BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00
Mielipide

Pakkohankintoja

LIIGA / Kolumni
Jokerit ajautui kolmen pelaajan lähdettyä Atlantin taakse vielä lisäksi merkittävään loukkaantumissumaan. Tässä tilanteessa kunnollisten harjoitustenkaan pitäminen ei ole ollut mahdollista. Näin joukkue oli pakotettu pikaisiin hankintoihin ja keskushyökkääjäosastolle löytyi pari uutta kaveria.

Brett Harkins on tilapäisapu, joka saattaa olla heikohkolta vaikuttavassa SM-liigassa vielä varsin päteväkin kaveri. Harkins vaikuttaa järkiratkaisulta lokakuun puoliväliä, ulkomaalaisten halvempaa verotusrajaa ja mahdollisia NHL:n ulkopuolelle jääviä pelaajia odotellessa.

Jesse Niinimäki oli jo vuosia sitten useiden liigaseurojen mielenkiinnon kohteena – tosin hieman eri syistä kuin nyt. Silloin Niinimäki oli ykköskierroksen varaus ja todellinen tulevaisuuden huippunimi. Nyt Niinimäki on edelleen nuori, lupaava kaveri, mutta hänen mentaliteettinsa voisi kuvitella sopivan paremmin ulkojäille höntsälätkää pelaamaan kuin huippu-urheiluun.

Mielenkiintoa Niinimäkeä kohtaan on varmasti silti riittänyt. Niin auttamattoman heikossa pelaajamarkkinatilanteessa eletään. Ulkomaalaiskiintiöt ovat monilla joukkueilla täyttymässä, eikä suomalaisia, vapaita pelaajia – ei hyviä, eikä huonoja – ole saatavilla. Siksi Jokerien oli napattava Niinimäki pois kuljeksimasta. Toivoahan voi, että poika kasvaisi jo aikuisten peleihin. On hän joka tapauksessa kiistattoman lahjakas kaveri.

Harkinsin ja Niinimäen hankinnat antavat Jokereille aikaa etsiä uusia pelaajia ja nyt katseita voi kääntää myös vapaammin laitahyökkääjien suuntaan. Siinäkin mielessä hankinnat vaikuttavat järkiratkaisuilta tilanteessa, jossa ei SM-liigajoukkueiden olisi koskaan toivonut olevan. Joukkueiden kuuluisi olla valmiita aloittamaan liigapelit. Nyt ne etsivät kuumeisesti "toivotaan toivotaan" -hankintoja, jotta saisivat edes harjoituksensa pidettyä.

» Lähetä palautetta toimitukselle