Mielipide

Lokakuun tulokkaaksi valittu Clayton Keller Coyotesin ainoa, mutta sitäkin kirkkaampi valopilkku

NHL / Kolumni
Katastrofaalisen alkukauden pelanneella Arizona Coyotesilla on kaikesta huolimatta ainakin yksi syy hymyyn, Clayton Keller.

Arizona Coyotesin alkukausi on ollut täysi katastrofi. Joukkue menetti heti kauden alkajaisiksi ykkösmaalivahdiksi kesällä hankitun Antti Raannan sairastuvalle, eikä varamaalivahti Louis Dominguesta ollut pitämään joukkuetta pystyssä.

Tilanne eskaloitui lopulta siihen, että Domingue passitettiin farmiin ja tilalle hankittiin New Jersey Devilsistä Scott Wedgewood, joka onnistuikin tuomaan joukkueelle kauden ensimmäisen voiton − kauden 12. ottelussa.

Katsoessa sarjataulukkoa voisi helposti kuvitella, ettei Coyotesin kannattajilla ole ollut mitään syytä hymyillä koko lokakuun aikana. Se ei ole kuitenkaan tosi − tulokaskauttaan pelaava 19-vuotias Clayton Keller on saanut uskomattomalla taituruudellaan hymyn suupieliin jokaisessa ottelussa. 

Seurakavereiden konttaus ei ole hiljentänyt nuoren yhdysvaltalaishyökkääjän menoa. Keller onnistui tekemään lokakuun 13 ottelussa yhdeksän maalia ja yhteensä 15 tehopistettä. Kelleristä tuli sen myötä organisaation ensimmäinen tulokas sitten Teemu Selänteen, joka onnistui tekemään yhdeksän maalia yhden kuukauden aikana.

Kellerin alkukautta voidaan pitää käsittämättömän kovana koko liigan mittapuulla. Pistepörssissä Kellerin edellä ovat Steven Stamkos, Nikita Kutšerov, Jaden Schwartz, Auston Matthews ja Jakub Voracek.

Maalipörssin osalta lista on vielä lyhyempi − amerikkalaisen edellä ovat ainoastaan jo aiemmin mainittu Kutšerov, John Tavares ja Aleksandr Ovetškin.

Kellerin lokakuu voittaa myös viimeisen kahden vuoden tulokastähtien, Connor McDavidin, Matthewsin ja Patrik Laineen NHL-urien aloitukset.

Matthews aloitti tulokaskautensa tekemällä ensimmäiseen 13 otteluun kuusi maalia ja yhteensä 11 tehopistettä, Laine avasi NHL-uransa kahdeksalla maalilla ja niin ikään 11 tehopisteellä. McDavidin uran ensimmäiset 13 ottelua toivat sen sijaan tehopisteet 5+7. 

On melko selvää, ettei yhdysvaltalaistaiturin piste per peli -tahti tule kestämään koko kautta, mutta 70 pisteen rajapyykin rikkominen on täysin realistista.

Kyseiseen rajapyykkiin pääseminen ei todellakaan ole arkipäivää tulokkaille, joten aavikolla voidaan olla syystäkin innoissaan − Coyotesilla on käsissään todellinen kultakimpale.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös