Mielipide

Naisleijonat marssii mitalille

MAAJOUKKUE / Kolumni
Suomen Naisleijonat voivat alkaa jo harjoitella mitalipallipokkauksiaan. Täydellinen ylikävely Ruotsista osoitti, että joukkue on päättänyt mitalin olympiakisoista ottaa — ja tulee myös sen hakemaan.

Naisleijonien joukkue ei vähästä hätkähdä. Ei oman valmentajan jatkuvasta kritisoinnista, ei vastustajan kavennusmaaleista. Ryhmän asenteesta voisi ottaa mallia ei vain Leijonien ryhmä, vaan koko Suomen olympiajoukkue.

Kun joukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen on antanut väliin rajuakin kritiikkiä Naisleijonia ja ylipäänsä naisjääkiekkoilua kohtaan, ei joukkueen sisällä paljon siitä ole piitattu, kaikkein vähiten ainakaan stressattu asiasta.

− Meistähän tulee vain entistä tiiviimpi ryhmä tuollaisten puheiden jälkeen. Meillä on niin vahva porukka naisia kasassa, että meidän kisoja ei tule pilaamaan kukaan. Ei oma valmentaja tai kukaan ulkopuolinen. Olemme oma ryhmämme ja muiden ei anneta vaikuttaa joukkueeseen, Naisleijonien Venla Hovi uhkui itseluottamusta Jatkoajan haastattelussa.

Puolivälieräottelussa Ruotsia vastaan Naisleijonat suoritti tyylipuhtaan ja liki täydellisen ylikävelyn. Heikompi jäi jalkoihin, eikä sen annettu sieltä vahingossakaan nostaa päätään. Mainio esimerkki Suomen erinomaisesta iskusta oli Ruotsin kavennusmaali 1-4:ään.

Sen sijaan, että siihen asti mainiosti kulkeneen ottelun ote olisi karannut suomalaisnaisten käsistä, käytiin iskemässä yksi maali lisää välittömästi seuraavaan vaihtoon. Ennen Ruotsin kavennusta Suomen peli oli hetken hukassa, ja ottelu olisi voinut lähteä kavennusosuman jälkeen kääntymään huolestuttavaan suuntaan. Ei kääntynyt.

Tämä joukkue tuo Koreasta kotiin mitalin. Finaaliin pääsy voi olla liikaa toivottu ihan siitä yksinkertaisesta syystä, että tasoero Yhdysvaltojen ja Kanadan joukkueisiin on vielä vain liian suuri. Sen sijaan kukaan muu maa ei Naisleijonia pysäytä. Merkatkaa mitalitaulukkoon Suomelle jo +1.

» Lähetä palautetta toimitukselle