TOR - ARI 2.00
EDM - CAR 4.30
COL - NSH 22.00
LAK - STL 23.00
Mielipide

Laine hakee hanakasti maaleja

MESTIS / Kolumni
Mikko Laine hakee liigavauhtia Mikkelin Jukureista. Hyökkääjä puheli kiekon lisäksi myös joulusta Jatkoajan haastattelussa.

Hyökkääjä Mikko Laineella on ollut hyvä alku Mikkelin Jukureissa. TPS-kasvatti on pelannut viikinkipaidoissa yksitoista peliä ja heilutellut viidesti maaliverkkoa. Laine on myös itse tyytyväinen otteisiinsa.

– Hyvin on alkanut. Olen saanut pelata omilla vahvuuksillani ja koutsin tuki on takana. Aina on tietysti varaa parantaa otteitaan ja kehittyä. Jengissä on otettu hyvin vastaan ja täällä on tavoitteet korkealla ja taustat kohdallaan, mikä on tärkeä pointti, Laine puhelee.

Kuinka mies on sitten sopeutunut viikinkipaitojen koppiin, sillä hyökkääjä on ainoa turkulainen pelaaja Jukureissa? Eli miehen rooli pukukopissa ja onko siellä joku erityisen hyvä hämmentäjä, joka tuo väriä koppiin?

– Välillä on kieltämättä tullut kielimuuri vastaan puolin ja toisin. En ole kopissa suuna ja päänä, mutta tarvittaessa puhettakin riittää. Opalla (Olli Korkeavuori) on hyvät jutut ja väritykset, Laine arvioi naureskellen.

Liiga tavoitteena

Alkukaudesta Laine puki kolmeen SM-liigapeliin TPS-paidassa. Ennen Mikkeliin tulemistaan hän ennätti hakea myös pelipaikkaa myös Kouvolan KooKoosta. Kouvolan keikasta ei paljoa muisteltavaa jäänyt.

– Sain pari peliä lisää, ei siitä oikeastaan muuta mainittavaa jäänyt, hyökkääjä kuittaa.


Jukurien ja Mikko Laineen syyskausi sujui mainiosti.
Petri Lyytikäinen

Laine on TPS:n sopimuspelaaja ja oli viime kaudella mukana SM-kultaa voittaneessa joukkueessa. Nuori hyökkääjä oli etenkin harjoituspeleissä liekeissä ja joukkueen parhaita pistemiehiä. Liigassa pelit jäivät lopulta kuuteen, mutta mies oli kuitenkin mukana mestaruusjuhlissa keväällä. Kokemusta miesten peleistä tuli Mestiksen TuTossa, jossa tilille tuli 29 peliä.

– Liigassa ei pelejä enempää tullut, mutta ei siinä auta jäädä mököttämään, vaan tehdään kahta kauheammin duunia, että paikka sieltä aukeaa. Itselleni liiga on selvä tavoite jo ensi kaudella, Laine puhelee rauhallisesti.

Leijonapentujen-paita on tullut Laineelle myös tutuksi. Tilillä on 21 N- ja 7 P-maaottelua. Nuorten arvokisat jäivät kuitenkin haaveeksi, vaikka kisapaikka lähellä olikin.

– Silloin tietysti harmitti, mutta ei niitä enää mietitä. Maaottelut pelattiin turnauksina ja ne olivat kovia ja paljon antavia pelejä. Olihan se hieno juttu, kun huomasi pystyvänsä pelaamaan siellä.

Jatkoaika.comin pelaajakortissa hyökkääjää arvioidaan todella epäsuomalaiseksi pelaajaksi, joka ei osallistu kontaktipeliin, eikä ole erityisen taitava, vaan pyrkii laukomaan aina kun mahdollista ja yrittää tehdä pelkästään maaleja. Mikä on miehen oma arvio tuohon?

– Jälkimmäisen allekirjoitan. Pyrin ampumaan paljon ja menemään aina suoraviivaisesti maalia kohden ja olemaan aktiivinen. Taklauksia en hakemalla hae, mutta tietysti paikan tullen annetaan niitti, tulee oma arvio.

Kiekkoilun lisäksi kalastus on lähellä miehen sydäntä. Pelaamisen ohessa hän suorittaa myös kiinteistövälittäjän tutkintoa.

– Leffoja tulee katseltua paljon, ruotsalaiset dekkarit kolahtavat itselleni. Mitään sarjoja ei ehdi seurata, mutta Diiliä tuli kyllä seurattua ja etenkin kalastusohjelmia tykkään katsella.

– Kesällä tulee mökillä kalasteltua paljon, lähinnä olen virvelimiehiä, mutta perhostelukin on tuttua hommaa, Laine puhelee.

Jouluna rauhoitutaan

Joululomalle Laine lähti hyvillä mielin. Peli kulkee ja Jukurit keikkuu tukevasti sarjakärjessä. Huilia kestää vajaan viikon ja maanantaina pyhien jälkeen on edessä paluu arkeen sulattelemaan jouluherkkuja harjoituksiin. Laineelle joulu on rauhoittumisen aikaa, jolloin ei mietitä turhia.

– Itselleni joulu merkitsee rauhoittumista perheen kanssa. Saa henkisesti levätä, eikä tarvitse miettiä turhia. Ohjelmassa on myös kevyttä ulkoilua, mutta jätetään kuitenkin ulkojäät väliin ja kävely saa riittää.

Suuria lahjatoiveita Laineella ei ole henkilökohtaisesti, mutta entä sitten joukkueelle? Vuosi sitten Petri Lehtonen toivoi pukilta pukukoppiin uusia pattereita, mutta pukille asti viesti ei ilmeisesti mennyt, eli Laine laittaa saman toiveen uudestaan eteenpäin.

– Sauna olisi kanssa kova juttu jäähallille, lähtee vinkkiä jo tulevaa halliremonttia ajatellen.

Lopuksi vielä ikimuistoin joululahja, jonka Mikko Laine on saanut?

– Pienenä sain motocrosspyörän. Kuusen alla ei lahjoja ollut, mutta pyörä oli takapihalla odottamassa. Tuo on jäänyt hyvin mieleen, Laine muistelee.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös