Mielipide

Mike Fisher hakee hyvitystä viime kevään pettymykselleen

NHL / Kolumni
Mike Fisher hakee revanssia viime kevään pudotuspelipettymykselleen, mutta onko hän oikeasti vahvistus Predatorsille?

Kerran vielä, pojat.

Ilma oli sakeanaan revanssihenkeä, kun Mike Fisher ilmoitti paluuaikeistaan. Viime kevään Stanley Cup -finaalitappio Pittsburgh Penguinsille oli jäänyt kalvamaan kanadalaishyökkääjän mieltä.

Kokenut keskushyökkääjä johdatti kapteenina Nashville Predatorsinsa unelman äärelle, mutta ratkaiseva askel jäi ottamatta.

Tänä keväänä olisi tuon askeleen aika, keskeneräiset asiat olisi saatettava päätökseen.

Fisher toimi viiden viime kauden aikana Predatorsin kapteenistossa ja toistaiseksi viimeisen NHL-kautensa joukkueen kapteenina. Lisäksi hän oli joukkueensa johtavia pelaajia jo Ottawa Senators -aikanaan.

keskeneräiset asiat olisi saatettava päätökseen

Hän on siis arvostettu johtaja ja luotettu mentori nuorille pelaajille. Hän tuo varmasti pukukoppiin johtajuutta.

Enemmän kysymyksiä herättääkin miehen pelillinen anti.

Fisher oli viime kaudella, 36-vuotiaana, 18 maalillaan ja 42 tehopisteellään joukkueensa tehokkaimpia pelaajia runkosarjassa. Kun yhtälöön lisätään tunnollisesti hoidetut puolustusvelvoitteet, ei Fisherin panosta viime runkosarjakaudella voi vähätellä.

Mutta viime kevät oli vaikea. Loukkaantuminen sotki kokonaisuutta, eikä mies varmasti pystynyt auttamaan joukkuettaan, kuten olisi halunnut.

Miten on siis tällä kaudella? Predators on lännen kärkiryhmiä ja koko liigankin perspektiivillä eräs suurimmista suosikeista kohottelemaan lordi Stanleyn maljaa loppukeväästä.

Tennesseeläisryhmä on jo kauden mittaan vahvistanut rivejään, ja sen hyökkäyksen keskikaista − Fisherin tontti − on viimevuotista leveämpi ja laadukkaampi.

Kysymys kuuluukin, onko joukkueessa Fisherille tarjolla järkevää roolia? Tai toisaalta, tyytyykö ex-kippari ilman joukkuetovereiden loukkaantumisia edessä odottavaan täytemiehen rooliin?

Kiekkoromantikkoja Fisherin paluuaikeet innostavat joka tapauksessa jo nyt. Eihän tässä mitään Mario Lemieux'n paluun kaltaista legendaa olla tekemässä, mutta keskeneräisten asioiden loppuunsaattaminen nousisi ainakin kevään kuumimpien kiekkopuheenaiheiden joukkoon.

Kerran vielä, pojat.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös