Mielipide

Mestismuistelua II - tuomarit

MESTIS / Kolumni
Seepra, pillipiipari, raitapaita, nuija ja puusilmä - rakkaalla lapsella on monta nimeä… Erotuomarin osa on joukkuelajien epäkiitollisin - teki niin tai näin, eivät kaikki ole tyytyväisiä koskaan. Keskustelua tuomarityöskentelystä syntyi toki myös kuluneella Mestis-kaudella. Tähän artikkeliin on kerätty Jatkoajan otteluraporteista poimittuja kommentteja - joista osa jopa positiivisia - viime kauden tuomareista.

Tuomarit ovat aakkosjärjestyksessä.

Kari Aarvala:

"Päätuomari Kari Aarvala piti kirjurin kiireisenä lukuisilla jakamillaan rangaistuksilla...Aarvalan esityksestä voi olla montaa mieltä. Aika yleinen mielipide oli se, että raitapaidan iltapuhde ei ollut niitä onnistuneimpia."

Teemu Eirtovaara 10.10.2001

Sebastien Auger:

"Erotuomari Sebastien Auger ei tilannetta havainnut, mutta lyhyen arpomisen päätteeksi Niinimäelle tuomittiin kahden minuutin rangaistus huitomisesta."

Teemu Eirtovaara 26.9.2001

"Illan päätuomarin Sebastien Augerin linja oli väljä ja kaukalossa hiihdettiin toistensa perässä riittämiin…Toinen erä tarjosi paljon maaleja, hienon nousun, loistavaa maalivahtipeliä vierailta sekä linjansa kanssa aprikoivan tuomarin. "

Riku Vihreäsaari 6.2.2002

"Päätuomari Sebastien Augerin toiminta ja vihellykset pysyivät kiitettävästi linjassa koko ottelun ajan. "

Miikka Mikkola 2.3.2002

"Reijo Mansikka ei halunnut kommentoida tuomarityöskentelyä, vaan tokaisi, että ensin pitää päästää vähän höyryjä pois."

Miikka Mikkola 9.3.2002

"Erän erikoisin tilanne nähdään ajassa 14.20 kun päätuomari Auger komentaa pitkän neuvottelun jälkeen Grahnin vaihtoaitioon. Tilalle luistelee Peter Hamren, joka ei kuitenkaan joudu peliin puuttumaan 58 sekuntia kestävän komennuksensa aikana. Syynä tuomarin ratkaisuun lieni Grahnin juomapullon haku!…Auger tuomitsi kohtuullisesti, tosin pilli oli tavan mukaan kateissa tänäänkin - erityisesti jatkoerissä."

Miikka Mikkola 21.3.2002

"Kaiken kaikkiaan päätuomari Auger kuului kuitenkin illan onnistujiin, sillä pudotuspelihenkinen salliva linja piti erinomaisesti läpi ottelun."

Teemu Eirtovaara 19.3.2002

Tommy Grönlund:

"Illan päätuomarina toimineen Tommy Grönlundin linja oli salliva, eikä pienistä rangaistu…Tuomari Grönlund piti lujasti linjastaan kiinni ja edelleen sai pelata ilman tuomarin puuttumista peliin. Suurta rikollisuutta ei nähty ja Grönlundilla oli lopulta kohtuullisen helppo tehtävä jakaa oikeutta toisessa erässä."

Riku Vihreäsaari 24.10.2001

"Hieman erän puoltaväliä päätuomarina toiminut Tommy Grönlund halusi omalta osaltaan vaikuttaa pelin kulkuun ja jätti viheltämättä lukuisia koukkauksia sekä kamppeja…Eloranta odotti kiekkoa ja kun tuli vedon aika, KooKoo-puolustaja veti Elorannalta tyylipuhtaasti jalat alta. Miten tuomari Grönlund reagoi? Ei mitenkään. Ei voi ymmärtää - ei kerta kaikkiaan voi…Ottelun tuomari Grönlund sai lopulta pelin "takaisin" kolmannessa erässä, jossa hän passitti kolme miestä istunnolle melkein kättelyssä."

Riku Vihreäsaari 16.1.2002

"Päätuomari oli välttävä ja ehkä hieman liian tukevassa kunnossa."

Kotkafani 23.3. 23.55

Hannu Henriksson:

"Arvonen kritisoi ankarasti myös Hannu Henrikssonin tuomarilinjaa, joka salli jatkuvan vastustajassa roikkumisen. Hän tosin myönsi, että roikkuminen oli molemminpuolista ja olikin enemmänkin harmissaan siitä, mihin suuntaan Mestis-kiekko on kehittymässä. Tukea näkemyksilleen tuomaritoiminnan puutteista Arvonen sai ahmavalmentaja Jari Hiltuselta."

Teemu Eirtovaara 2.11.2001

"Suuret kehut tuomari Hannu Henrikssonille joka jälleen kerran "varasti shown" olemalla loistava tuomari. Vaikka kaukalossa olikin kasapäin entisiä pelikavereita niin Henriksson jakoi tuomioita ennakkoluulottomasti ja puolueettomasti."

Pasi Roimela 5.12.2001

"Ottelun raitapaitana toiminut Henriksson hoiti hommansa varsin mallikkaasti. Kovaa sai pelata alusta loppuun ja linja pysyi muuttumattomana ottelun läpi."

Riku Vihreäsaari 14.2.2002

Veli-Matti Järvenpää:

"Heti alkuminuuteista lähtien oli selvä asia, että tässä pelissä sai käyttää mailaa aika vapaasti. Ja vaasalaiset ainakin käyttivät päätuomari Veli-Matti Järvenpään sallivan linjan hyväkseen…Päätuomari Veli-Matti Järvenpää oli luokaton. "

Kotkafani 3.1.2002

"Varsin hyvin tilanteiden tasalla ollut päätuomari Veli-Matti Järvenpää näytti molemmille ovea."

Riku Vihreäsaari 5.1.2002

Jarkko Kosonen:

"Haukotuttavaa näytelmää oli jäljellä vielä yksi kaksikymmenminuuttinen, josta muodostuikin varsin pitkä. Syynä tähän oli lähinnä päätuomari Jarkko Kososen äkillisesti tiukentunut linja."

Markus Mattlar 9.2.2002

"KooKoon kolmoskenttä saa seuraavaksi painetta aikaan hyökkäyspäädyssä, ja päätuomari Jarkko Kosonen jättää muutamankin selvän rangaistuksen viheltämättä…Kosonen hyvittää ensimmäisessä erässä viheltämättömiään jäähyjä."

Miikka Mikkola 1.3.2002

"Erityismaininta ottelusta kuuluu päätuomari Jarkko Kososelle joka oli ottelun selkeästi näkymättömin hahmo. Näinhän tuomarin kuuluukin olla kun ottelu puhalletaan oikein. Ottelu pysyi koko ajan loistavasti nuoren tuomarin hallussa eikä missään vaiheessa esiintynyt minkäänlaista linjattomuutta."

Pasi Roimela 14.3.2002

Timo Kärkkäinen:

"Molemmat valmentajat kehuivat ottelun tuominnutta Timo Kärkkäistä, joka ei monista divarituomareista poiketen lähtenyt itse sotkemaan siistiä peliä. Ahvenjärven mukaan aitioon näki heti, että kentällä on liigatason tuomari. Bogdanov puolestaan kiitteli Kärkkäistä hyväksi keskustelukumppaniksi, joka ei sortunut ylimielisyyteen."

Markus Mattlar 24.11.2001

Tom Laaksonen:

"Laaksonen tuomitsi pelin hyvin, piti linjansa, eikä puuttunut pikkumaisuuksiin. Todella erinomaista tuomarityöskentelyä!"

Kotkafani 28.3. 23.56

Hannu Leikkilä:

"Päätuomari Hannu Leikkilä oli hyvä ja antoi pelata kohtuullisen rajuakin peliä."

Kotkafani 10.12.2001

"Päätuomari Hannu Leikkilä oli epätasainen. Helpon näköisistä tilanteistä jäähyjä, mutta rumista laitajyräämisistä ei pilli soinut."

Kotkafani 16.1.2002

"Illan suurimman roolin varasti päätuomari Leikkilän johtama troikka, joka löysi siististä ottelusta rangaistavaa kaksitoista kertaa."

Miikka Mikkola 6.3.2002

Jari Levonen:

"Onnistujiin voidaan lukea myös päätuomari Jari Levonen, jonka linja pysyi selkeänä läpi ottelun."

Teemu Eirtovaara 20.10.2001

"Oikeuden ja kohtuuden mukaan Jääkotkia olisi tuomaripelin takia pitänyt hyvittää yhdellä maalilla tässäkin erässä. "

Kotkafani 16.10.2001

"Tuomarityöskentely oli Jari Levosen toimesta mallikasta ja sitä myös valmentajat kiittelivät. "

Jari Mattila 21.3.2002

"Illan surkeimmasta esityksestä kilpailee KooKoon joukkueen kanssa päätuomari Jari Levonen. Levosen puolustukseksi täytyy todeta, että miehen valitsema linja piti, vaikka olikin käsittämätön."

Miikka Mikkola 30.3.2003

"Ottelussa jaettiin huikea määrä jäähyjä, eikä mielestäni tuomaritoiminta ollut tänään ajantasalla. Molemmille joukkueille vihellettiin tukku todella ihmeellisiä tuomioita, ja linja heittelehti läpi ottelun."

Jari Mattila 4.4.2002

Miika Mäenkaski:

"Toisen erän myötä ottelussa alkoi "liigamainen" vauhdin poistaminen virvelöimällä ja kahvaamalla. Muutoin leiviskänsä kohtalaisesti hoitanut päätuomari Miika Mäenkaski olisikin voinut tarkemmin puuttua mailalla ronkkimiseen heti tuolloin."

Simo Pöyhönen 1.2.2002

Ilkka Nurmi:

"Ottelun erotuomari, Juhani Tammisen ammoin "Euroopan huonoimmaksi tuomariksi" tituleeraama Ilkka Nurmi varasti pääosan muutoin aika mitäänsanomattomassa kolmannessa erässä."

DAF 2.11.2001

Kimmo Nurminen:

"Päätuomari Kimmo Nurminen oli hyvä."

Kotkafani 10.1.2002

Juha Pajunen:

"Tästä eteenpäin päätuomari oli yleisön ehdoton suosikki. Yleinen toivomus oli, että miestä ei enää ottelun jälkeen näkyisi Uudessakaupungissa päin…Ei voi kuin ihmetellä, mistä näitä pajusia löytyy viheltämään pelejä. Tänäkin iltana jäi viheltämättä pahempiakin tilanteita kuin mistä jäähyt tulivat. Ja ennen kaikkea suurin osa vihelletyistä jäähyistä tuli todella heppoisista tilanteista…kiitos pääosan esittämisestä ottelussa, päätuomari Pajunen."

Kotkafani 21.10.2001

"Juha Pajusen tarkka tuomarilinja passitti kotijoukkueen pelaajia yksi toisensa jälkeen rangaistusaitioon…22 pientä rangaistusta tuominnut Pajunen vihelsi erittäin tarkalla linjalla, ja enemmän rikkonut Ahmat ansaitsi suuren jäähymääränsä. Hieman lahtelaistuomarin suorituksesta kuitenkin huokui halu näyttää, kuka jäällä on kuningas. Kaukalosta jo poistuttaessa annettu pelirangaistus käytöksestä ja sen jälkeinen leveä hymy eivät oikein viestittäneet halusta nöyrään oikeudenjakamiseen."

Teemu Eirtovaara 8.12.2001

"Harvinaista kyllä, mutta tuomari Pajunenkin onnistui ottelussa hyvin, ainakin linja oli sama läpi ottelun."

Miikka Mikkola 19.1.2002

Jussi Perttu:

"Ihmetystä aiheutti ahkerasti rangaistuksia viheltäneen Pertun "väsähtäminen", sillä viimeisillä minuuteilla ei pilli enää soinut, vaikka aihetta olisi ehkä ollutkin."

Teemu Eirtovaara 1.11.2001

"Illan tuomari Jussi Perttu näytti heti kättelyssä linjansa ja piti siitä kiinni loppuun asti. Vaikka Pertun vihellykset kirvoittivatkin piikkikielet toisinaan lennokkaisiin ja vähemmän lennokkaisiin letkautuksiin, oli Pertun ilta lopulta onnistunut."

Riku Vihreäsaari 3.2.2002

Mikko Pitkänen:

"Maalinteko-ongelman lisäksi ahmaluotsi Jari Hiltunen otti lehdistötilaisuudessa esille tuomarityöskentelyn: "Tuntui kuin olisimme kolmannessa erässä pelanneet viidellä kuutta vastaan"…Etenkin viimeisessä erässä päätuomari Pitkänen tuntui jakelevan tuomioitaan kotijoukkueelle melko heppoisin perustein."

Teemu Eirtovaara 6.10.2001

"Pitkäsen tuomiot jäivät tilanteessa kuitenkin liian lieviksi: Nurmbergin tempusta, josta Diskos-pelaaja ei onneksi loukkaantunut, olisi hyvinkin voinut antaa ottelu- tai pelirangaistuksen tai ainakin kympin, ja Soijärven tappelupartnerillekin olisi minun sääntötuntemukseni mukaan kuulunut ulosajo, heittihän tämä hanskansa pois tapellakseen."

Miikka Mikkola 15.11.2001

"…epävarmahkosti esiintynyt ottelun päätuomari Mikko Pitkänen."

DAF 2.1.2002

"Suolajärven kisojen harventamaan yleisöön saatiin eloa, kun lähes kaikilta osapuolilta arvostelua saanut tamperelaistuomari Mikko Pitkänen passitti ahmahyökkääjä Penttisen jäähylle kovan, mutta puhtaalta näyttäneen, Teemu Kuusistoon kohdistuneen taklauksen jälkeen…Painokasta sanottavaa Kaupilla oli myös kaukalossa nähdystä estämisestä, kahvaamisesta ja roikkumisesta. Tappion jäljiltä ylikierroksilla käynyt treenari epäili, että joukkueen toinen valmentaja Paul Högbacka oli samanaikaisesti ripittämässä päätuomari Pitkästä."

Teemu Eirtovaara 9.2.2002

"Päätöserän puolivälissä KJT:lle tuomittiin perätysten kolme rangaistusta, eikä joukkue sulattanut Mikko Pitkäsen johtaman tuomariston vihellyksiä lainkaan…"Ihmeelliset jäähyt sotkivat peliämme. Tuntui, että linjamies johti peliä", Repo päivitteli."

Teemu Eirtovaara 28.2.2002

Tuomas Pöyhönen:

"Erän lopulla epävarmasti viheltänyt päätuomari Tuomas Pöyhönen esitteli illan erikoisensa. K-Vantaa toi kiekon hyökkäysalueelleen siirretyn rangaistuksen aikana, joka oli tulossa Ahmojen Pasi Pieninkeroiselle polvitaklauksesta. Omalla alueellaan Ahmat sai kiekon haltuunsa ja ehti pyörittää syöttökuvioitaan hyvän tovin ennen kuin Pöyhönen muisti puhaltaa pilliinsä."

Teemu Eirtovaara 4.10.2001

"Kolmanteen erään lähdettiin ilman päätuomari Tuomas Pöyhöstä, joka loukkasi ilmeisesti jalkansa toisessa erässä. Päävastuun tuomaritoiminnasta otti linjatuomarina aloittanut Tuomo Kärkkäinen. Monesti on kiekkokatsomoissa tuomaria toivottu vaihtoon, mutta Pöyhönen onnistui kahdessa tuomitsemassaan erässä varsin hyvin."

Teemu Eirtovaara 17.10.2001

"Kolmannen erän aloittaa vahvimmin tuomari, joka jättää viheltämättä heti erän alussa useammankin rangaistuksen arvoisen tempun."

Miikka Mikkola 6.12.2001

Aleksi Rantala:

"Päätuomari Aleksi Rantalan outo ratkaisu oli rangaistus Pieninkeroiselle laitataklauksesta…Päätuomari Rantala jatkoi yllättäviä tuomioitaan, kun Ahmojen tehoketju pelasi Loikaksen läpiajoon. Loikasta kyllä koukittiin, mutta Rantalan tuomitsema rangaistuslaukaus tuli käsittämättömän heppoisasti."

Teemu Eirtovaara 1.2.2002

"Ronkainen veti vastustajalta tyylipuhtaasti jalat alta. Vierestä seurannut päätuomari Aleksi Rantala näytti, että pelataan vaan. Aivan selvä jäähyn paikka, mutta kaikenhan voi aina paikata...Miksi ihmeessä huonon tuomarin pitää sitten mennä ja pilata peli…Ainahan näistä asioista voi valittaa ja parkua, mutta edelleen ihmetyttää, mistä nämä tuomarit oikein pelejä tuomitsemaan ongitaan, kuka heitä kouluttaa, vai koulutetaanko? "

Kotkafani 18.11.2001

"Ensimmäisen erän hyvin tuominnut päätuomari Aleksi Rantala alkoi pelin vanhetessa menettää otettaan ottelusta…Päätuomari Aleksi Rantala oli heikko. Toivottavasti hän ei esiinny karsintapeleissä samaan aikaan Jääkotkien kanssa kentällä."

Kotkafani 6.3.2002

"Muutoin peli oli aika siisti ja kotikatsomon vihaama päätuomari Alesi Rantalakaan ei pilannut peliä."

Kotkafani 20.3. 23.05

Teemu Salminen:

"Jo ennen ottelua tuli forssalaisille takaumia edelliskausista tuijotettuaan pöytäkirjan "tuomarit" kohdassa seisonutta Teemu Salmisen nimeä. Salminen oli lukuisia kertoja viheltänyt Forssassa ja on hyvin harvoin onnistunut miellyttämään paikallista yleisöä. Tällä kertaa Salmisen visiitti oli poikkeuksellinen."

Riku Vihreäsaari 31.10.2001

"Parhaimmillaan päätuomari on nöyrä oikeudenjakaja, joka ei nouse otsikoihin saati ratko otteluita. Hämeenlinnalaistuomari Teemu Salminen ei yltänyt lähellekään tuota määritelmää tuomitessaan Ahmojen ja Kiekko-Vantaan välisen koitoksen lauantaina Hyvinkäällä. Salmisen linjattomat tuomiot sotkivat ottelun kulun täysin ja aiheuttivat tunteiden kuumenemisen kaukalossa…Ahmojen Hiltunen totesi Pekin omasta maalista, että vahinkoja sattuu. Joukkueensa taistelua kolmannessa erässä hän piti miehekkäänä. Toinen ääni oli kellossa päätuomari Salmisesta puhuttaessa. Pitkän johdannon jälkeen Hiltunen totesi, että "paljon huonoa olen nähnyt, mutta en koskaan näin huonoa tuomaria".

Teemu Eirtovaara 17.11.2001

"Päätuomari oli vihellyksissään hieman sekava."

Kotkafani 5.12.2001

"Luokaton tuomarityöskentely ei innostanut valmentajia edes kommentoimaan sitä. Reijo Mansikka tosin totesi "ettei hallissa jäänyt varmastikaan kukaan kylmäksi" eikä äkkiseltään muistanut nähneensä tuomarilta noin huonoa esitystä."

Miikka Mikkola 13.1.2002

"KooKoo saa kiitellä päätuomari Teemu Salmista, joka ei vihellä sen sääntöjen rajamailla olevista otteista jäähyjä."

Miikka Mikkola 31.3.2002

Kimmo Siipo:

"Myös ottelun tuomarit onnistuivat erinomaisesti joka on aina jääkiekko-ottelulle hyvästä."

Pasi Roimela 14.2.2002

Tuomo Sorakangas:

"Päätuomari Tuomo Sorakangas puhalteli tyydyttävästi. Välillä touhu tosin oli linjatonta, mutta se nyt oli molemmille sama. Pari korkeaa mailaa jäi viheltämättä, vaikka katsomoonkin kuului selvästi että nyt napsahti."

Juho Turkkila 22.3.

Petteri Vainikainen:

"Niko Papinaho sai tunteita kuohuttaneen ottelurangaistuksen laitataklauksesta. Tuomio sinänsä ei ollut hirvittävä vääryys, mutta päätuomari Vainikainen oli jättänyt viheltämättä niin monta vierasjoukkueen selvää rikettä, että jyväskyläläisyleisö menetti malttinsa viimeistään tässä vaiheessa…Päätuomari Vainikaisen Diskokselle antamat jäähyt olivat perusteltuja, mutta jos KooKoon pelaajia olisi passitettu aitioon saman linjan mukaisesti, olisi vierasjoukkueen jäähymäärä helposti tuplaantunut."

Markus Mattlar 6.10.2001

Juha Veneranta:

"Päätuomari Juha Veneranta oli hyvä."

Kotkafani 27.10.2001

"Päätuomari Veneranta oli tyydyttävän hyvä tällä kertaa. Kummaltakin joukkueelta jäi viheltämättä tasapuolisesti jäähyjä, mutta linja piti koko ottelun ajan."

Kotkafani 3.12.2001

"Päätuomari Juha Venerannalla ei ollut rohkeutta ajaa ulos Hermeksen Ilkka Rantalaa todella rumasta korkeasta mailasta, joka osui Jari Hyvärisen kasvoihin."

Kotkafani 2.2.2002

Marko Virolainen:

"Tähän asti hyvin tuominnut Virolainen näkee kuitenkin Ihantolan puhtaassa taklauksessa rikkeen ja viheltää tälle jäähyn estämisestä. Tasoittava jäähy tuleekin jo yhdentoista sekunnin kuluttua Ahmojen Tuomo Hirvosen jouduttua jäähylle kamppaamisesta helpohkonlaisesti."

Miikka Mikkola 22.11.2001

"Ensimmäisessä erässä päätuomari Marko Virolainen ei jäähyjä viheltänyt, vaikka ehkä kummallekin joukkueelle olisi muutama kakkonen kuulunut. Yleisöstä kuuluikin epäilyjä, että päätuomari oli unohtanut pillinsä pukukoppiin."

Jani Peltonen 30.1.2002

"Päätuomari Marko Virolaiseen Mansikka kertoi jo kyllästyneensä: - Monta vuotta olen Virolaista seurannut, ja kyllä ihme on että hän näin myöhään keväällä vielä viheltelee. Tänään oli kyllä mies väärään aikaan väärässä paikassa, Mansikka sanoi."

Miikka Mikkola 23.3.2002

Marko Virtanen:

"Maalia ei kuitenkaan hyväksytty, vaan Raunio passitettiin jäähylle episodista. Erikoista tässä oli se, että päätuomari Marko Virtanen ei ollut viheltänyt peliä poikki ennen kiekon lipumista maaliin. Virtanen kuulikin tästä tapauksesta kunniansa ja sytytti forssalaisyleisön, joka oli sitä mieltä, että maali olisi pitänyt hyväksyä ja Raunio saatava pois jäähyaitiosta…Kahdentoista minuutin pelin jälkeen päätuomari Virtanen antoi typerän paikkojäähyn Ahmojen Mikko Ilkalle. Edellisestä forssalaishyökkäyksestä viheltämättä jäänyt selvä koukkaaminen jätettiin viheltämättä, joten tässä vihellyksessä oli selvä paikkaamisen maku…Tuomarilinja heitteli kuitenkin laitataklausten, koukkimisten ja paikkailuiden kanssa niin paljon, että Virtasella oli onni päästä elävänä pois kolmanteen erään. Parhaana osoituksena linjattomuudesta Palloseuran toiseen maaliin johtanut rangaistus."

Riku Vihreäsaari 29.9.2001

"Tuomarina hääri jo edellisessä ottelussa Forssassa tuominnut Marko Virtanen, ja vastaanotto oli sen mukainen, kuten myös linjakin."

Riku Vihreäsaari 3.10.2001

"Kolme sekuntia ennen erän loppua päätuomari Marko Virtanen jakoi varmasti kauden käsittämättömimmän tuomion passittaessaan Ahmojen Olli Korkeavuoren jäähyaitioon väärästä varusteesta. Korkeavuoren kypärä putosi päästä taklaustilanteessa, jonka jälkeen ahmapuolustaja luisteli sääntöjen mukaisesti suoraan kohti vaihtoaitiota yrittämättä mitenkään ottaa osaa peliin. Omaan pelaajaan kompastuminen koitui kohtalokkaaksi, sillä Korkeavuori ei ehtinyt lähellekään aitiota, kun Virtanen yhtäkkiä nosti kätensä ylös rangaistuksen merkiksi."

Teemu Eirtovaara 24.10.2001

"Jatkoajan päätuomari Virtanen oli selvästikin suunnitellut mielessään jäähyttömäksi, sillä niin paljon kiinnipitämistä sallittiin, ettei peli aina jääkiekkoa muistuttanut. "

Miikka Mikkola 9.12.2001

"Jäähyn syy oli Kaupinsaloon kohdistunut ruma polvitaklaus. Eikö näistä rikkeistä ajeta pelaaja yleensä ulos kentältä? Miksi nyt ei tapahtunut niin? Sen tietää vain päätuomari Marko Virtanen."

Kotkafani 30.1.2002

"Jos ensimmäisessä erässä yleisön viihdyttämisestä vastasi kotijoukkue, niin toisessa erässä saman roolin varasti päätuomari Marko Virtanen…Rangaistusajan umpeutuessa Virtanen menee Miika Jämsän sukellukseen, ja passittaa Mikko Mattilan jäähylle koukkaamisesta…Pian jäähyjen jälkeen Virtanen menee jälleen vipuun. Tällä kertaa kärsijäksi joutuu Sportin Joni Reinikka. Reinikka komennetaan jäähylle kampituksesta, joka kylläkin oikeasti taisi mennä hypyn puolelle…Virtanen yrittää kyllä kovasti hyvittää äskeistä virhettään. Ajassa 32.13 jäähypenkille lähtee estämisestä Tomi Pöllänen joka tönäistään vaasalaisten toimesta päin Härköstä…Sport saa vielä viimeisen mahdollisuutensa Virtasen mennessä jälleen syöksymiseen ja passittaessa Mikko Outisen jäähylle."

Miikka Mikkola 2.2.2002

Ja loppuun vielä runkosarjan päätteeksi julkaistusta haastattelusta Reijo Mansikan kommentti Mestis-tuomareista:

Sen sijaan ainainen puheenaihe, eli tuomarit ovat puhuttaneet Mestiksessä tänäkin vuonna. Ensi vuodeksi sarjaan odotetaan kokeneempia tuomareita SM-Liigasta, mutta nykyisetkin tuomarit saavat Mansikalta synninpäästön.
- Kyllä täällä mielestäni on ollut ihan hyvät tuomarit. Tietysti palloilulajeihin aina vähän kuuluukin, että pelien jälkeen keskustellaan joskus tuomareista tai tilanteista. Kun tunteilla eletään, niin joskus otetaan tietysti vähän kantaa tuomareihin. Ei se saa mikään tabu olla, ettei niihin ikinä oteta mitään kantaa. Mutta ei nuo tuomarit missään tapauksessa huonoja ole ollut, ei missään tapauksessa. Jos käy tuolla Euroopassa vähän katsomassa peliä, niin meidän pitää olla tosi ylpeitä näistä tuomareista, mitä meillä täällä on.

Miikka Mikkola 10.3.

Koonnut: Miikka Mikkola

» Lähetä palautetta toimitukselle