TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00
Mielipide

Molempien osapuolten voitto

LIIGA / Kolumni
Atvars Tribuntsovsin yllättävä lähtö herätti kysymyksiä monella taholla. Miksi joukkueen toiseksi tehokkain puolustaja, joka on pelannut yli odotusten, vaihtaa maisemaa kesken kauden?

Kärppien yllättävä ilmoitus joukkueen puolustuksen luottomiehiin lukeutuneen Tribuntsovsin lähdöstä Ruotsiin oli mielenkiintoinen. Se löi monet kiekkoseuraajat miettimään, miksi näin tapahtui. Asiasta ei ollut kuulunut pienintäkään huhun pihahdusta ennen kuin oululaisseuran pelkistetty tiedote tuli julki.

Asiaa oli kuitenkin valmisteltu taustalla hyvän aikaa. Lopullinen päätös tuli myöhään eilen illalla.

- Tribuntsovsin agentti otti meihin yhteyttä jo kuukauden päivät sitten, että miehestä ollaan oltu Ruotsissa kiinnostuneita, Kärppien päävalmentaja Kari Jalonen sanoi.

Tuolloin Kärppien tilanne oli vielä parempi. Joukkueen maalinteko ei yskinyt tämän hetken tilanteen lailla, joten Kärpillä ei ollut mitään järkeä harkita miehen vaihtamista. Mahtiseura Färjestadin puolentoista vuoden tarjous kuitenkin oli sellainen, mitä latvialaispuolustaja ei voinut vastustaa.

- Agentti ilmoitti meille, että siellä on miehelle paikka ja unelmasopimus valmiina.

Molempien voitto

Tribuntsovsin yllättävä lähtö nosti esiin myös kovat puheet siitä, ettei mies olisi tullut toimeen joukkueen kanssa. Pelillisesti Tribuntsovs oli joukkueelle vahvistus, mutta siltikin seura päätti luopua pelaajasta.

- Joukkueen kanssa hänellä ei ollut mitään ongelmia, hän hoiti hommansa todella ammattimaisesti, Jalonen toppuuttelee ylimääräisiä huhuja.

Selitys yllättävälle teiden eroamiselle löytyneekin Kärppien viime aikaisista otteista. Joukkueen maalinteko on tökkinyt joulutauon jälkeen ja viimeisissä kolmessa ottelussa joukkue on onnistunut maalinteossa vain kolmesti. Tehohyökkääjä Janne Pesosen ja Mika Pyörälän eläessä suvantovaihetta joukkue päätti etsiä lisää voimaa maalintekoon.

- Tätä voisi sanoa win-win-situationiksi. Tribuntsovs sai hyvän sopimuksen ja me saatiin tärkeä ulkomaalaispaikka hyökkääjälle, Jalonen valotti.

Ross Lupaschukin ja Josef Boumediennen tulon jälkeen Kärppien pakisto näytti todella kovalta. Joukkueella oli riveissään kymmenen puolustajaa, mutta ei tarpeeksi hyökkääjiä edes neljään kenttään. Michal Brosin saama vamma laittoi Kärpät kovien ratkaisujen eteen. Yhdestä puolustajasta oli vara luopua.

- Kun tätä päätöstä tehtiin, ei meillä ollut tietoa Brosin vamman laadusta. Koko kauden olemme olleet hyökkääjien kanssa tosi tiukalla ja sinne haemme nyt yhtä miestä. Katsotaan, saammeko näin lyhyessä ajassa ketään hommattua.

Tässä siirrossa voisi sanoa olevan kaksi voittajaa. Tribuntsovs sai rahakkaan sopimuksen myös ensi kaudeksi yhdestä Euroopan suurseurasta ja Kärpät sai tilaa hyökkääjän hankinnalle. Ilman sen suurempaa dramatiikkaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle