Mielipide

Los Angeles Kings arvoituksellisen tulevaisuuden kynnyksellä

NHL / Kolumni
Suurin joukkueessa tapahtunut muutos verrattuna viime kauteen on joukkueen valmennuksen ja GM:n vaihtuminen. Kings yrittää palata pääpiirteittäin vanhalla, mutta tasonsa osoittaneella pelaajarungolla takaisin menestyksen tielle.

Kings on mielenkiintoinen seura NHL:ssä menestymisen suhteen, jos menestymistä mitataan pudotuspeleihin selviytymisellä. Viimeisen 30 vuoden ajanjaksolla joukkueen yhtenäisiä menestyskausia on aina seurannut pidempiä laskusuhdanteita.

Hyvän Kings-kauden toteutuminen riippuu monesta tekijästä. Ensinnäkin uuden valmentajan John Stevensin on kyettävä sopeutumaan uuteen rooliinsa päävalmentajana ja suurempaan vastuuseen.

Pelaajien ja valmennukse on päästävä tarpeeksi nopeasti samalle aaltopituudelle. Stevensin valinta päävalmentajaksi vaikuttaa perustellulta.

Anze Kopitarin on nostettava tasoaan, ja koko hyökkäysarsenaalin on pelattava tuloksekkaampi kausi.

Hänellä on jo kokemusta päävalmentajan roolista Philadelphia Flyersissa, hän on työskennellyt jo seitsemän vuotta Kingseissa apulaisvalmentajana, joten hän tuntee pelaajansa ja hän vaikuttaa olevan samalla sivulla uuden GM:n Rob Blaken kanssa pelifilosofian muuttamisesta hyökkäyspainotteisemmaksi. 

Blaken on kuitenkin myös kyettävä vahvistamaan joukkuetta pelaajakaupoilla, mikäli näyttää siltä, että joukkue saavuttaa pudotuspelit. Pelaajakauppojen hoitaminen ei kuitenkaan ole lasten leikkiä.

Varoittavana esimerkkinä toimii Colorado Avalanche, jossa toinen seuraikoni on viime aikoina saanut huomata, että hyvien pelaajakauppojen tekeminen voi olla kokemattomalle GM:lle hankalaa.

Anze Kopitarin on nostettava tasoaan, ja koko hyökkäysarsenaalin on pelattava tuloksekkaampi kausi. Puolustuksessa nuorten pakkien on kyettävä nousemaan vanhempien pelaajien tasolle.

Ehkä tärkeimpänä vaatimuksena yksittäiselle pelaajalle on, että maalivahti Jonathan Quickin on pelattava ehjä kausi. Myös tähtipuolustaja Drew Doughtylta odotetaan vahvaa panosta.

Joukkueen heikkoudet voidaan kuitenkin kääntää myös vahvuuksiksi. Vaatimattomasti sujunut kausi nostaa taatusti pelaajien näytönhalua. Uusi päävalmentaja tuo todennäköisesti vapautuneisuutta ja virtaa pelaamiseen.

Eikä uudella GM:llä ole samanlaisia siteitä pelaajiin kuin edeltäjällään Dean Lombardilla, jpten Blake voi nähdä kokonaiskuvan selkeämmin ja olla aktiivisempi pelaajakauppojen osalta. Joukkueen pelaajarunko on jo hiukan ikääntynyt, mutta pudotuspelirutiinia joukkueessa edelleen riittää.

Kings lienee tukevasti Läntisen konferenssin keskikastissa, mutta pudotuspeleihin päästessään se on vaarallinen joukkue. Paljon riippuu siitä, pystytäänkö joukkuetta vahvistamaan kauden aikana.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös