TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00
Mielipide

Odottamaton sankari

LIIGA / Kolumni
Kautensa katastrofimaisesti aloittanut hallitseva Suomen mestari TPS ei onnistunut avaamaan vieraspelipistetiliään torstainakaan. Isäntäjoukkue HPK makseli viime kevään finaaleista kertyneet kalavelkansa makoisalla tavalla ja latoi taululle rajut murskalukemat, 8-2. Koitoksen sankarina hääri yllättäen Janne Kolehmainen.

Pallokerho oli tyly isäntä. HPK hassutteli turkulaisten verkon perukoille peräti kahdeksan täysosumaa ja sai samalla maittavan revanssin viime kevään finaaleista. Oranssinuttujen maalitulituksen ykköstykkinä ammuskeli yllättäen joukkueen telaketjuosastoon lukeutuva Janne Kolehmainen.

Kolehmainen tunnetaan kovaa taklaavana voimahyökkääjänä, mutta hämärtyvään syysiltaan Rinkelinmäelle peliä katselemaan saapunut yleisö sai havaita miehestä kokonaan uuden puolen. Aiemmin vain kerran maalinteossa tällä kaudella onnistunut hyökkääjä oli oivallisessa vireessä ja nakutteli uutteran työntekonsa lisäksi myös upeasti hattutempun. Hattutemppu oli Kolehmaiselle uran ensimmäinen ja taistelun päälliköllä oli varmasti syytä hymyyn.

– Tänäkin vuonna on ollut kyllä paikkoja, mutta ei ole mennyt vaan sisään. Tänään kova työ palkittiin ja tuli kolme osumaa. Onnellisempi ei oikeastaan voisi olla, kommentoi Kolehmainen kolmea maaliaan.


Illan koitos oli Janne Kolehmaisen show.
Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

Kolehmainen on pelannut alkukauden Arsi Piispasen johtamassa vitjassa. Kenttä on saanut mainiosti vastuuta ja sen myötä myös onnistumisia. Kentällisen kolmantena lenkkinä hääri marraskuun maaottelutaukoon asti ulottuvan vuokrasopimuksen oranssinuttujen kanssa solminut Aatu Hämäläinen.

Piispasen komentama hyökkäyskentällinen onkin ollut yksi HPK:n syyskauden väriläiskistä. Turkulaisia vastaan ketju sai myös hyvin tulosta aikaan ja Kolehmaisen taiteilemien kolmen maalin lisäksi myös Hämäläinen onnistui erinomaisesti ja saalisti tehot 1+1.

– Saimme kentälliseemme hyvän harmonian päälle ja kiekon liikkumaan sujuvasti. Oli hieno fiilis pelata. Meillä on synkannut Arsin kanssa hyvin ja kausi on sujunut mainiosti. Sen takia meidät on varmaan pidettykin samassa ketjussa. Aatu on nuori pelaaja ja tuli todella hyvin sisään. Ei voisi miehellä oikeastaan paremmin sujua. Sattui todella hyvin sopimaan meidän kentälliseemme, Kolehmainen kertoi mietteistään oman kentällisensä osalta.

Itse ottelussa Pallokerho oli monta askelta turkulaisia edellä ja onnistui maalaamaan laajalla rintamalla. Pelin sävel oli alusta asti kuultavissa jokaisen korvilla eikä voittajasta ollut epäselvyyttä. HPK riemastuttikin kotiyleisöään varmasti miellyttävällä tavalla, murskavoitolla viime kauden finaaleissa joukkueen päihittänyttä TPS:ää vastaan.

– Voitto oli todella hieno. Päästiin mainiolla alulla vastustajan ihon alle ja tällä kertaa oma peli säilyi kelvollisesti kasassa melkein loppuun asti. Ottelun loppupuolella herpaantuneesta otteestamme huolimatta onnistunut peli. Tänään meillä oli neljä hyvää viisikkoa, joille kaikille tuli onnistumisia ja se oli yksi pelin tärkeimmistä asioista, kertasi kolmen maalin mies tunnelmiaan ottelun kulusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle