Mielipide

Lightning teki kärkinimiensä johdolla elintärkeän ryhtiliikkeen − ylivoima ratkaisevassa asemassa

NHL / Kolumni
Lightning teki selvän ja erittäin tärkeän tasonnoston Itäisen konferenssin finaalisarjan kolmannessa ottelussa.

Tampa Bay Lightning oli ennen kolmatta ottelua tukalassa paikassa. Selvänä ennakkosuosikkina konferenssifinaaleihin lähtenyt joukkue oli kahdessa kotipelissään joutunut Washington Capitalsin löylyyttämäksi ja lähti vierasotteluihin 0−2-takamatkalta.

Lightning oli kolmannessa ottelussa käytännössä pakkovoiton edessä, sillä 0−3-tilanteesta nouseminen konferenssifinaaleissa on temppu, johon yksikään joukkue ei NHL:n historiassa ole kyennyt.

Karu fakta on, että Capitalsin pitää pystyä parantamaan alivoimapeliään

Lightning onnistui kuin onnistuikin tekemään selvän ryhtiliikkeen kahteen aikaisempaan otteluun verrattuna ja otti elintärkeän 2−4-vierasvoiton.

Joukkue ei vielä onnistunut pelaamaan edellisen sarjan tasolla, mutta esitys oli tällä kertaa riittävä.

Tärkeää osaa näytteli jälleen salamapaitojen ylivoimapeli. Capitalsin ollessa miesvajaalla Lightning on onnistunut maalinteossa kolmessa ottelussa peräti viisi kertaa joukkueen ylivoimaprosentin ollessa huikea 41,7.

Braden Holtbya ei voi juuri syyttää kummastakaan maalista − niin täydellisiä sekä Steven Stamkosin että Nikita Kutšerovin laukaukset olivat − mutta karu fakta on, että Capitalsin pitää pystyä parantamaan alivoimapeliään.

Andrei Vasilevski pelasi Lightningin maalilla erinomaisen ottelun pysäyttäen 36 laukausta. Tällä kertaa vedot tulivat edellisiin otteluihin verrattuna helpommista paikoista, mutta venäläisvahti otti silti tarvittavat torjunnat ja oli vihdoin joukkueensa kaipaama kulmakivi.

Tasaviisikoin Lightning oli paljon terävämpi kahteen edelliseen otteluun verrattuna. Joukkue onnistui ensimmäistä kertaa sarjan aikana luomaan Capitalsia enemmän laadukkaita maalipaikkoja.

Lightning ei myöskään johtoasemassa ollessaan juuri antanut washingtonilaisjoukkueelle siimaa toisen erän jälkimmäistä puolikasta lukuun ottamatta. Ottelu oli ylivoimaisesti sarjan ehjin 60 -minuuttinen salamapaidoilta.

Puolustuksessa Lightningilla on edelleen varaa parantaa. Etenkin Anton Strålmanin ja Ryan McDonaghin otteet ovat esimerkiksi Bruins-sarjaan verrattuna olleet heikkoja. Lightning onnistui kuitenkin vihdoin välttämään jatkuvat ylivoimahyökkäykset omiin, jotka olivat toistuva teema kahdessa ensimmäisessä ottelussa.

Ottelusarja on nyt kolmen ottelun jälkeen ratkaisevassa käännekohdassa

Capitalsin onneksi sarjan kuumin ketju on edelleen Jevgeni Kuznetsovin kolmikko. Aleksandr Ovetškinilla oli ottelussa peräti 18 laukaisuyritystä, Kuznetsovilla 15.

Peluutusedun turvin Capitals pystyi heittämään ykkösnyrkkinsä jatkuvasti jäälle Lightningin nelosketjua vastaan.

Ottelusarja on nyt kolmen ottelun jälkeen ratkaisevassa käännekohdassa. Capitalsin voitto seuraavasta ottelusta antaisi joukkueelle 3−1-johtoaseman, Lightningille voitto taas tarkoittaisi punttien tasaamista.

Lähtökohdat neljänteen otteluun ovat kutkuttavat. 

» Lähetä palautetta toimitukselle