Mielipide

Mikkelin juna män jo

LIIGA, MESTIS / Kolumni
Liigakarsintasarjan ensimmäisessä ottelussa perjantaina Tampereella vierailija Jukureilla oli erinomainen tilaisuus ryöstää voitto Ilveksestä. Jukurit ei käyttänyt saumaansa, kun mikkeliläisten viimeistely maalipaikoissa oli ylivoimaisesti heikointa mitä tällä kaudella on nähty SM-liigassa tai Mestiksessä.

Jukureiden maalintekoyritykset olivat onnettomia, ponnettomia, hirveitä, karmeita, katastrofaalisia, epätoivoa herättäviä, epäilyksiä herättäviä, säälittäviä, myötähäpeää ja epäuskoista naurua synnyttäviä. Mikkelin miehet sössivät käsittämättömästi maalipaikan toisensa jälkeen ja adjektiivilistaa voisi jatkaa koko tämän kolumnin mitan verran.

Joku salaliittoja näkemään taipuvainen epäileväinen voisi perjantain ottelun perusteella kuvitella helposti, että esimerkiksi Jukureiden Iiro Memonen olisi lyönyt koko kauden tilipussinsa Ilveksen kotivoiton puolesta kiinni. Memosen "viimeistely" pelin toisessa erässä oli malliesimerkki siitä mihin Jukurit kaatui Ilvestä vastaan.

Memonen syötti ensin loistavasta tekopaikasta kiekon vielä nollakulmaan ketjukaverilleen. Jukureiden hyökkääjä sai kuitenkin vielä hetkeä myöhemmin lätkän lapaansa ja edessä oli pelkkää tyhjä Ilves-maali muutaman metrin päässä, mutta Memosen laukaus kilisytteli vain Hakametsän pleksejä.

Joukkueen ykköshyökkääjä Turo Asplund tuntui tähtäävän jokaisen laukauksensa Ilves-vahti Ville Kolppasen paidan kissaeläinlogoon. Konkaripuolustaja Pasi Järvinen antoi pyssynsä laulaa ylivoimilla siniviivasta, mutta kerta toisensa jälkeen vedot jäivät ensimmäisen Ilves-pelaajan varusteisiin.

Ilves suorastaan tarjosi ensimmäisen karsintaottelun voittoa mikkeliläisille hopeatarjottimella. SM-liigakauden hurjassa vireessä päättänyt tamperelaisryhmä oli todella kaukana parhaasta tasostaan ja avauspeli oli Jukureiden paras tilaisuus ryövätä etulyöntiasema sarjassa. Loistava mahdollisuus lirisi kuitenkin Mestis-joukkueen käsistä kuin mestaruussamppanjat Jarno Pikkaraisen kurkusta alas.

Toista samanlaista mahdollisuutta Ilves ei Jukureille anna. Ottelu osoitti, että tasoero Mestis-Jukureiden ja liiga-Ilveksen välillä ei ole valtava tai ylitsepääsemätön. Mutta perjantaina nähdyn kaltaisella maalinteon taidottomuudella Mestis-joukkueella ei ole pienintäkään saumaa ottaa voittoja Ilveksestä tästä huolimatta.

Jukurit sai pelissä luotua enemmän tasokkaita maalipaikkoja kuin vastustajansa, mutta viimeistely oli kuin toiselta planeetalta. Mikkeliläisillä kävi joissain tilanteissa myös huonoa tuuria, mikä ei kuitenkaan käy selityksestä siihen, että kerta toisensa jälkeen jukuripelaajien kädet jäätyivät täysin maalintekotilanteissa. Pää ei kestänyt.

Onko Mikkeliin mänijöitä? Juna män justiinsa. Ja se juna vei Jukureiden SM-liigahaaveet mennessään.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös