaajarulettiin marraskuun lopussa. Varmaa kiekollista peliä pelaava pakki hakee muiden nuorten hämeenlinnalaisten tapaa Forssasta minuutteja, joiden myötä liigapaikka olisi tavoiteltavissa. Juppo pelasi Forssassa hyvin, joskin pieni jalkavamma vei parhaan terän esityksistä.

Jaakko Kallio ei ole ollut Forssassa tähti, mutta on täyttänyt paikkansa kelvollisesti. Tapparasta joukkueeseen liittynyt 20-vuotias hyökkääjä ei ole loistanut pisteiden valossa, mutta on tärkeä pala joukkueen yhtenäisyyttä pelaajapakan ja kentällisten muuttuessa illasta toiseen. Ville Hämäläinen on ravannut Forssan ja Tampereen välillä suuntaan jos toiseenkin. Rivipelaajana aloittanut Hämäläinen nosti kuitenkin FPS-uransa edetessä itsensä joukkueelle tärkeäksi hyökkääjäksi. Forssalaisittain oli paha takaisku, että juuri vauhtiin päässyt Hämäläinen komennettiin Tapparaan takaisin. Ennen joulutaukoa Hämäläinen oli mukana kokoonpanossa neljässä perättäisessä pelissä, mutta ei ole vielä avannut kauden pistesaldoaan liigassa. Palloseuran hyökkäyspäässä on viilettänyt myös Jaakko Hagelberg, joka ei mahtunut tällä kaudella Ismo Lehkosen miehistöön ja pelasi alkukauden Lukon A-juniorijoukkueessa. Joulukuun alussa Forssaan siirtynyt Hagelberg ei ole vielä avannut kauden pistetiliään.

Rooli kateissa?

KalPasta try-outin kautta HPK:n täksi kaudeksi siirtynyt Tatu Miettinen ei onnistunut lyömään läpi Hämeenlinnassa, ja palasi ainakin toistaiseksi Kuopioon. Vähäinen peliaika syksyllä lienee tehnyt hallaa Miettisen itseluottamukselle, sillä mies ei ole Mestiksessä ollut lähelläkään viime kauden tasoaan.

Lukon Ismo Lehkonen ei löytänyt kovaa taklaavalle Petteri Lotilalle roolia tämän kauden joukkueesta. Lotila haki pelituntumaa kahden ottelun ajan Kajaanin Hokista, mutta ei saanut sopimusta seuraan. Lotila päätyi lopulta Norjan 1. divisioonaa hallitsevan Stavanger Oilersin riveihin.

Pelicans sai kokoonpanoonsa mahtumattomalle Esa Saksiselle jääaikaa Mestiksen Ahmoista. Ahmat sai Saksisen ansiosta laajuutta kokoonpanoon kuuden vakiopuolustajansa lisäksi. Puolustaja oli aika tusinamies Mestiksessäkin, ja palasi vähin äänin takaisin Lahteen, missä on saanut peliaikaa vain satunnaisesti.

Jyväskyläläishyökkääjä Tuukka Liimatainen siirtyi Kajaaniin peliajan perässä. Viime kaudella A-nuorten SM-sarjassa onnistunut laituri ei ole tällä kaudella kuitenkaan onnistunut Mestiksessäkään. Yhdeksän pelatun pelin jälkeen pistesaldo on yhä avaamatta, ja plusmiinustilastokin näyttää joukkueen kolmanneksi huonointa lukemaa, miinus viittä.

» Lähetä palautetta toimitukselle