Mielipide

Liiga-avaus kutkuttaa Korpisaloa

LIIGA / Kolumni
Viime keväänä vuoden jatkosopimuksen Ässiin tehnyt Jari Korpisalo odottaa mielenkiinnolla uransa yhdettätoista liiga-avausta. "Korppi" lähtee varovasti tavoittelemaan 15 maalin saldoa.

- Sarjan alkaminen on aina hieno juttu. Erityinen se on, kun kyseessä on kotiavaus Lukkoa vastaan ja vielä perjantai-iltana, Korpisalo toteaa.

Ässillä on huonoja muistoja kotiavauksistaan Lukkoa vastaan, sillä etelänaapuri on viime vuosina hakenut Porista rökälevoittoja. Myös Korpisalo on ollut kokemassa kyseisiä kauhunhetkiä, muttei pelkää samojen juonenkäänteiden toistumista.

- Kyllähähän tilanne on nyt täysin erilainen. Ihan suoraan voin sanoa, että kaveri oli silloin selkeästi valmiimpi lähtemään kauteen eivätkä meidän niput ole toisaalta olleet kovinkaan laadukkaita.

Lukko ja Ässät kohtasivat pari viikkoa sitten KiekkoKansan turnauksessa, jolloin Lukko haki Porista niukan 5-4-voiton. Korpisalo ei laita tuon ottelun annille juurikaan painoarvoa.

- Siihen koko matsiin oli meillä vähän spesiaalitaktiikka. Mä näkisin, että se on ihan erillinen matsi tähän avaukseen verrattuna, Korpisalo miettii.

Satakunnan paikallistaistoihin puhallettiin viime kaudella aivan uutta henkeä. Puheet ottelujen arvonlaskusta voidaan ainakin toistaiseksi haudata.

- Vaikka matseja pelataan takavuosia enemmän, niin onhan niissä edelleen oma tunnelmansa. Totta kai sen on lisäksi huomannut, että kaukalossa on paljon enemmän sekä Ässien että Lukon kasvatteja, Korpisalo vahvistaa.

Korpisalo lähtee kauteen kunnon henkilökohtaisilla tavoitteilla. Maalien osalta mies tähyilee varovasti 15 maalin rajapyykkiä.

- Tavoitteena on pelata hyvä, ehjä kausi. Viime kausi oli pikkasen edellistä parempi, vaikka tehomäärät eivät enää ole sellaisia kuin joskus. En mä enää edes odota, että pystyisin tekemään yli 50 pistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle