Mielipide

Pää pystyyn, Suomi! Tanska on vielä syvemmässä kuopassa!

MAAJOUKKUE / Kolumni
Tanskan MM-kisojen alku on sujunut kuin sen kuuluisan henkilön pääsiäinen. Vaikka Suomi hävisikin tänään Ranskalle, kolme pistettä on silti enemmän kuin nolla.

Tanska aloitti turnauksensa kahdella ottelulla, joissa molemmissa oli hyvätkin mahdollisuudet saada pisteitä matkaan. Mutta mitä kävikään; kaksi ottelua, nolla pistettä, kaksi tehtyä maalia, kymmenen päästettyä, ja 36 jäähyminuuttia.

Latvia-ottelussa Tanska sortui rikkomaan, ja Miks Indrasis iski viimeisen niitin Tanskan maaliin. 12 minuuttia rangaistuksia avausottelusta ei ole paha määrä, mutta tämänpäiväisessa kamppailussa Yhdysvaltoja vastaan juutit repäisivät niitä peräti 18. Koko ottelussa Yhdysvallat heilutti Tanskan verkkoa kolmesti.

Ensi vuoden kisaisännällä ei ole paperilla huono joukkue, mutta Tanskan peli-identiteetti, takaa-ajajan asemassa pelaaminen, ja hyökkäys tasakentällisin ovat enemmän kuin hukassa.

Kisojen vakiokalustoon kuuluva maalivahti Sebastian Dahm ei yksinään pysty pelastamaan uppoavaa laivaa, kun joukkueen kärkipelaajat keräävät isoja lukuja ainoastaan jäähytilastoissa. Eritoten Nikolaj Ehlersin täytyy keskittyä pisteiden tekemiseen, eikä ottamaan lisäkymppejä turhista tempuista pelikatkon aikana.

Vaikka turnaus onkin vasta alussa, samalla tyylillä pelaaminen johdattaa juutit kohti alempaa sarjaa. Italiallakin on tällä hetkellä potentiaalia napata suora voitto Tanskasta.

Slovakia pystyy siihen helposti Zdeno Cigerin yksinkertaisella pelikirjalla, ja isäntämaa yhdessä Venäjän kanssa antavat Yhdysvaltojen tavoin tunnin turpaan ilman mainoskatkoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle