Mielipide

Matikaisen vakioharhautus toimii aina

LIIGA / Kolumni
Petri Matikaisen joukkue kohahdutti tällä kertaa jo tiistain aamujäillä. Päävalmentaja käänsi kuitenkin kaikkien kiikarit osoittamaan pois pelaajista, pois Lahden Pelicansista.

Tiistain KalPa-ottelun alla Pelicansin Ben Blood ja Niko Kivelä ottivat joukkueen aamuharjoituksissa yhteen paljain nyrkein. Tapauksesta kysyttäessä päävalmentaja Petri Matikainen totesi Etelä-Suomen Sanomille olevansa tyytyväinen ja vakuutti tilanteen olleen täysin normaali. Kuten arvata saattoi, asiasta syntyi kohu.

Tappeleminen joukkuetovereiden kesken ei suinkaan ole arkipäivää jääkiekossa, mutta mistään täysin tavattomastakaan asiasta ei ole kyse. Yhteenottoja sattuu kuitenkin aina, vaikka ne eivät kärjistyisikään nähdyn kaltaiselle tasolle. Syntyneestä keskustelusta päätellen asia ei kuitenkaan ole kaikille tuttu.

Aamuharjoitusten jälkeen Matikainen valitsi sanansa hieman varomattomasti ja KalPa-ottelun jälkeisestä reaktiosta päätellen oli huomannut sen itsekin. Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Matikainen ei juuri puhunut itse ottelusta.

Sen sijaan hän kaatoi täyslaidallisen aamujäiltä jutun tehneen toimittaja Lauri Ilolan niskaan, uhoten muun muassa, että yhteistyö Etelä-Suomen Sanomien kanssa loppuu. 

Matikainen oli sitä mieltä, että huippu-urheilussa ryöpsähtää joskus yli ja puolusti kovaan ääneen seuraansa. Hän kehui hyvän ottelun pelannutta Bloodia ja kritisoi mediaa siitä, miten se luo joukkueesta väkivaltaisen kuvan.

Kaikki huomio oli jälleen imetty seurasta ja pelaajista yhteen henkilöön, mediapelin voimahyökkääjään. Klassista Matikaista.

Ihminen on siinä määrin yksinkertainen eläin, että menemme samaan halpaan kerta toisensa jälkeen. Mikä tappelu? Korvissa kaikuu vain kovaääninen jouluntoivotus.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös