Mielipide

Lukko lähtee kauteen luottavaisena

LIIGA / Kolumni
SM-liigaristeilyllä Lukon edustajat kertoivat tuntemuksiaan kauden alla. Hyvin menneet harjoituspelit antavat odottaa paljon myös liigapeleistä.

Toimitusjohtaja Jyrki Santala, millä keinoin houkuttelette yleisöä Äijänsuolle tulevalla kaudella?

- Meillä on 15 oman juniorimyllyn kasvattia joukkueessa, joista seitsemän sellaista pelaajaa, jotka ovat pelanneet ensimmäisen liigaottelunsa Lukon paidassa. Meillä on ainoastaan kolme kaveria, jotka aikuisiällä ovat liittyneet tähän ryhmään. He ovat pari ulkomaalaista ja naapurista tullut lupaava Markku Tähtinen. Huolimatta siitä, että Äijänsuon halli yhdessä Lappeenrannan hallin kanssa taistelee huonoimman hallin tittelistä, niin meillä on aina hallissa hyvä tunnelma.

Mikä on Lukon yleisötavoite tulevalla kaudella?

- Näin pienessä kaupungissa keskimääräisesti 3000 katsojaa on hyvä tavoite.

Viime kaudellakin ilmeisesti pääsitte tavoitteeseen yleisömäärässä?

- Kyllä vaan. Meillä oli viime kaudella yleisötavoite asetettu samalla tasolle ja siitä päästiin hieman yli. 37000 asukkaan kaupungissa se on ihan hyvin.

Ismo Lehkonen odottaa paljon Ilkka Heikkiseltä

Päävalmentaja Ismo Lehkonen, kerro hieman teidän nuoresta puolustajalupauksesta Ilkka Heikkisestä. Hänhän on pelannut hyviä pelejä harjoituskaudella.

- Kyllä, viime vuonna meidän A-junioreiden valmentaja teki erittäin hyvää työtä hänen kanssaan. Hän sai pelata oman näköistään jääkiekkoa yli puolen tunnin peliajalla matsia kohden. Kauden jälkeen hän hyppäsi meidän liigajoukkueen mukaan, mutta missään nimessä hän ei ole ilmaiseksi saanut paikkaa joukkueessa. Hän on omalla tekemisellään raivannut tiensä porukkaan. Hän on kyllä yllättänyt meidät kaikki.

- Heikkinen on harjoitellut myös omalla ajallaan todella hyvin. Minkäänlaista väsymystä ei ole ilmennyt. Katsotaan iskeekö väsymys, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että hänestä on tulossa aivan poikkeuksellinen pakki suomalaisen jääkiekon eliittiin. Jos hän ei tällä kaudella lyö itseään läpi, niin tulevilla kausilla varmasti, mikäli jaksaa tehdä töitä riittävästi. Hänellä pää kestää kyllä.

Onko hän raumalaisia myös syntyjään?

- Kyllä. Sukuun kuuluu mm. Rintasen Kimmo ja Salon Vesa on hänen setänsä. Se on geeneissä ilmeisesti. Ensimmäisestä harjoitusmatsista lähtien hän näytti sopivan Eepi Hämäläisen pariksi. Hän pelaa siinä Hancockin kentän takana Eepin parina. Erittäin hieno ja positiivinen yllätys on kysymyksessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös