Mielipide

Leijonilla kolme asetta: Työnteko, työnteko, työnteko

MAAJOUKKUE / Kolumni
Duunarit ja kahden suunnan hyökkääjät ovat vahvasti edustettuna Leijonien MM-miehistössä. Hyökkäyspään ratkaisijat sen sijaan ovat vähissä.

Keskiaikaisten luostareiden ohjenuora oli ora et labora, rukoile ja tee työtä. Sama motto pätee myös Leijonien MM-joukkueeseen.

Kokeneet työhevoset ovat arvokkaita karvaus- ja viisikkopelaamisessa, mutta hyökkäyspeliin ja viimeistelyyn tarvitaan omat täsmäaseensa.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki nimittäin kokosi miehistön työteliäiden ja puolustuspelissä loistavien hyökkääjien varaan. Kiekolliset taiturit ja hyökkäyspelin johtohahmot pystyy laskemaan yhden käden sormilla, eikä kaikkia tarvitse edes käyttää.

Viimeisten joukossa kisakoneesta karsiutuivat esimerkiksi tehokkaan kevään pelannut Roope Hintz ja SHL:n kolmanneksi paras maalintekijä Olli Palola.

Viimeisessä EHT-ottelussa Ruotsia vastaan nelosketju tosin viimeisteli kaikki Suomen maalit, mutta Leijonien valmennus ja fanit saavat pitää kädet kyynärpäitä myöden ristissä, jotta sama temppu onnistuisi myös MM-kisojen ratkaisuhetkillä.

Marjamäen luottomiehistä koottu kolmikko Mika Pyörälä − Joonas Kemppainen − Juhamatti Aaltonen pelasi EHT:llä pirteästi, mutta viimeistely oli toistaiseksi ontuvaa.

Leijonat kohtaa MM-kisojen alkulohkossa muun muassa Norjan, Valko-Venäjän ja Slovenian, joita vastaan pitää pystyä kiekonhallintaan. Kun vastustaja vetäytyy siilipuolustukseen, tarvitaan kiekollisia maestroja johtamaan hyökkäyspeliä.

Kokeneet työhevoset ovat arvokkaita karvaus- ja viisikkopelaamisessa, mutta hyökkäyspeliin ja viimeistelyyn tarvitaan omat täsmäaseensa.

Kisajoukkueessa on toki mukana Liigan maalikuningas Veli-Matti Savinainen, mutta kokeneen ja monipuolisen hyökkääjän näytöt arvokisoista ovat ohuet. Vahvasta kaudesta huolimatta Savinaisen rooli saattaa hyvinkin olla alemmissa ketjuissa Tapparasta tutun tutkaparin Jani Lajusen rinnalla.

NHL-vahvistuksetkin ovat Valtteri Filppulaa lukuun ottamatta varsin kokemattomia MM-tasolla. Odotukset viimeistelyn suhteen ovat todella korkealla sekä kärkihyökkääjien että alempien ketjujen duunarien kohdalla.

Leijonien taktiikkana on tehdä hartiavoimin töitä ja toivoa, että yritys palkitaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös