TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00
Mielipide

Nimi mieleen: Jesse Laaksonen

LIIGA / Kolumni
Käsi ylös jokainen, joka tunsi Joel Armian edes nimeltä ennen kuluvan kauden alkua? Sitten käsi ylös ne, jotka tuntevat tällä kaudella 19 ottelua pelanneen Jesse Laaksosen. Teitä on yhtä paljon.

Marraskuun maaottelutauolla Joel Armian nimi on vähäisimmänkin kiekkodiggarin huulilla, mutta porilaisten neloskentällisessä kovaa työtä tekevää Jesse Laaksosta eivät tunnista kuin SM-liigan kovimmat HC-fanit.

Eivät tunnista, vaikka viime kaudella honkkelimaisesti kentällä horjunut 21-vuotias porilainen on tempaissut tällä kaudella ihan mukiin menevät tehopisteet (2+4). Viime kaudella mies pelasi edustusjoukkueessa vain 17 ottelua ja maalasi kertaalleen, siinä kaikki.


Jesse Laaksonen on tajunnut kokonsa suomat edut.

Ei ole kauhean tavatonta, että pelaaja nousee SM-liigan vaatimalle tasolle juuri Laaksosen ikäisenä. Merkittäväksi asia nousee, kun otetaan huomioon, minkälaisen loikan hän on tehnyt vain yhden kesän aikana. Horjuvasta ja pelokkaasta nuorukaisesta on tullut jämäkkä, eteenpäin rymistelevä voimahyökkääjä. Melkoinen muutos.

Mitä häneltä on odotettavissa tulevaisuudessa? Tuleeko Laaksosesta Porin oma Miikka Tuomainen, joka on aina kauden alussa, seuraavan kymmenen vuoden ajan, lähellä murtautua NHL-tasolle? Ei tule. Laaksonen ei (onneksi) ole aivan Tuomaisen tyylinen pelaaja, lähelle kuitenkin.

Mutta, kristallipallo lienee syytä pistää piiloon. Jätetään nyt jotain yllätyksenkin varaan. Yksi asia on kuitenkin selvää. Laaksonen on tällä hetkellä yksi osa kotoisen liigamme parasta neloskentällistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle