Mielipide

Oulu ansaitsee ulkoilmaottelun

LIIGA / Kolumni
Oulun Kärppien on jo korkea aika tuoda ulkoilmaottelu Ouluun. HIFK:n ja Kärppien välinen peli todisti, etteivät ulkoilmatapahtumat ole kuolleet, ne vain muuttavat muotoaan.

Helsingin Kaisaniemessä nähtiin tiistaina viihdyttävä jääkiekkojuhla Suomen satavuotiaan itsenäisyyden kunniaksi. Pelaajista paistanutta intoa ja tunnetta on harvemmin nähtävissä marras-joulukuun runkosarjaväännöissä.

Ihanteellinen nollakeli kääntyi ottelun edetessä lumisateeksi, joka toi myös oman mausteensa ottelun kulkuun. Mikael Ruohomaan jatkoajan ratkaisumaalin jalkakynä oli olosuhteisiin nähden huikea suoritus. Mutta toisaalta ulkojäillähän tällaiset kikat on treenattukin!

Kaisaniemessä yleisö oli vanhan ajan tyyliin seisomakatsomoissa. KHL-pelin ongelmien jälkeen katsojamäärää oli Liiga-peliin pudotettu, mikä oli varmasti järkevä päätös. Äänekkäistä kannustushuudoista päätellen tunnetta ja tunnelmaa katsomossakin riitti. Nähtiinpä pääministeri Juha Sipiläkin jääkiekkokansan keskellä hymyssä suin.

Tähän asti Liigan ulkoilmaottelut on pelattu Helsingissä ja Tampereella. Ensimmäiset ottelut pelattiin avarien yleisurheilustadioneiden keskellä. Tällä kertaa nähty väliaikainen katsomo oli ensimmäistä kertaa mukana viime vuonna Tampereella.

Isoille stadioneille nämä ottelut eivät kuulu, siitä tuskin kukaan on eri mieltä. Toki myös tiistai-illan tapaiset täysin väliaikaiset rakennelmat ovat syystäkin kyseenalaistettu. Ratkaisu voisi löytyä näiden välimaastosta pienemmän stadionin ja väliaikaisen katsomon yhdistelmästä. 

Ratkaisu voisi löytyä näiden välimaastosta pienemmän stadionin ja väliaikaisen katsomon yhdistelmästä.

Nyt on Kärppien vuoro järjestää ulkoilmatapahtuma. Oulussa ottelupaikaksi soveltuisi Raatin stadion. Stadionin pääkatsomon vastapuolelle rakennettavalla väliaikaisella katsomolla saisi aikaan riittävän tiiviin ja katsojaystävällisen pelipaikan. Stadionrakennelma tarjoaisi myös valmiit pukuhuonetilat, sekä sisätiloja ainakin pääkatsomosta ottelua seuraaville.

Tapahtuman yleisömäärästä ei tarvitsisi huolehtia, vaikka tapahtuman kannattavuuden takia olisikin pelattava kaksi ottelua. Kärpät on tunnetusti puolen Suomen joukkue ja katsojia tapahtumaan tulisi varmasti kauempaakin. Ulkoilmaottelu toisi hyvin näkyvyyttä sekä Kärpille että Oulun kaupungille, jolta myös luulisi löytyvän kiinnostusta tapahtuman järjestämiseen. Sponsoreistakaan ei Oulussa olisi pulaa.

Toiseksi vierasjoukkueeksi valikoituisi helposti tuttu taistelupari Tampereen Tappara. Vaasan Sportin kannattajat ajaisivat varmasti mieluusti kasitietä Ouluun seuraamaan taistelua Pohjanmaan herruudesta. Uusintaottelu HIFK:ta vastaan vetäisi varmuudella katsomot täyteen.

Oulun korkeudella talvikuukausien aikana pelattavassa ottelussa sääolosuhteet ja lämpötila eivät olisi niin iso kysymysmerkki kuin Etelä-Suomessa. Ainut uhka olisi pelipäivälle sattuva lumimyrsky, paukkupakkasista selvittäisiin ylimääräisellä kerrastolla ja kypärälakilla.

Oulussa on nähty viime vuosina useita hienoja Liiga-finaaleja, sekä Frölundaa vastaan pelattu CHL-finaali. Kärppien kannattajat ansaitsevat nyt uuden kiekkotapahtuman kotikaupunkiinsa. Tapahtuman järjestäminen on ainoastaan organisaation tahdosta ja uskalluksesta kiinni.

Toimitusjohtaja Tommi Virkkunen, järjestä Ouluun ulkoilmaottelu.

» Lähetä palautetta toimitukselle