TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00
Mielipide

Onnistunut häviäjä

LIIGA / Kolumni
Hävinneen joukkueen pelaajat vaikuttavat harvoin kovin helpottuneilta. Lauantaina Kärpät-Pelicans –ottelun jälkeen Raksilan käytävällä nähtiin kuitenkin yksi varsin huojentunut hyökkääjä. Kärppien Pekka Saarenheimon maaliton piina päättyi viimein.

Pekka Saarenheimo joutui Oulussa median piinattavaksi keskiviikon Lukko-ottelun jälkeen, kun miehen maaliton putki oli venähtänyt 32 ottelun mittaiseksi. Lauantaina toimittajien edessä nähtiin huomattavasti rennomman oloinen pelaaja.

Sentterin piina päättyi erikoisella tavalla. Mies heitti miinuskulmasta maalia kohti ja peliväline painui rysään maalivahdin jaloista. Saarenheimo nakkasi mailansa ja hanskansa pitkin jäätä ja tuuletti villisti.

– Ajattelinkin, että maali voisi olla jokin tuollainen. On ollut niin paljon läpiajoja ja tolppia, joten kyllä kaikki kelpaa nyt. Hyökkääjänä sitä saa maalista aina uutta virtaa, Saarenheimo hymyili.

– Hienoa, että sai maalin. Harmi, kun ei riittänyt tällä kertaa voittoon. Maali on merkki uudesta alusta ja siitä, että työnteko palkitaan.

Saarenheimo on urallaan tehnyt pari tärkeämpääkin maalia kuin lauantain osuma, mutta vastaavaan tuuletukseen hän ei ole omien sanojensa mukaan ennen yltynyt. Tunteiden purkautumisen jälkeen hyökkääjä kävi lopulta poimimasta kiekon verkosta ja pisti limpun talteen.

– En ole varmaan koskaan tuulettanut maalia noin paljon. Kiekko menee talteen muistutukseksi siitä, että työnteko sekä turhan ajattelun unohtaminen palkitaan.

– Jos joskus maali on ansaittu, niin nyt se varmaan oli sitä. Eihän tämä kautta pelasta, mutta jospa tämä olisi uusi alku.

Pitkä putki mietitytti miestä paljon, mutta mitään kummempaa selitystä Saarenheimo ei tarjoillut – eikä edes halunnut muistella menneitä.

– Vaatiihan tuollainen putki huono tuuria, mutta paremmin olisi kyllä pitänyt pelatakin.

Lauantain ottelun draaman kaari olisi ollut täydellinen, mikäli Saarenheimon osuma olisi jäänyt voittomaaliksi. Näin ei kuitenkaan käynyt, kun Pelicans taisteli pisteistä. Sentterillä oli kuitenkin toinenkin tilaisuus ratkaista ottelu, kun hän pääsi kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen Kimmo Koskenkorvan kanssa tilanteessa 5-5. Saarenheimo ampui itse, mutta Pelicans-vahti Tommi Nikkilä sai vaivoin torjuttua miehen vedon.

– Veto jäi kainaloon, pienestä oli kiinni. Oli tarkoitus ensin syöttää, mutta kiekko eli koko ajan.

Saarenheimon peliesitykset ovat viime aikoina olleet sen verran pirteitä, että seuraavaa maalia tuskin tarvitsee odottaa 32 ottelua.

» Lähetä palautetta toimitukselle