Mielipide

Lightningille tai Bruinsille jää huippukaudesta käteen lopulta vain luu − idän jättiläiset kohtaavat liian aikaisin

NHL / Kolumni
Alkava ottelusarja Tampa Bay Lightningin ja Boston Bruinsin välillä on lähtökohdiltaan herkullinen, mutta se, että joukkueista toinen putoaa, saa jo itsessään aikaan antikliimaksin.

Tampa Bay Lightning ja Boston Bruins olivat runkosarjassa monella mittarilla mitattuna niin Itäisen konferenssin kuin koko liigankin parhaimmistoa. Kummallakin joukkueella on jalkeilla kokoonpano, jolla taistellaan tänä keväänä Stanley Cupista.

Tämän valossa onkin sääli, että Lightning ja Bruins kohtaavat toisensa jo toisella kierroksella. Jokaisella on hyvin tiedossa, että pudotuspelijärjestelmä määrittää pelin hengen, mutta kun jompikumpi idän kahdesta parhaasta joukkueesta putoaa sarjan päätteeksi, jää myös katsojilta väliin mitä parhain kiekkoelämys.

sen tietäminen, että joukkueista toinen putoaa, on jonkin tason antikliimaksi.

Lightningin ja Bruinsin mittelöstä tulee parhaimmillaan taktisilla elementeillä maustettu ja supertähdillä kyllästetty näytösmäinen ottelusarja. Parhaimmillaan ottelusarja olisi kuitenkin vasta silloin, kun sen panos olisi kovin mahdollinen: paikka Stanley Cup -finaaleissa.

Vaikka sarja ei ole vielä edes alkanut, sen tietäminen, että joukkueista toinen putoaa, on jonkin tason antikliimaksi.

Lightningin ja Bruinsin soisi pelaavan vastakkain vasta silloin, kun auringonvalo Suomessa on lisääntynyt niin paljon, että NHL:n pudotuspeleissä on jäljellä enää neljä joukkuetta. Nyt kaksikosta vain toinen pääsee tavoittelemaan kaudelleen kaikista kirkkainta kruunua toisen jäädessä seuraamaan mestaruuden ratkeamista sivusta.

On toki mahdollisuus, että Läntisen konferenssin joukkueista vahvin − esimerkiksi Nashville Predators tai Winnipeg Jets − paikkaa Stanley Cup -finaaleissa Lightningin tai Bruinsin putoamisesta aiheutuvaa aukkoa. Niin Predators kuin Jetskin tarjoaa käytännössä yhtä kovan vastuksen kuin Lightning Bruinsille ja Bruins Lightningille.

Divisioonien ykkösten ja kakkosten väliset ottelusarjat ennen konferenssifinaaleja eivät kuitenkaan ole poistumassa, ellei NHL päätä muuttaa pudotuspelijärjestelmäänsä.

Onneksi Lightningin ja Bruinsin kaltainen kohtaaminen kuitenkin tarjoaa itsessään lähtökohdat huippujääkiekolle − seurasipa sarjaa analyyttisesta tai viihteellisestä näkökulmasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös