Mielipide

Maalinsylkijä Couturier vauhdissa Flyersissa

NHL / Kolumni
Philadelphia Flyers ei kuulu tällä kaudella liigan kärkijoukkueisiin, mutta on välttänyt joutumisen aivan pohjamutiin. Joukkueen riveissä on loistavia pelaajia, mukaan lukien Sean Couturier, joka on tällä kaudella nostanut itsensä uudelle tasolle.

Flyersin odotetusti menestyneet kärkinimet Claude Giroux (14+38=52) ja Jakub Voracek (8+43=51) sijoittuvat pistepörssissä neljänneksi ja seitsemänneksi.

Erityisesti Flyers-joukkueessa on kuitenkin huomiota herättänyt joukkueensa ykkössentteri Sean Couturier, joka on Flyersin ensimmäisen kierroksen kahdeksas varaus vuodelta 2011.

Couturier on muutaman viime kauden pelannut tasaisen hyvin pistesaaliin yltäessä 30 paremmalle puolelle, mutta nyt hänellä on meneillään uransa tähän mennessä paras kausi.

25-vuotias isokokoinen maalintekijä on rikkonut piste-ennätyksensä, kun kasassa on jo tehopisteet 23+19=42. Ja mikä hienointa, takana on vasta 42 runkosarjan peliä.

VAHVA MAALINTEKIJÄ EI LOISTA AINOASTAAN HYÖKKÄYSPÄÄDYSSÄ, VAAN OSAA KÄYTTÄÄ KOKOAAN JA TAITOJAAN EDUKSI MYÖS PUOLUSTUSTILANTEISSA.

Piste per peli -tahtiin upeasti yltänyt Couturier komeilee tällä hetkellä pistepörssin sijalla 19. Maalintekijänä Couturier on 23 osumallaan liigan neljänneksi tehokkain.

Viimeisimmässä pelissä Buffalo Sabresia vastaan Couturier paukutti voittomaalin ylivoimalla ja pelin lopulla toisen tyhjiin.

Vahva maalintekijä ei loista ainoastaan hyökkäyspäädyssä, vaan osaa käyttää kokoaan ja taitojaan eduksi myös puolustustilanteissa. Couturierille annetaan eniten alivoimaminuutteja Flyersin hyökkääjistä ja hänen plus-miinus-lukemansa 14 on joukkueen paras.

Philadelphia Flyersilla on nyt takanaan 19 voittoa, 15 tappiota ja kahdeksan jatkoaikavoittoa. Voisi mennä huonomminkin.

Marras-joulukuussa Flyers kärsi kymmenen pelin tappioputkesta, mutta sen jälkeen joukkue on edennyt voittaen suurimman osan peleistään. Alkukaudesta on tapahtunut huima nousu pudotuspeliviivan tuntumaan.

Flyers on sijoittunut vasta yhdeksänneksi Itäisen konferenssin puolella, mutta Metropolien divisioonassa tilanne on kuitenkin tasainen ja se voi muuttua nopeasti.

Couturierin maaleille on kysyntää jatkossakin, kun kilpailu pudotuspelipaikoista alkaa käydä kuumana.

» Lähetä palautetta toimitukselle