Mielipide

NHL ulos olympialaisista - "Heitä kiinnostaa vain raha"

NHL / Kolumni
NHL teki todella kovan ratkaisun jättäytyessään pois seuraavista olympialaisista. Suurin syy kisojen väliin jättämiseen on kaiketi raha. Se tekee tästä asiasta erittäin ikävän.

Tiistai-aamuna oli teksti-tv ja Twitter täynnä uutisia, joissa kerrottiin NHL:n jääneen ulos tulevista olympialaisista. Todella huono uutinen, niin urheilullisesti, imagollisesti kuin inhimillisestikin.

Olympiakisat ovat jokaisen urheilijan tavoite. Oli kyse sitten yksilö- tai joukkuelajista, jokainen urheilija haluaa voittaa olympialaisissa kultaa, tai edes mitalin. Joillekin riittää osallistuminen.

Miksi osallistuminen riittää monille? Siksi, koska olympialaisissa on paikalla vain parhaat ja kisat ovat vain joka neljäs vuosi.

Se on syy, miksi NHL teki väärin jäädessään ulos kisoista. NHL on maailman paras jääkiekkoliiga. Siellä pelaavat parhaat pelaajat ja ilman parhaita pelaajia olympialaisten jääkiekkoturnauksessa parhaat eivät pelaa parhaita vastaan.

Syksyllä pelattu World Cup oli pettymys monellakin mittarilla.

NHL on monesti ilmoittanut, että sarja ja sarjassa pelaavat joukkueet eivät halua menettää työehtosopimuksen alaisia pelaajiaan reiluksi kahdeksi viikoksi maajoukkueturnaukseen kauas Pohjois-Amerikasta. Pelaajilla on aina loukkaantumisriski.

Mutta tämä ei ole se suurin syy sarjan jäämiselle ulos. Syy on rahassa ja siinä, että NHL haluaa World Cupista mahdollisimman mediaseksikkään ja luoda ennen kaikkea maailman parhaan jääkiekkoturnauksen.

NHL ei saa rahaa siitä, että sarjan pelaajat pelaavat olympialaisissa. World Cupia pelatessa NHL saa mediahuomiota ja rahaa, joten sarja voittaa.

Syksyllä pelattu World Cup oli pettymys monellakin mittarilla. Pelaajat olivat keskenkuntoisia, Torontossa ei hallia myyty loppuun ja turnauksen finaalissa pelasi Euroopan sekoitusjoukkue Kanadaa vastaan.

World Cup ei herättänyt jääkiekkofaneissa tarpeeksi suurta kiinnostusta. Nyt kun näin pääsi käymään, haluaa NHL maksimoida seuraavan World Cupin kiinnostuksen aivan tappiin.

Kuten Tampa Bay Lightningin puolustaja Anton Strålman Tampa Bay Timesin toimittaja Joe Smithille totesi: "Ainoa asia, mikä heitä oikeasti kiinnostaa on raha. Muutama miljonääri pyrkii tekemään vielä vähän lisää rahaa".

NHL unohti nyt urheilun perusperiaatteet... Rahan takia.

» Lähetä palautetta toimitukselle