Mielipide

Nielikäinen nauttii pelaamisesta

LIIGA / Kolumni
SaiPan Pasi Nielikäinen on kiistelty persoona. Vastustajien leirissä Nielikäinen kirotaan alimpaan mahdolliseen paikkaan ja omien joukoissa kiitellään. Torstaina Pasi palasi tuttuun ympäristöön Oulun Raksilaan.

Nielikäisellä oli pientä etukäteisjännitystä. Viime kevään hienolta pätkältä taskuun jäi uran ensimmäinen SM-mitali. Pasi nousi fanien ykkössuosikiksi ohi Tenkratin, Tonin ja Potaichukin. Kauden päätteeksi Nielikäinen jäi ilman kunnollista sopimustarjousta. Osa ihmettelee vieläkin, miksi?

Ymmärrettävistä syistä paluu tuttuihin maisemiin olisi saattanut vaikuttaa peliin. Mutta ei Pasiin. Nielikäinen lukeutui vieraiden parhaimmistoon.

- Hyvä peli meiltä ja etenkin multa itseltä. Luistin liikkui tosi hyvin.

Katsomosta seurattuna Nielikäinen pelasi hiukan totutusta poikenneilla vahvuuksilla. Ensimmäisessä erässä Pasi järjesti hyvillä syötöillään ketjukavereille kaksi maukasta paikkaa, mutta niin Ville Kohon kuin Tuomas Vänttisenkin kädet jäätyivät ratkaisevalla hetkellä. SaiPan tasoitusmaalin Nielikäinen pohjusti rajulla taklauksella sekä kulmaväännöllä.

- Pitää pystyä hyvään kiekolliseen peliin. Sitä tässä on pyritty kehittämään. Pari sellaista rikettä kuitenkin tuli, josta minut olisi voinut jäähylle laittaa, Nielikäinen heitti ja tarkoitti kaiketi tasoitusmaalia edeltänyttä puun takaa tullutta taklausta.

Viihtyy Lappeenrannassa

Nielikäisen alkukauteen on mahtunut jos jonkinlaista. On maali, muutama tehopiste sekä kunnollinen ylilyönti Turussa. Kaikkea, mitä Pasi parhaimmillaan tekee. Pari peliä nähneenä näyttää siltä, että Pasi on hiukan muuttanut pelityyliään. Kiekollinen peli on kehittynyt sekä yleinen häslinki vähentynyt. Peliaikaa on tullut koko ajan enemmän, nyt myös ylivoimalla.

- Maaleja pitäisi olla vieläkin enemmän. Paikkoja on ollut aivan riittämiin. Ei ole vaan mennyt sisään.

- Kyllä ne meikäläisen aseet on edelleen aivan samat kuin aikaisemmin. Suoraviivaista peliä ja taklataan surutta. Roolipelaaja viimeiseen asti, Nielikäinen toteaa.

Nielikäisen siirto Lappeenrantaan tuli monille jääkiekon ystäville yllätyksenä. Miten maailman metropoleissa kierrellyt pelaaja lähtee itärajan pienelle paikkakunnalle? Onko ollut tekemisen puutetta?

- Ihan hyvin olen viihtynyt. Nyt kun vielä Jennikin (tyttöystävä Anttila) on muuttanut Lappeenrantaan on iltaisinkin jotain tekemistä, Nielikäinen virnistää.

Jatkoajassa Sami Helenius on kommentoinut paljolti SM-liigan muita kovia kavereita ja etenkin Nielikäisen tekemisiä. Helenius on todennut, että Nielikäisen tapaisia roolipelaajia tarvittaisiin liigaan enemmän. Annamme nyt Pasin vastata kehuihin.

- Kyllähän se niin on, että nykyään pelaajat on pitkälti kuin toistensa kopiota. Liiga tarvitsee ehdottomasti Heleniuksen tapaisia pelaajia, Nielikäinen heittää kehut takaisin Ilmalaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös