Mielipide

Lisää tunnelmaa Mestikseen!

MESTIS / Kolumni
"Tahdissa, lyö tuhat sydäntä, meitä yhdistää, sama unelma, me mennään kohti liigaa..."

Tämä tuttu laulu raikaa pitkin Kuparisaaren lehtereitä usein etenkin keväällä. Vaasassa mennään yhdessä eteenpäin ja fanit on aktiivisesti mukana kaikenlaisessa toiminnassa. Illasta toiseen kannustuslaulut raikaa pitkin Kuparisaaren lehtereitä.

Tällä kaudella fanit ovat keränneet varoja Sportille pelaajan hankkimiseen. Kannattajayhdistyksen nimikkopelaajaksi valittiin Mika Halava. Tämä ele hakee vertaistaan koko maassa.

Tuskin missään muualla Suomessa on nähty vastaavaa kuin vaasalaisinvaasio Hakametsässä liigakarsinnoissa 2012. Milloin muualla Mestiksessä herätään omien kannattamiseen todenteolla?

Vuodesta vuoteen menestyvillä isoilla Mestis-paikkakunnilla on kuitenkin jonkinlainen pohja olemassa. Kouvolassa, Joensuussa ja Mikkelissäkin on ajoittain loistavakin tunnelma. Varsinkin pudotuspelien pyörähtäessä käyntiin. Liigakarsinnoista puhumattakaan. Surullista on kuitenkin se, että vasta keväällä herätään.

Parhaiten pintaansa näistä on pitänyt kouvolalainen Kuudes Kenttäpelaaja. Mikkelissä ja Joensuussa eletään vastaavasti jonkinlaista suvantovaihetta, eikä kehitystä ole hetkeen näkynyt.

Muuallakin toki löytyy jonkinlaisia pienempiä porukoita. Esimerkiksi Heinolasta ja Vantaalta jaksetaan omien perässä matkustella ympäri Suomen. Ja onhan pieni keravalaisjoukkokin tehnyt pyhiinvaellukset ainakin Vaasaan ja Turkuun.

Monessa paikassa kutenkin junnataan paikallaan. Milloin muualla Mestiksessä herättäisiin kannattamaan omia? SM-liigaan pyrkivien joukkeiden ympäriltä ainakin luulisi löytyvän innokkaita fanikulttuurin kehittäjiä.

On kovin surullista seurailla puolityhjiä "kirkkoja" pitkin kautta, jopa sarjakärjen kotihallissa. Jos joukkueen kannatajista ei löydy innokaita kehittämään paikkakunnalle fanikulttuuria, niin toivoisi, että seuran suunnalta tehtäisiin jotain. Turussa TPS on hieno esimerkki tästä. Kannattajille perustettiin vartavasten oma katsomo. Tämän lisäksi seuran puolelta etsitään jopa vetäjiä kannattajatoiminalle. Harvinaislaatuista tämäkin.

Varsinkin isommilla Mestis-paikkakunnilla toivoisi näkevän hyvätunnelmaisia otteluita. Tuntuu kuitenkin, että näin hyvin harvoin missään niistä on.

Herätä pitäisi muuallakin kuin Vaasassa. Sarjatason taakse ei voi mennä, sillä Sport pelaa Mestistä siinä missä KooKoo, Jukurit ja Jokipojatkin. Olisi hieno nähdä isompiakin vieraskannatajajoukkoja esimerkiksi täällä Vaasassa haastamassa Red Armyn. Toivottavasti se ei jää omaksi haavekuvakseni.

» Lähetä palautetta toimitukselle