Mielipide

Matikainen, syö se paska ja mene eteenpäin

LIIGA / Kolumni
Petri Matikainen on tunnettu äijänä, joka puolustaa omiaan loppuun asti. Sport-pelin jälkeen nähty käytös oli kuitenkin jotain aivan muuta.

Pelicans-käskijä Petri Matikaisen käytöksestä lauantain Sport-pelin lehdistötilaisuudessa voidaan tulkita, ettei hän ollut sulattanut Antti Tyrväiselle langetettua 12 ottelun pelikieltoa.

"Hyvä peli. Sitten liigastudio voi jatkaa Helsingistä, kun se kaikesta tietää kaiken. Kiitos."

Lyhyellä lausunnollaan Matikainen viittaa Tyrväisen taklauksen jälkipuintiin Nelosen lähetyksessä, jossa toimittaja Vesa Rantanen vaati 15 ottelun pelikieltoa Pelicans-hyökkääjälle.

HPK-ottelun jälkeen Matikainen piti Tyrväisen taklausta erittäin puhtaana. Se on ihan ymmärrettävää mediapeliä omiaan viimeiseen asti julkisuudessa puolustavalta rehdiltä valmentajalta. Monet ajattelivat, että tapaus käsitellään Tyrväisen kanssa sisäisesti.

Varmasti käsitelläänkin, mutta miten? Matikaisen lapsellinen möksötys lauantaina kielii siitä, että tuomion suoraselkäisen vastaanoton sijaan on valittu uhriutumisen tie.

Missä on se äijä, joka tarjosi meille aikanaan tämän klassikon:

"Me syödään se paska, ei se mitään. Syödään paska ja mennään eteenpäin."

Tyrväistä ei tarvitse heittää susille, mutta tosiasiat on hyvä myöntää ja hyväksyä. Ellei se tosiasia Matikaiselle edelleen ole erittäin puhdas taklaus

Niitä erittäin puhtaitakin taklauksia Tyrväinen osaa jakaa. Nyt Matikaisen pitäisi se hänelle isällisesti marraskuun loppuun mennessä kertoa, jos haluaa pelaajastaan jotain hyötyäkin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös