JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30
Mielipide

Oikea numero 16 on täällä taas

LIIGA / Kolumni
Juuso Ikonen debytoi SM-liigassa keskiviikkona. Ikonen saalisti heti maalisyötön.

Huippusentteri Juha Ikonen palveli Espoota uskollisesti pitkän 1990-luvun. Frölundaan siirtyneen Ikosen ura päättyi jo 32-vuotiaana pahan polvivamman jälkeen.

Ikosen ikoninen pelinumero 16 on Espoosta lähdön jälkeen kiertänyt ehkä luvattomankin helposti pelaajalta toiselle. Keskiviikkona numeron 16 yläpuolelle palasi taas se oikea nimi Helsingin Areenassa. 17-vuotias ja vain 170-senttinen Juuso Ikonen luisteli Bluesin avausviisikkoon – pelipaita alkoholimainoksista riisuttuna. Näky oli jopa huvittava, kun "pieni poika" luisteli isojen miesten sekaan.

Mutta itse peli sujui hyvin. Ylivoimavastuuta Ikonen ei saanut, ja peliaikakin jäi 9 minuuttiin, mutta kauden 10. Blues-tulokkaan sisäänajo meni suunnitelmien mukaan.

Ikonen oli näkyvimmillään ottelun avauserässä. Ensin estämisjäähy Jarkko Ruudun kaatamisesta, ja pian kaksiminuuttisen jälkeen helähti. Kiekko ensimmäistä kertaa ottelussa kunnolla haltuun, hyvä haasto ja terävä laukaus kohti Eero Kilpeläistä. Kilpeläinen torjui eteensä ja Miro Aaltonen laukoi SM-liigauransa ensimmäisen täysosuman.

Voittomaalikilpailussa Ikonen oli Bluesin aloittava laukaisija. Nuorukainen sai yrittää kahdesti, sillä ensimmäinen yritys uusittiin. Ikonen yritti molemmilla kerroilla viedä hieman vasemmalle ja laukoa oikeaan yläkulmaan, mutta Kilpeläinen torjui ensimmäisen ja toinen liiteli päätyplekseihin.

Ikosta tentattiin ottelun jälkeen salamavalojen välkkeessä. Mediakoulutus on onnistunut nappiin tai vaihtoehtoisesti hän on itsekin jo oppinut mitä kannattaa vastailla. Pelasin omaa peliä, [maalisyöttö oli] onnenkantamoinen, ja niin edelleen.

– Tosi ennakkoluulottomasti tuli Juuso mukaan, Bluesin päävalmentaja Lauri Marjamäki sentään kehaisi uutta tulokastaan.

Ikonen sai kehuja myös vastapuolelta. Erkka Westerlund taputti nuorukaista selkään koppikäytävällä ohi kävellessään.

– Hienosti pelattu.

Ikonen pelannee Bluesin paidassa myös viikonloppuna. Marjamäki sanoi aiemmin Iltalehdelle, että oikelta ampuva hyökkääjä on joukkueen mukana kahden ja puolen viikon ajan.

» Lähetä palautetta toimitukselle