TAP - LUK
TOR - WSH 2.30
MTL - ARI 2.30
COL - MIN 4.30
VGK - NSH 5.00
ANA - STL 5.00
VAN - CAR 5.30
Mielipide

Onnistumiset poikivat onnistumisia

NHL / Kolumni
Tasaisesti kautensa aloittanut New York Rangers on huimassa kuuden ottelun voittoputkessa. Onko kesällä ”Isoon Omenaan” isolla rahalla saapuneella Brad Richardsilla ennakoidun suuri rooli, vai mistä on kyse?

Nopeasti katsottuna Rangers on yllättänyt joka osa-alueella. Ykkössentteriä ei ole toistaiseksi leimattu epäonnistujaksi, puolustuspäässä nuoret ovat ottaneet lisää kehitysaskeleita sekä maalivahtiosastolta löytyy toinenkin voittava maalivahti Henrik Lundqvistin lisäksi.

Hyökkäyksen suurimpia ilonaiheita on Marian Gaborikin palannut teho tekemiseen. Tämän hetkinen yhdeksän osumaa on jo lähes puolet viime kauden saaliista, joten täytyy toivoa, että viime kausien loukkaantumisten kierre on katkennut. Terveenä ollessaan mies lukeutuu liigan vaarallisimpiin maalinsylkijöihin.


Gaborikin loukkaantumishuolet ovat vaihtumassa tehopisteisiin.

Huomion arvoista on myös valmentaja John Tortorellan peluuttaminen Gaborikin kohdalla. Kauden alla kaivattiin Tortorellalta kärsivällisyyttä tähtitutkaparille Brad Richards–Gaborik, mutta mies erotti heidät ja millä tuloksin! Gaborik on löytänyt vireensä nuorten Derek Stepanin sekä Artjom Anisimovin kentästä. Richards on pyörittänyt peliä ikitaistelija Ryan Callahanin sekä viimeisimmässä ottelussa maalihanansa aukaisseen Brandon Dubinskyn keskellä.

Suurimpia puheenaiheita alkukauden Rangers-hyökkäyksessä on Sean Averyn nostaminen pelaavaan kokoonpanoon. Koko liigan tunnetuimpia suunsoittajia oleva laituri on onnistunut täyttämään roolinsa myös pelillisellä puolella. Averysta on ollut harmia enemmän vastustajalle kuin omalle joukkueelleen. Mainitsemisen arvoinen seikka, koska näin ei aina ole ollut eikä välttämättä tule olemaan.

Viime kaudella jo osaamistaan väläytellyt Ryan McDonagh on jatkanut siitä, mihin pudotuspelisarjassa Washington Capitalsia vastaan jäi. Marc Staalin ollessa sivussa rooli on suurentunut ja ”McD” on vastannut huutoon. Hyvien nousujen lisäksi hommat ovat hoituneet myös puolustuspäässä, siitä kertoo vakuuttava merkintä tehotilastossa: +9.

Edellisen runkosarjan vetojen blokkaus-tilaston nimiinsä vienyt Dan Girardi on nostanut osakkeitaan kohti liigan eliittiä. Jatkuvasti joukkueelleen uhrautuva kanadan-italialainen saa täyden tunnustuksen valmentajalta.

– Hänestä on tulossa All Stars-pelaaja. Hän tekee jäällä kaikkensa meidän eteen ja on koko liigan aliarvostetuin puolustaja.

Alkukauden perusteella Rangersilla on laittaa tolppien väliin kaksi voittavaa maalivahtia. Henrik Lundqvistin asema on kiistaton, mutta luukkuvahdin statuksella oleva Martin Biron on aloittanut vakuuttavasti, kolme ottelua, kolme voittoa. Enää ei tarvitse kauhulla odottaa niitä pelejä, kun Lundqvistia lepuutetaan. Bironin jatkaessa hyvää virettään valmennus kohtaa positiivisen ongelman, kumpi voittava maalivahti pelaa?

Onnistumiset poikivat onnistumisia, kuten Richards sanoo:

– Voittaminen tekee kaikesta helpompaa.

Lähde: blueshirtsunited.com & nhl.com

» Lähetä palautetta toimitukselle