BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00
Mielipide

Laitureista senttereitä

LIIGA / Kolumni
Kun joukkueessa ei ole tarpeeksi montaa tai tarpeeksi laadukasta sentteriä, joudutaan tähän rooliin sorvaamaan laitahyökkääjiä. Jokereissa näin tehtiin onnistuneesti viime vuonna Tomi Mäen kanssa, nyt samaa koetetaan Ossi Saariselle.

Ennen kauden alkua Jokerien rosterissa oli selvästi havaittava kakkossentterin kokoinen vajaus. Viime kaudella vaisusti pelanneen Janne Hauhtosen odotettiin nostavan tasoaan, ja Jan-Mikael Juutilaisen laskettiin kehittyneen viime vuodesta. Kakkossentteriä ei joukkueeseen hankittu, vaan edellä mainituille pelaajille haluttiin antaa mahdollisuus.

Jo alkukauden aikana kävi selväksi, ettei Juutilainen pysty ainakaan vielä tällä kaudella pelaamaan SM-liigaa kakkossentterin paikalla. Niinpä tuolla paikalla kauden aloitti Hauhtonen. Joukkueen peli alkukaudesta oli kuuluisan tahmeaa, niin myös Hauhtosen. Pisteitä ei syntynyt edes viime kauden malliin, vaikka Glen Hanlonin passiivisella pelitavalla perusteltiin monen hyökkääjän vaisut tehot. Nyt sekä Juutilainen että Hauhtonen pelaavat neloskentässä, Hauhtonen keskellä ja Juutilainen laidalla

Kakkossentterin puutetta ja loukkaantumissumaa paikkaamaan palkattiin ilman sopimusta ollut Markku Tähtinen, joka tuli mukaan ensin kolmen ottelun sopimuksella. Sopimusta jatkettiin joulutaukoon asti, sillä sairaslista oli vielä pitkä. Tähtinen onnistui Janne Lahden ja Jani Ridan välissä pelatessaan hyvin, ja moni olisi ollut valmis antamaan paikan loppukaudeksi.

Sopimusta ei kuitenkaan tullut, sillä nähtävästi Jokerit oli laadukkaamman sentterin perässä, ja uusi vahvistus on joko tulossa tai jäi tulematta. Kun pelit joulutauon jälkeen jatkuivat, kakkossentterin rooliin istutettiin Ossi Saarinen. Liukas jokerihyökkääjä ehti jo kokeilla sentterin paikkaa jo muutamaan otteeseen alkukauden aikana.

Saarinen aloitti kauden vahvasti ja kantoi jopa joukkueen kultakypärää. Käyrä on kuitenkin ollut laskeva ja Saarisen vahvuutta hyödyntävää pelipaikkaa joukkueessa ei tahdo löytyä. Ykkösketjun tutkaparia Fredrik Bremberg - Jukka Hentunen ei voida hajottaa ja kakkoseen on Ridan ja Lahden muodossa kokeneet ja vahvat laiturit.

Tiistaina TPS:ää vastaan pelatussa ottelussa Saarisen kenttä oli jäällä kahdesti turkulaisten tehdessä maalin.

– Ei ole taas vähän aikaan tullut pelattua keskellä, ei mennyt vaan hirveen hyvin. Kaksi omiin niin ei se näin pitäisi mennä, Saarinen totesi ottelun jälkeen pettyneenä.

Saarisen kyvyt kiekollisesti taitavana ja liukkaana laiturina menevät sentterinä pelatessa hukkaan, sillä miehen pitää keskittyä puolustukseen merkittävästi laituripeliä enemmän. Varsinkin, kun Saarisen vahvuutena ei muutenkaan ole puolustussuuntaan pelaaminen.

– Pitäisi puolustaa paremmin. Kaksi vahvaa luistelijaa muutenkin, Jaska ja Polle, niin pitäisi enemmän varmistella, Saarinen toteaa

Mikäli Jokerit mielii vielä loppukaudesta menestyä, on joukkueen paikattava nopeasti kakkossentterin puute. Viime kaudella Hanlonin onnistui kehittää umpilaituri Tomi Mäestä hyvä sentteri. Mikäli sama aiotaan tehdä nyt Saarisen kanssa, menee Ossin potentiaali, josta alkukaudesta oli viitteitä, hukkaan. Niinpä ainoa mahdollisuus on toivoa, että tilanne on tiedostettu myös toimistolla, ja herrat Matti Virmanen ja Keijo Säilynoja ovat matkoilla juuri tästä syystä.

» Lähetä palautetta toimitukselle