Mielipide

Nelonen teki oikean ratkaisun

LIIGA / Kolumni
Kun huhut Aleksi Valavuoren osuudesta Nelosen kiekkolähetyksissä levisivät, oli sosiaalinen media täynnä katkeria kommentteja. Asia ei kuitenkaan ole aivan näin mustavalkoinen.

Lajiniilot nousivat takajaloilleen. Petteri Ahomaa, kuka muistaa 90-luvulta tai visailuohjelmien juontohommista? Aleksi Valavuori, Pelkokertoimen jenkkityylinen juontaja ja Twitterin vedonlyöntipaukuttaja. Esa Tikkanen, saako kaverin puheesta muka joku selvää?

Rakkaat lajiniilot, ongelma on, että nämä henkilöt eivät ole teitä varten. Te, tai sanotaan nyt rehellisyyden nimissä me, emme pidä Juhani Tammisesta MTV3:n maajoukkuelähetyksissäkään.

Suomessa on totuttu korkealaatuisiin studio-osuuksiin urheilulähetyksissä. Kanavalla kuin kanavalla on, muutamia poikkeuksia lukuunottamatta, panostettu asiantuntijoiden laatuun ja asiasisältöön. Nelonen tekee tässä poikkeuksen, ja se voi lopulta hyvinkin koitua jääkiekon voitoksi.

Tosifanit nyrpistävät nenäänsä, kirjoittavat muutaman vihaisen viestin Jatkoajan palstalle ja Twitteriin ja tilaavat lopulta kuitenkin Nelonen Pro Extrat tai Ruutu.fi:n Liiga-paketin.

Nelonen tietää tämän. Siksi he eivät hanki studioon asiantuntijoita isolla A:lla, kuten Lauri Marjamäki tai Jarmo Kekäläinen. He hankkivat studioon viihdettä, jotta tuulipukukansakin ostaisi kanavat tai nettipaketin. Valavuori, Tikkanen tai vaikkapa se Tamminen ovat juuri niitä värikkäitä persoonia, joiden takia tavallinen kansa jaksaa katsoa kiekkolähetyksiä.

Älkää ymmärtäkö väärin. Kyllä minäkin arvostaisin, jos studiossa olisi Marjamäen ja Kekäläisen tasoisia huippukommentaattoreita ottelusta toiseen. Minä pystyn kuitenkin elämään ilmankin. Minä tilaan kanavat jääkiekon takia.

Jääkiekko on lähetyksissä joka tapauksessa pääasiassa. Selostus on tärkeämpää kuin studio-osuudet, ja sillä saralla ei ole menty viihteen ehdoilla.

Valavuoren takia kanavapaketin tilaamatta jättävät potentiaaliset asiakkaat voidaan laskea kahden käden sormilla. Kääntäen määrä on kuitenkin suurempi: värikkäiden studiopersoonien takia liigapelejä päätyy varmasti katsomaan sellaisiakin ihmisiä, jotka eivät muuten olisi niistä maksaneet. Valavuori tuo Liigan lähetysten äärelle enemmän väkeä kuin karkoittaa pois.

Se olisi jääkiekon voitto.

Eräänkin viihteellisen kiekkokommentaattorin hengessä: Have a great Liiga season, enjoy your entertainment.

» Lähetä palautetta toimitukselle