Mielipide

Leon Draisaitl - Saksan kuumin

MAAJOUKKUE / Kolumni
Leon Draisaitl on historian kuumin saksalaiskiekkoilija - monessa mielessä. 190-senttinen, lähes satakiloinen mies on hurmannut naiset katseellaan ja kiekkoihmiset pelitaidoillaan. Ikää on vasta 18, mutta mies ei jätä vanhempaakaan sukupolvea kylmäksi.

Johtavat jääkiekkoilijat ovat usein temperamenttisia. Tulisuuttaan on esitellyt myös Draisaitl, joka hurmasi hankkimalla kaksi ulosajoa nuorten MM-kisoissa Ruotsissa. Ensiajatuksella mielikuva törttöilystä, kun pitäisi toimia joukkueensa selkeänä auktoriteettihahmona, ei ehkä ole näin positiivinen.

Poikamainen kiima ja halu antaa kaikkensa saattaa naurattaa jo vakaita ja vakiintuneita, mutta intohimon asemaa ei sovi aliarvioida. Se on läsnä niin kentällä kuin elämässä. Juuri tämä himo on tehnyt Draisaitlista Saksan lupaavimman kiekkoilijan. Huipulle pääseminen vaatii rajujakin otteita ja on nautittava siitä, kun hommat menevät välillä likaisiksi.

Pukukoppi on ottelun jälkeen täynnä hikisiä, lihaksikkaita miehiä. Heistä jokainen on antanut paljon, ja osa luulee antaneensa kaikkensa. Moni heistä ei silti nouse koskaan samaan glooriaan, jonka Draisaitl on saavuttanut jo nyt 18-vuotiaana.

Karismaattinen mies hurmasi jo poikana. Ensimmäinen kausi WHL:ssä, 58 pistettä. Toinen kausi WHL:ssä, 105 pistettä. 12 nuorten MM-ottelua, 12 pistettä.

Leon Draisaitl on valmis myös aikuisten peleihin. Ensimmäinen MM-ottelu, nimeäminen joukkueensa parhaaksi pelaajaksi. Pelkkien pisteiden tekeminenkään ei riitä. Leon on muutakin kuin maalien perässä koohottava poika, jonka ainoa tavoite on tehdä enemmän maaleja kuin kaveri.

"Pidin erityisesti Leonin kurinalaisesta pelistä. Hän osoitti olevansa kypsä nuori mies", kuvaili saksalaisvalmentaja Pat Cortina IIHF:n haastattelussa MM-avauksen jälkeen.

Draisaitl on jättänyt poikuuden taakseen, ja nyt on aika siirtyä miesten peleihin. Pohjois-Amerikan naisten huomio on jo tullut miehelle tutuksi, mutta kesällä odottava varaustilaisuus kertoo vasta sen, aloittaako mies uransa kanadalaisten vai kalifornialaisten naisten palvottavana.

Leon, odotathan kuitenkin yhtä suomalaista naistoimittajaa. Nähdään Prahassa ensi kevään MM-kisoissa, kulta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös