Mielipide

Lahteen tarvitaan kansalaiskeräys Ryan Laschin kiinnittämiseksi

LIIGA / Kolumni
Ryan Lasch treenaa tällä hetkellä Lahdessa odotellen sopimusta. Jenkkilaituri pitää kiinnittää Lahteen vaikka kansalaisaktivismin avulla.

Viimeksi toissakaudella Liigaa Turun Palloseurassa pelannut Ryan Lasch treenaa Etelä-Suomen Sanomien uutisen mukaan Lahdessa. Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen kertoo Laschin kärkkyvän yhä paikkaa Sveitsistä tai KHL:stä, mutta toistaiseksi tuleva pelipaikka ei ole tiedossa.

Lahdessa pitää olla nyt kaikki peukut pystyssä, ristissä ja onnenkäpälät ovesta roikkuen. Ja mielellään enemmän.

Lahden Pelicans tarvitsee Laschin tulevan kauden joukkueeseensa.

Mediahuomion suhteen Pelicans saa olla kiitollinen siitä, että Särkänniemi on olemassa.

Ohuesti syyt ovat pelilliset. Eniten kokoonpano näyttää tarvitsevan kärkiluokan sentteriä, mutta myös laituriosastolle kaivataan vielä lisää maalintekovoimaa, sanoo Matikainen "ulkopuolisista pelastajista" mitä tahansa.

Eniten syy on kauden 2016-17 kauppaamisessa lahtelaisyleisölle.

Kesän aikana Pelicans on saanut eniten negatiivista huomiota. Ensin lusikkansa soppaan heitti Zinzino, joka onnistui vakuuttamaan omat kalanmaksapillerinsä luontaistuotekaupan huomattavasti halvempaa samanlaista tuotetta paremmaksi. Onko kukaan muuten tarkistanut ettei toimistolla ole saman firman kahvikoneitakin? Ollaan lähellä tilannetta, jossa apuun otetaan yksisarviset ja enkelit.

Sitten tulivat uutiset Nuorisosäätiöstä, jonka jupakoihin liitettyä väkeä istuu tietysti myös Pelicansin hallituksessa.

Voi veljet, tai siis hyvätveljet. Mediahuomion suhteen Pelicans saa olla kiitollinen siitä, että Särkänniemi on olemassa.

Jääkiekko on kuitenkin tunteella elettävä laji. Vaikka pienikin hämärätouhuihin sekaantuminen pysyy jatkossakin kyseenalaisena, unohtuvat moraalimurheet äkkiä kun maaliverkot heiluvat vieraspäädyssä. Jääkiekko tulee katsojalle aina edellä. Peleihin pitää saada katsojia ja katsojille saada elämyksiä; ihan sama mitä joku hämeenlinnalainen toimittaja siihen nyrpistää.

Mikä siis olisi parempi tapa kuin napata Lasch Lahteen pysyvästi? Kiinnittää maagisen kauden 2011-12 Lahdessa viilettänyt taitolaituri hurmaamaan lahtelaisyleisön maaleillaan. 76 ottelua, 29 maalia, 49 syöttöpistettä ja melkein mestaruus.

Jos seuran eurot loppuvat kesken, kysytään yhteisön voimaa. Yritykset, kansalaiset, Lahti hereille. Säästöpossu tyhjäksi ja Lasch hyppyrimäen juurelle töihin!

Vakavammin ajateltuna Laschia tarvitsee koko Liiga. Odotettavissa on pientä tähtivajetta viime kauden superjunnujen viilettäessä muualla. Niin, lisäksi yli puolet pistepörssin top 10:stä kurvaa tulevan kauden muualla.

Henkilökohtaisesti en ole kiekkokaukaloiden laidalla fani. En ole myöskään Pelicansin tai Liigan markkinointimies. Lasch-keräykselle lahjoittaisin silti ainakin yhden pilsnerin verran.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös