JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30
Mielipide

Palaavatko Kerhon Suunnistajat kartalle?

LIIGA / Kolumni
HPK-leirin loppukesäiseen autuuteen toi sadepilviä armeijaviisikon kurittomuus. Ruotuväen langettamat rangaistukset vaikuttivat nuorten miesten harjoitus- ja peliaktiivisuuteen, sillä pekkaa tarjoiltiin valtion puolesta - poikien onneksi kuitenkin pienellä alkukirjaimella. Kysymys kuuluu: onko HPK:lla käyttöä tämän kaltaisille pelaajille?

Suunnistajiksi Jatkoajan keskustelupalstalla ristimä Tuukka Mäkelän, Max Kenigin, Juhamatti Yli-Junnilan, Tuomas Immosen ja Janne Lahden tähdittämä viisikko on ehtinyt tuoda valmennusjohdolla harmaita hiuksia jo ennen kauden alkua. Suunnistajat-liikanimen alkulähteet johtavat vahvistamattomaan huhuun poikien eksymisestä suunnistusreissulla, jolta viisikko olisi oikaissut oikopäätä makkaran grillaukseen.

Lahti - Yli-Junnila - Kenig

Muutaman kauden paikallaan junnannut Lahti lienee kaveri, jolla on viisikosta vähiten varaa ylimääräiseen hölmöilyyn. Jo parina kautena on nähty Lahden tehoilevan A-junioreissa, mutta edustukseen päästessään kotikasvatin tehot ovat kadonneet. Kaksi maalia 48:ssa ottelussa kertoo karua kieltä, sillä Lahden vahvuudet ovat juurikin käsissä, mutta syystä tai toisesta tehoja ei vain ole miesten peleissä siunaantunut.

Max Kenig on hieman visaisempi tapaus, sillä taitava sentteri teki hyvää runkosarjassa jälkeä kolmoskentän keskellä, mutta fysiikan puute tuli kuitenkin esiin pudotuspeleissä. Kenigin tapaus on skitsofreeninen, sillä toisaalta kaverilla on paljon käyttöä runkosarjassa, mutta kun tosipelit alkavat, niin hiipuminen lienee ajankohtaista - ellei armeijassa voimamuroja ole syötetty urakalla.

Ensimmäisen kautensa viime kaudella Kerhon edustuksen riveissä pelannut Juhamatti Yli-Junnila vakuutti nelosketjusta koollaan, käsillään ja kulmapelillään. Yli-Junnila on erittäin kehityskelpoinen pelaaja, eikä Kerholla ole juuri varaa päästää näin lupaavaa kaveria autuaammille suunnistusmaastoille.

Lahti: Ulos.

Kenig: Ulos.

Yli-Junnila: Sisään.

Mäkelä - Immonen

Koko viisikosta Tuukka Mäkelä lienee selkein tapaus, jolla on käyttöä joukkueen fyysisellä osastolla. HPK:n fyysinen kasti heikentyi selvästi Erkki Rajamäen vaihdettua maisemaa, ja vaikkei "Raju-Erkin" kausi kummoinen ollutkaan, niin silti korvaajaa ei ainakaan tähän päivämäärään mennessä ole kyetty löytämään. Jo viime kaudella Mäkelää peluutettiin hyökkääjänä telaketjuosastolla, ja myös tällä kaudella vastaavat tehtävät lienevät edessä, kun Kerhon puolustajisto näyttää paperilla riittävän leveältä. Varsinkin fyysisempiä joukkueita vastaan Mäkelällä on tilausta, sillä jo harjoitusotteluissa IFK:ta ja Magnitogorskia nähtiin tarvetta jääkaappi-pakastin -yhdistelmälle.

Hyökkäävä puolustaja Tuomas Immonen lienee viisikosta lahjakkain, sillä KalPan A-junioreista ennen viime kautta Kerhoon siirtynyt Immonen on kiertänyt junnumaajoukkueita pidemmän aikaa. Immosen ensimmäinen kausi Kerhossa olisi voinut paremminkin mennä, mutta potentiaalia löytyy ja näin ollen myös käyttöä pitäisi olla tulevina vuosina

Mäkelä: Sisään

Immonen: Sisään

Suunnistuslenkistä ja sen ajankohdasta

Itsehän pidän myös makkarasta, ja myös sen estetiikka puhuttelee usealla tasolla. Kuitenkin Campingin nauttimiseen lienee parempiakin hetkiä, kuin valtion järjestämä suunnistusretki intoa puhkuville nuorukaisille. Vielä kun leipä pitäisi tienata kiekolla ja harjoituksiin pääsy olisi kaiken aa ja oo, ei ylimääräiseen hölmöilyyn olisi juuri varaa, mikäli kiekon pelaaminen ylimmällä sarjatasolla kiinnostaa.

Olisikin peräti ensiarvoisen tärkeää paitsi Kerhon ensi kauden joukkueen, niin varsinkin herrojen itsensä suorittaa asepalvelus kunnialla loppuun ja palata normaaliin päiväjärjestykseen. Ei liene salaisuus myöskään viisikolle itselleen, että armeijassa turhailu ei kovin fiksua kuvaa anna kenellekään ja varsinkin työpoliittinen tilanne saattaa heiketä tulevalle kaudelle huomattavasti, mikäli samat ongelmat jatkuvat.

» Lähetä palautetta toimitukselle