Mielipide

Nuorten kisojen tähtiloisto tuikkii ilman patriklaineitakin

MAAJOUKKUE / Kolumni
Tapaninpäivänä alkavat nuorten MM-kisat ovat Kanadassa isoin jääkiekkotapahtuma heti World Cupin ja olympialaisten jälkeen. NHL:n pyöriessä samaan aikaan on selvää, että jo varattujen pelaajien kärki on edustamassa omaa seuraansa taalajäillä − niin kuin pitääkin.

Auston Matthews, Patrik Laine, Jesse Puljujärvi, ja Matthew Tkatchuk. Siinä pelaajat viime kesän varaustilaisuuden kymppikärjestä, jotka eivät pääse edustamaan maataan alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Ensimmäiseltä varauskierrokselta valtaosa pelaajista on mukana Toronton ja Montrealin kisoissa.

Jokainen heistä on antanut valtavia näyttöjä maajoukkueessa viime vuosina, ja nyt uurastus on palkittu jokaisen jääkiekkoilevan pojan unelmalla − NHL-paikalla. Eivätkä edellä mainitut pelaajat millään palkintomatkalla maailman arvostetuimmassa liigassa ole. He ovat joukkueidensa eliittiä. 

He eivät tarvitse NHL:ää niin kuin NHL tarvitsee heitä. Toronto Maple Leafs ja Winnipeg Jets eivät olisi lähellekään sama asia ilman Matthewsin ja Laineen ympärille kasaantuvaa hehkua ja kiekkokiimaa.

Nuorten kisoissa ei tähtiloisto lakkaa tuikkimasta, vaikka kaikki ikänsä puolesta kisakelpoiset pelimannit eivät maajoukkuepaitoihin vuodenvaihteessa pukeudukaan.

Tänä vuonna, vaikka aivan timanttisin aines ei ole alle 20-vuotiaiden matkassa, olen varma, että uusia maailmantähtiä syntyy siitäkin huolimatta. Jääkiekko on siitä hieno peli, että vuosi vuodelta pinnalle pulpahtelee uusia pelaajia ja nimiä. Tänä vuonna näitä nimiä ovat eelitolvaset ja mathewbarzalit.

Parasta PR:ää kesällä varattujen kerma tuo kotimaalleen näkymällä siellä, missä suurimmat tähdet loistavat. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös