ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00
Mielipide

Max Wärnin kuiva kausi päättyi

LIIGA / Kolumni
Pelicans haki toisen kiinnityksen finaalipaikkaan aseettomalta Bluesilta. Max Wärn ampui ensimmäisen maalinsa sitten marraskuun. Hän nappasikin pelikiekon talteen – matkamuistoksi.

Max Wärn laukoi avausmaalin ensimmäisellä minuutilla. Bluesin puolustajapari Dale ClarkeMikael Kurki ei ollut tehtäviensä tasalla, kun Tomi Ståhlhammar hävisi kaksinkamppailun laidassa Ilkka Pikkaraiselle. Aaron Brocklehurst laittoi kiekon täysin vapaana maalilla odottaneelle Wärnille. Hyökkääjä nosti kiekon hienosti rystyltä maalin kattoon.

Wärnille maali oli ensimmäinen lähes puoleen vuoteen.

– Hyvä, että sain maalihanat auki! Auttaahan se henkisesti. Työjuhtana mennään, mutta ei se tarkoita etteikö maaleja saisi tehdä.

– Eilinen oli aika sekava peli. Tänään molemmat pelasi omaa lätkää. Sinänsä oli hauskempi pelata, kun oli selkeämpää ja molemmat pelasi omilla vahvuuksillaan. Oli paljon kovempi matsi, Wärn vertasi otteluita.

Maali kuvasti hyvin Pelicansin ja Bluesin välieräsarjan alkua. Bluesin puolustus on pelannut luvattoman heikosti maalin edessä. Lähes kaikki turkoosimerkkiset maalit on tehty aivan lähietäisyydeltä.

– No joo, totta kai yritetään pitää oma maalinedusta puhtaana. Se on se tärkein homma. Se mitä olen Bluesin peliä katsonut, niin pitkälti sieltä niiden maalit on tulleet. Hyvin ollaan pystytty näissä kahdessa ensimmäisessä poistamaan se.


Kiekko maaliin.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Wärn edusti viime keväänä kasvattajaseuraansa IFK:ta, joka marssi komeasti mestaruuteen.

Mitä yhtäläisyyksiä hän löytää viime kevään mestarijoukkueesta ja finaalipaikkaan kovasti tarrautuneesta vuosimallin 2012 Pelicansista?

– Kyllähän jääkiekkoilussa yhtenäisyys on tärkein homma. Meillä on tosi tiivis jengi. Paljon ollaan kyllä tehty hommia. Pitkä kesä ja kova runkosarja tultiin yhdessä, hiki yhdistää. Tunnit tuli ainakin kesällä täyteen. Paljon kovia jätkiä joka rooliin kopissa, Wärn luettelee.

Pelicansin monisatapäinen kannattajajoukko piti kovaa ääntä läpi ottelun.

– Oli tosi hyvä meteli. Kaikkialla missä ollaan oltu on ollut omia faneja mukana. Se on hieno nähdä ja on suuri tuki meille. Hauskaa, että jaksavat seurata meitä, Wärn kiittelee.

Miten menestys on näkynyt mastokaupungin katukuvassa, vai onko siellä ylipäätään ehtinyt liikkua?

– On siellä jonkin verran tullut liikuttua. Melkein kaikissa ikkunoissa on jo Pelicans-liput. Se on hienoa, että koko kaupunki elää mukana. Tosi mukava nähdä, Helsingin kasvatti hymyilee.

» Lähetä palautetta toimitukselle