Mielipide

Marski cup kiekkoillaan viikonloppuna

LIIGA, MESTIS / Kolumni
Jokerit, HPK, Pelicans ja KooKoo ottavat mittaa toisistaan Kouvolan jäähallissa järjestettävässä harjoitusturnauksessa perjantaina ja lauantaina 9.-10.8. Viime vuoden liigamestari Jokerit puolustaa mestaruuttaan myös tässä, yhdeksättä kertaa järjestettävässä turnauksessa, jota myös Hannu Aravirta on tulossa seuraamaan. Jatkoaika seuraa tiiviisti tapahtumia kaukalossa sekä sen ulkopuolella.

Aiempina vuosina Mikkelissä järjestetty turnaus pelataan tänä vuonna Kouvolassa Mikkelin jäähalliremontin johdosta. Paikkakunnan lisäksi turnauksessa on myös muuta uutta.

-Marski cup on tietääkseni ensimmäinen suomalainen urheilutapahtuma, johon katsojat ovat voineet ostaa liput internetin kautta ja tulostaa ne itselleen, tapahtuman järjestäjä Pekka Kähönen kertoo.

Kähösen mukaan järjestelmä on toiminut hyvin ja lippuja on mennyt kaupaksi mukavasti. Lippuja voi ostaa ennakkoon netistä turnauksen sivuilta www.marskicup.fi , Kouvolan Jim&Jillistä tai luonnollisestikin vasta paikan päältä.

Turnauksen avausottelu HPK-Pelicans on Veikkauksen tulosvedon kohteena sekä muutenkin mielenkiintoinen: kohtaavathan joukkueet toisensa heti SM-Liigan avauskierroksella 17.9. Myös Jokerit-KooKoo -ottelu on erittäin kiinnostava, harvoinhan Mestis-joukkue pääsee mittelemään voimiaan hallitsevaa liigamestaria vastaan. Muutenkin isäntäkaupungin oman joukkueen mukanaolo lisää paikallisten kiinnostusta turnausta kohtaan. Cupin ottelut pelataan täysimittaisina. Jääkiekon lisäksi turnaus tarjoaa myös muuta viihdettä, kuten elävää musiikkia sekä jääkiekkoilijoiden suosimaa kesälajia golfia.

Joukkueet:

Jokerit

Viime vuoden liigamestari Jokerit puolustaa myös Marski cupin mestaruutta pelaten samalla kauden ensimmäiset harjoituspelinsä. Kuten mestarijoukkueilla yleensäkin on tapana, on Jokerit uusiutunut pakonkin sanelemana rajusti. Pahimpina menetyksinä voidaan pitää rahakaukaloihin suunnanneita Pavel Rosaa ja Tom Koivistoa. Heidän lisäkseen entisiä avainpelaajia ovat mm. Tuomo Ruutu (?), Niko Mikkola, Antti Törmänen, Pasi Saarinen ja Jamie Ram. Uusia narripaitoja ovat mm. paluun Sveitsistä tekevä jokeri-ikoni Mika Strömberg, Timo Vertala (Montreal), Toni Sihvonen (AIK) ja Tommi Turunen (Pelicans). Marski cupissa joukkue joutuu tulemaan toimeen ilman Kari Lehtosta sekä neljää muuta nuorten maajoukkuepelaajaansa jotka ovat par’aikaa pelaamassa Lake Placidin turnauksessa. Toipilasaikaa viettävät Strömberg, Ilkka Mikkola ja Mikko Ruutu seuraavat joukkuetovereidensa otteita katsomon puolelta. Myös pelaajarinkiin kuuluva Jukka Hentunen matkaa joukkueen mukana Kouvolaan.

HPK

Aiemmat harjoitusottelut:

1.8. HPK-Himik 3-1

3.8. HPK-Lukko 1-5

Pronssijoukkue HPK:n pakka on vielä hivenen levällään, kun isoihin rooleihin hyökkäyspäässä kaavaillut Hannes Hyvönen sekä Vladimir Vujtek palasivatkin rapakon toiselle puolelle. Viime kauden ulkomaalaisista muihin maisemiin ovat siirtyvät myös Zdenekit Smid ja Nedved sekä Eric Perrin (JYP). Myös takalinjoilla on vaihtuvuutta tapahtunut, lähtijöihin voidaan lisätä Mika Pietilä sekä avainpuolustajat Sebastian Sulku (Blues) sekä Kimmo Peltonen (TPS). Nimekkäimpiä tulijoita edustavat tällä hetkellä AIK-kaksikko David Prinz ja Jyrki Louhi. Mestiksen seuraajille HPK:n joukkueesta löytyy mielenkiintoisia nimiä viime kaudelta: puolustaja Aki Heino keräsi hurjasti pisteitä FPS:ssa ennen siirtymistään Hämeenlinnaan kesken kauden, keskushyökkääjä Tatu Miettinen kiemurteli viime kauden KalPassa ja maalivahti Sami Heinonen tilkitsi Ahmojen maalia kehuja keräten. Antti Miettinen sekä puolustajat Prinz ja Teemu Aalto eivät turnauksessa pelanne.

Pelicans

Aiemmat harjoitusottelut:

Pitsiturnaus 26.7:

Pelicans-Jukurit 2-0

ZSKA Moskova-Pelicans 2-4

6.8. Pelicans-JYP 2-0

Myös Pelicansin joukkueessa on tapahtunut muutoksia. Ehkäpä suurin kysymysmerkki on päävalmentaja Petteri Hirvonen joka joutuu astumaan loistavaa työtä tehneen “Piri“ Elorannan saappaisiin. Elorannan mukana Keski-Eurooppaan matkasi Mikko Peltola, jonka “tutkapari“ Tommi Turunen puolestaan siirtyi Jokereihin. Myöskään Toni Koivunen ei jatka Lahdessa. Uusista nimistä mielenkiintoismpia nimiä ovat JYP-kaksikko Martin Cech ja Tomi Hirvonen sekä Ruotsista palannut kokenut Jari Kauppila. Lähinnä kotimaisiin pelaajiin luottaneiden lahtelaisten ryhmään on kuluneella viikolla liittynyt koesopimuksella slovakkipuolustaja Robert Fail, joka pelasi viime kaudella UHL-liigassa. Toipilaana pelikaaneista on ainakin Joonas Jääskeläinen.

KooKoo

Aiemmat harjoitusottelut:

7.8. KooKoo-KJT 2-2

Viime kauden yllättäjä, Mestiksen kakkonen, KooKoo on nuorentunut edellisvuoden kokoonpanostaan. Merkittävimpiä menetyksiä olivat teholaituri Tomi Pöllänen (Ässät) sekä Antti Karhula. Uusista vahvistuksista eniten odotetaan Tapparasta siirtyneeltä Mikko Pukalta sekä Pölläsen paikalle kaavaillulta Tomi Lindforsilta (Ahmat). Marski cupiin kouvolalaiset eivät aivan ykköskokoonpanollaan pääse osallistumaan, sillä joukkueen ykkössentterin Timo Nurmbergin lisäksi sivussa ovat hyökkääjät Mikko Mattila, Reino Soijärvi sekä Jari Keltanen. Sen sijaan viime kauden sivussa ollut maalivahti Sami Heikkinen on täydessä pelikunnossa.

Marski cupin aiemmat voittajat

2001 Jokerit

2000 Jokerit

1999 SaiPa

1998 Ilves

1997 AIK

1996 JYP

1995 TPS

1994 Kiekko-Espoo

Otteluohjelma:

Perjantai:

17.30 HPK-Pelicans (tulosvetokohde)

20.30 KooKoo-Jokerit

Lauantai:

15.00 Pronssiottelu

18.30 Loppuottelu

» Lähetä palautetta toimitukselle