Mielipide

Latvian joukkueessakin on voittaja

MAAJOUKKUE / Kolumni
Suomi ja Latvia väänsivät yllättävän tasaisen ensimmäisen karsintapelin. Nuorten Leijonien viimeistelytarkkuus ei ollut toivotulla tasolla, mutta Latvian tolppien välissä seisoi todellinen sankari.

Mareks Egils Mitens ei ole kiekkoilevalle maailmalle tutuin mahdollinen nimi. Kyseinen hahmo oli kuitenkin lyödä kunnolla kapulaa Nuorten Leijonien rattaisiin.

Mitens kannatteli joukkuettaan ja antoi mahdollisuuden jopa voittaa, kuten huippuvahdin kuuluukin tehdä.

On totta, että Suomen nuorison viimeistely on ollut läpi turnauksen kelvotonta tasoa. Samoin Mitensin työpisteen jokainen rima testattiin ottelun aikana. Tämä ei kuitenkaan tee tyhjäksi kaikkia torjuntoja, joihin nuori latvialainen venyi.

Mitens kannatteli joukkuettaan ja antoi mahdollisuuden jopa voittaa, kuten huippuvahdin kuuluukin tehdä.

− Suomi oli mestari viime vuonna, mutta he eivät ole mestareita tänä vuonna. Pienen maan maalivahdeilla on aina paljon vastuuta, mutta minulla on itseluottamus kohdallaan. Kaksi peliä on jäljellä, ja voitamme Suomen niissä, latasi Mitens itse ensimmäisen karsintaottelun jälkeen.

Kuluva kausi on keskimmäisen Baltian maan veskarilla vierähtänyt Pohjois-Amerikassa, mutta ei aivan parhaimmissa sarjoissa. Jälki NAHL-liigassa on kuitenkin ollut vakuuttavaa, sillä 22 pelin jälkeen torjuntaprosentti on 94,50 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,32.

Karsintasarja on monille pelaajille lähinnä kiusallinen hermojen testaus, mutta Mitens voi huoletta keskittyä vain pelaamaan omalla tasollaan. Ei hänellä ole paljon hävittävää.

Nousu parrasvaloihin on mahdollista, vaikka Latvia putoaisikin takaisin sarjaporrasta alemmaksi. Kukaan ei väitä, että syynä on maalivahtipeli, kun tasoero voi revetä suureksi muillakin kentän osa-alueilla.

Sitä vastoin ensimmäisessä Suomi-pelissä nähdyt torjunnat saattavat jäädä pelaajatarkkailijoidenkin mieliin ja sydämiin. Laadukkaita torjuntoja oli riittävän paljon, ja Suomen maaleja on hankala laittaa Mitensin piikkiin.

Arturs Irbe saattaa saada manttelinperijän, ja se jos mikä olisi koko lajin voitto. Ja huippujuttu latvialaisille.

» Lähetä palautetta toimitukselle