Mielipide

Maalivahtiruletti sai onnellisen päätöksen

LIIGA, MAAJOUKKUE / Kolumni
Jokakeväinen kosintareissu MM-kisojen vahtipuolelle sai nopean ja onnellisen lopun. Huippuvireinen Kari Lehtonen sanoi ”tahdon” ja liitto virallistettiin nopeasti. Lehtonen – Vehanen kaksikkoa voitkin huoletta pitää kisojen kovimpana duona.

Kotikisoja odottava kiekkokansa sai kuulla torstaina hyviä uutisia, kun Kari Lehtonen ilmoitti liittyvänsä maajoukkueen mukaan kohti kevään MM-kisoja. Tähän kun lisätään jo mukaan ilmoittautunut Petri Vehanen, on suomella yksi 2000-luvun kovimmista, ellei kovin maalivahtikaksikko MM-kisoihin.

Kaksi rauhallisella torjuntatyylillä torjuvaa vahtia, jotka molemmat ovat nähneet ja kokeneen melkoisesti. Suomen maalivahtitilanne on tällä hetkellä suorastaan herkullinen.

Vuoden 2007 kevät oli Lehtosella nappiosuma. Mies loisti Suomen maalilla MM-kisoissa, kun Suomi haki Olympialaisten jälkihumussa pidetyissä kisoissa hopeaa. Sen jälkeen helsinkiläistorjujan ura lähti kuitenkin alamäkeen. Loukkaantumiset seurasivat toinen toistaan, eikä Atlantassa tullut kunnolla pelejä alle.

Moni puhui jopa entisen lupauksen olleen jo mennyttä kamaa NHL-tasolla. Yksi siirto ja terve kausi voi kuitenkin kaiken muuttaa. Dallasin GM Joe Nieuwendyk näki suomalaisen potentiaalin ja hankki torjujan riskialttiilla siirrolla Teksasiin kesken kauden 2009–2010.

Siitä torjujan ura on ollut yhtä nousukiitoa. Terve ja energinen Lehtonen on palannut huipulle täynnä motivaatiota. Kuluneella kaudella yli 92 torjuntaprosentilla torjunut vahti on palannut jälleen huipulle. Mies olikin Dallasin yksi valopilkkuja ailahtelevasti kuluneella kaudella.


Suomen maalivahtitilanne näyttää kotikisoihin mentäessä herkulliselta.
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

Tähän kun lisätään Euroopan TOP5-vahteihin lukeutuva Vehanen kilpailemaan vierelle, on tilanne makoisa. Rauman Lukon kasvatti on kokenut jo monenlaista urallansa. Kasvattajaseuran pelastetut playout-karsinnat, KHL:n mestaruus sekä edelliset MM-kisat kertovat kaikki omaa kieltään raumalaisten henkisestä kantista.

Tärkeimmät valintaa puoltavat seikat löytyvät kuitenkin molempien herrojen maajoukkueuraa katsoessa.

Sekä Lehtosella että Vehasella on hyviä kokemuksia maajoukkueen matkasta. Kaikki muistavat Vehasen ilmiömäisen viime kevään. Tähän kun lisätään Lehtosen onnistunut historia A-maajoukkueessa, näyttää tilanne hyvältä. Siinä mielessä kaksikko tietää, mitä menestymiseen tarvitaan lyhytkestoisessa turnauksessa. Ja se, jos mikä tuo luottoa omaan päähän valtavien paineiden alla toimiessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös