Mielipide

Nylander ja Niinimaa toivat lisämaustetta otteluun

LIIGA / Kolumni
Moni katsoja ei tullut Turkuhalliin pelkästään katsomaan, saako TPS revanssin viimevuotisesta finaalivastustajastaan. Yksi tekijä joka veti ihmisiä hallille, oli tilaisuus nähdä tositoimissa kaksi NHL:n työsulun Suomeen tuomaa huippukiekkoilijaa, Michael Nylander ja Janne Niinimaa. Mitään maalikimaraa ei nähty, mutta kumpikin saa siitä huolimatta ainakin allekirjoittaneelta illan ottelusta puhtaat paperit.

Kaksikosta Nylander-Niinimaa ensin mainittu nousi ottelussa lopulta ratkaisijan rooliin. Rankkarista tehty maali oli ammattilaisen suoritus, ja todella hieno sellainen. Jo tätä ennen Nylander rakensi muutaman hienon ja maltilla tehdyn pyörityksen TPS-päätyyn, mutta maaliin asti kiekko ei suostunut menemään. Välillä ”Micke” tuntui hieman katoavan kuvasta – varsinkin toisen erän ylivoimissa - mutta pelin lopussa myllytys oli jälleen näyttävää ja TPS-puolustus pariin otteeseen pahasti ulalla. Kärppä-valmentaja Kari Jalonen oli ottelun jälkeen kokonaisuutena tyytyväinen Nylanderin otteisiin:

- Nylanderista täytyy muistaa, että hän on lähemmäs 70 jääharjoitusta ja 20 peliä perässä muita. Siihen nähden kyllä aika mallikas esitys kaiken kaikkiaan. Pelikunto ei kuitenkaan vielä selvästi ole sitä tasoa, mitä se vielä voi olla kauden aikana.

Toinen työsulkuvahvistus, Janne Niinimaa, sai runsaasti vastuuta illan ottelussa. Vastuuta Niinimaa myös kantoi, varsinkin kiekollisessa pelissä. Syötöt tulivat pääsääntöisesti omien pelaajien lapaan, ja kruunuina oli kaksi Niinimaan luomaa hyvää maalintekopaikkaa. Avauserässä tarjoilusta sai nauttia Janne Pesonen, ja jatkoajalla puolestaan Eero Somervuori. Varsinkin jälkimmäisestä olisi pitänyt syntyä maali, mutta huippuvireessä ollut Teemu Lassila oli TPS-maalilla eri mieltä.

Jotta ei menisi liikaa hehkutuksen puolelle, voidaan toki todeta, ettei Nylanderin ja Niinimaan kummankaan peli ollut täysin virheetöntä. Niinimaa innostui toisessa erässä kertaalleen aiheuttamaan nousullaan vastustajalle kahdella yhtä vastaan -hyökkäyksen, mutta takaiskua tästä ei tullut. Nylanderilta puolestaan olisi odottanut varsinkin ylivoimalla enemmän. Kari Jalonen kertoi pelin jälkeen myös vaikeuksista, joita kesken kauden mukaan tuleviin pelaajiin liittyy:

- Ensimmäinen reaktio kun heidät saatiin oli tietysti, että he parantavat meidän joukkuetta, se on selvä asia. Kyllä se tuo silti myös pientä hämmennystä esimerkiksi ylivoimapeliin, kun sitä ei ole treenattu. Nämä ovat semmoisia asioita, jotka muuttaa joukkueen kemiaa hiukan ja esimerkiksi tänään taas oli laitettu ketjuja uusiksi. Edelliseen peliin nähden oli Viuhkola-Tenkrat-Ujcik oli sama, muut uusia.

Muutoksien tuleminen joukkueeseen ei välttämättä tarkoita sitä, että kaikki pitäisi rakentaa alusta asti uusiksi. Kärpissä ollaan lähdetty siitä, että ketjukoostumuksien muutoksella haetaan toimivia kokonaisuuksia nimenomaan pitkällä tähtäimellä.

- Me ollaan joukkueen kesken puhuttu, että ollaan tämän jutun kanssa avoimin mielin ja kun tulee uusia pelaajia, niin meidän pitää rohkeasti koittaa kaikkia erilaisia juttuja. Pitkässä juoksussa he vaikuttavat positiivisesti aivan varmasti, mutta lyhyellä aikajänteellä joudutaan vähän hakemaan, kertoi Jalonen.

Varsinkin Nylander jätti itsestään Turussa vaikutelman pelaajasta, jolla on valtavasti potentiaalia jatkoa ajatellen. Pelikunnon parantuessa tehoja tulee varmasti, varsinkin kun Kärppien tasoisessa joukkueessa riittää tasokkaita hyökkääjiä ketjukavereiksi. Pitkässä juoksussa Kärpät odottaa Nylanderilta ja myös Niinimaalta tehojen lisäksi myös tietynlaista johtajuutta joukkueeseen, kuten Jalosen kommentista käy ilmi:

- Isossa kuvassa toivon pojilta hyviä asioita sieltä Pohjois-Amerikasta joukkueelle. Meillä on kuitenkin aika nuori nippu, että toivottavasti saataisiin sieltä kaikki jotain vinkkejä ja jos lock-out jatkuu, niin saataisiin jotain jäämään elämään meidän joukkueelle. Aika näyttää.

Kärppä-fanien ja koko liigan puolesta ei voi kuin toivoa, että työsulku venyy – mitä pitemmälle, sen parempi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös