ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00
Mielipide

Oletko ykkönen, Sasha?

LIIGA, NHL / Kolumni
Sunnuntai-iltana kello 22 Suomen aikaa käynnistyy tapahtumaketju, joka saattaa johtaa parhaan NHL-jäillä nähdyn suomalaisen keskushyökkääjän syntyyn. Hän on Aleksander Barkov. Onko hän ykkönen myös varaustilaisuudessa?

NHL:n varaustilaisuuden ykköstilasta taistelee sunnuntai-iltana neljä nimeä. Nathan MacKinnon, Seth Jones, Jonathan Drouin - ja tietenkin Tapparan 17-vuotias sentterisensaatio Aleksander Barkov.

Riippuen valitseeko Colorado Avalanche harkintansa perusteella joko MacKinnonin tai Barkovin, voi nuori suomalainen nousta draftin suurimmaksi nimeksi yhdessä hetkessä.

Varataan Barkov sitten ensimmäisenä tai toisen todennäköisen vaihtoehdon perusteella neljäntenä Nashvilleen, sunnuntaina alkaa eräs aikakausi suomalaisessa jääkiekossa.

Moni sanoo Barkovin olevan liian hidas. Jalat, jalat, jalat.

Paskanmarjat.

Barkovin nopeus ei kuulu miehen vahvuuksiin, mutta ei sen tarvitsekaan. Barkov on oikeasti nopeampi jäällä kuin miltä  ensivilkaisulla näyttää. Hän vain on oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Aina.

Keskushyökkääjän pelikäsitys, tasapaino, henkinen vahvuus ja taidot ovat jo nyt NHL-tasolla. Lisäksi Junior on perinyt isältään monen muun ominaisuuden lisäksi vahvat jalat ja kulmatilanteissa 17-vuotias Barkov dominoi jo viime kaudella SM-liigassa mennen tullen.

Samaan aikaan Barkov tälläsi 21 maalia runkosarjassa karistaen epäitsekkään syöttelijän mainetta niskastaan. Parempi versio nuoresta Olli Jokisesta, soittaako kelloja?

Tapparan keskushyökkääjän haastatteluissa veltto olemus on harjoitellessa pelkkää kulissia. Kunnianhimoinen olemus saattaa sysätä edellämainitun Nashville Predatorsin organisaation uusille urille jo sunnuntai-iltana.

Pekka Rinne ja Aleksander Barkov ykköshevosinaan on jo helpompaa astella raviradalle.

Ollaan Barkovin kuntoutuvasta olkapäästä kuinka huolestuneita tahansa, Barkovista tulee sunnuntai-iltana ensimmäinen suomalainen TOP-5 varaus sitten vuoden 2002 ja toisena varatun Kari Lehtosen sekä neljäntenä noudetun Joni Pitkäsen.

Näissä bileissä ei Mikael Granlundia lasketa edes varasijoille, vaikka kultapoika tulee vielä nousemaan vaikean tulokaskauden jälkeen.

Barkovilla on terveenä pysyessään kaikki mahdollisuudet tehdä NHL-ura, joka muistetaan kaikkien aikojen parhaan suomalaisen keskushyökkääjän pelaamana.

Onko Barkov ykkösnimi myös vuoden 2013 NHL-varaustilaisuudessa, se nähdään sunnuntai-iltana.

» Lähetä palautetta toimitukselle