TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00
Mielipide

Maalivahti maalintekijänä

MESTIS / Kolumni
Heinolan Kiekkoa edustava Joonas Kuusela sai kunnian olla toinen maalinteossa onnistunut Mestis-maalivahti tällä kaudella. Aiemmin tempussa on onnistunut vain Sportin veräjänvartija Aaro Peltonen.

Jokaisen maalivahdin unelma on nyt Joonas Kuuselan osalta täyttä totta.

HeKi johti SaPKoa vastaan 3-1-lukemin, kun ottelua oli pelaamatta enää minuutti. Sekunnit kuluivat, eikä SaPKo pystynyt saamaan kunnon painetta Joonas Kuuselan vartioimalle heinolalaismaalille.

Aktiivisesta mailapelistään tunnettu Kuusela huomasi tilaisuutensa tulleen ottelun viimeisillä sekunneilla, kun mies pääsi käsiksi vastustajan HeKi-päätyyn lähettämään purkukiekkoon.

Kuusela asetti kiekon eteensä ja laukoi pelivälineen ennalta suunnitellun mukaiselle korkealle lentoradalle. Kiekko löysi tiensä savonlinnalaismaaliin vain sekuntia ennen loppusummerin soittoa. Maalintekijä itse huomasi onnistumisensa täpäryyden vasta summerin soitua.

– Toivoin vain, että kaveri ampuu kiekon päätyyn ja pääsen siihen käsiksi. En edes ehtinyt huomaamaan kuinka vähän sekunteja kelloon jäi, Kuusela kertasi.

Kuusela on ollut kiistatta yksi HeKin tärkeimmistä pelaajista viime aikojen menestysputkessa. Loistavien torjuntojen lisäksi maalivahti osallistuu aktiivisesti rännikiekkojen katkoihin ja pystyy paineen keskellä purkamaan limpun pois silloin, kun se ei puolustajilta onnistu.

– Mailapeliä on treenattu aika paljon, mies myöntää.

Maalintekoa lahtelaisvahti ehti yrittää jo kerran aikaisemmin.

– Vaasassa tuli jo paikka, mutta se meni persiilleen.

Kuusela on varsinaisesti Pelicansin miehiä, mutta HeKin kanssa solmitun yhteistyösopimuksen myötä seurat ovat voineet nimetä viisi A-juniori-ikäistä pelaajaa, jotka saavat seilata joukkueiden väliä Mestiksen runkosarjan loppuun asti.

Tähän kvintettiin kuuluu maalivahti Kuusela. Loppukauden kuviot ovat 20-vuotiaalle torjujalupaukselle selvät.

– Runkosarjan loppuun asti olen Heinolassa. Lahdessa kausi sitten vielä jatkuu. En aio kyllä siellä jäädä vain penkille istumaan, Kuusela toteaa napakasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle