Mielipide

Ojennettu kultalautanen ei kelpaa pelikaaneille

LIIGA / Kolumni

Pelicans oli maanantaina kuriton, jäähyherkkä ja virheet sävyttivät vieraiden peliä. Lisäksi lahtelaisten ylivoima on anteeksi antamattoman huonolla tasolla ottaen huomioon pelien tärkeyden. Mitäpä sitä kaunistelemaan?

Ensimmäisessä puolivälieräväännössä Pelicans aloitti ottelun hyvin, eikä Pelicans horjunut edes Tapparan 2-0-johdossa. Vieraat punnersivat tasoihin miehekkäästi ja todistivat olevansa puolivälieräsarjassa tosissaan. Teema jatkui lauantaisella kotivoitolla.

Maanantain teema oli Hannu Aravirran mukaan "Ryöstöretki Tampereelle". Retki meni pieleen ja raskaasti. Eväät jäivät kotiin, taivas repesi ensimmäisen vitosen jälkeen satamaan ja autokaan ei suostunut käynnistymään, vaikka kuinka olisi mekaanikkoa matkassa mukana.

Pelicans hallitsi kolmannen pelin ensimmäistä vitosta aloitteellisella pelillään. Pelicans liikkui perjantaita paremmin, pääsi ylivoimalle ja sai Tapparan näyttämään heikolta.

Sitten nähtiin Pelicansin koko ottelun kuva. Pelicans johtaisi kliinisen tehokkaalla ylivoimapelaamisella tätä sarjaa. Helposti. Koko Suomi olisi polvillaan Lahden suuntaan.

Pelicansin ylivoimasta puuttuu kuitenkin aivan kaikki. Jesse Niinimäki ei saa ylivoima-aikaa, vaikka hyökkääjän arvo joukkueelle onkin todella alhainen muuten kuin ylivoimalla. Vili Sopasellekaan ei anneta kiekollista vastuuta ja selkeää pelinrakentajan roolia. Ei taitava Sopanen pääse oikeuksiinsa ilman kiekkoa.

Kun Tapparan dieselille annat aikaa käynnistyä, saat poistua kaukalosta tappion kärsineenä. Tappara paransi peliään, hyödynsi Pelicansin tarjoamat virheet ja sai vihdoin kiekolliseen peliinsä flow'ta.

Tappara on kuitenkin joukkueista se, kumpi kykenee luomaan tasaviisikoin laadukkaampia maalipaikkoja. Niin pitkään kuin kummankin ylivoimapelaaminen on jäistä, kirvesrinnoilla ei ole hätää. Ja jos Tapparan ylivoima alkaa oikeasti toimia, ei ole enää väliä, toimiiko Pelicansin vastaava.

Lisäksi ymmärrän sen, että ikinuori Jan Latvala häviää luistelukilvassa oikeasti nuorelle Henrik Haapalalle. Mutta maanantainakin mokanneiden Juha-Pekka Pietilän ja Juha Leimun karmeat hasardit ovat vieneet pohjaa Pelicansin pirteältä pelaamiselta läpi Hakametsässä pelattujen otteluiden. Loput hoitaa Pelicansin iso jäähymäärä, joka lähenteli Tapparan kurittomuutta lauantaina Lahdessa.

Sarjan ollessa nyt 2-1 Tapparalle, on todella epätodennäköistä, että Pelicans palaa enää Hakametsään sekä Lahdessa voittaneena että kurinalaisempana ja virheettömämpänä.

Pelkkä taistelu ja yhtenäinen joukkue ei riitä jääkiekon lainalaisuuksien voittamiseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös