JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30
Mielipide

Laakso sai tuuletella ”kaaliperhostaan”

LIIGA / Kolumni
Alkukauden yllättäjätulokkaisiin lukeutuva Blues-puolustaja Aleksi Laakso, 19, sai kuparisensa rikki kauden 12. ottelussa. Laukaus upposi hienosti ylähirren kautta häkkiin, mutta vaatimaton nuorukainen luonnehti vetoaan onnenkantamoiseksi.

Pelicansin nuori hyökkääjä Janne Tavi ehti istua kauden ensimmäistä rangaistustaan vain neljä sekuntia, kun Bluesin ylivoimalla tärähti. Aloitusvoiton jälkeen kiekko päätyi viivaan Aleksi Laaksolle, tämä viritti rannelaukauksensa, ja kohta kilahti.

– Joku kaaliperhonen se oli. Ylös meni, niin sattui menemään sisään, hän vähätteli.

– Kyllä se hyvältä maistui. Oli vähän kuuma peli, niin oli makeaa osua tähän paikkaan.

Talteen otettu kiekko löytää paikkansa Laakson asunnon kirjahyllystä, missä ennestään komeilee yksi kiekko. Edellinen kumilaatta muistuttaa hänen viime kauden ensimmäisestä maalistaan Bluesin A-junioreissa. Ensimmäisestä, ja ainoasta.

– Enpä minä ole koskaan mikään maalitykki ollut, Laakso sanoi leveästi hymyillen.

Laakso on saanut alkukaudesta paljon vastuuta. Kesällä hän ei osannut kuvitellakaan pelaavansa vastaavassa roolissa, mutta kun harjoituskausi meni hyvin, ei suuri rooli ollutkaan niin suuri yllätys, etenkin kun Bluesia rasittavat kokeneempien pelaajien loukkaantumiset.

– Välillä on vaikeampaa ja välillä helpompaa. Siinä on helppo pelata Sanen [Santeri Heiskanen] rinnalla, sillä hän paikkaa, jos välillä tulee virheitä. Ja tuleehan niitä.

– Puolustuspeliä pitää parantaa koko ajan. Tänään itse mokasin Pelicansin maalin, niin tasoittaminen oli vähintä mitä pystyin tekemään.

Päävalmentaja Petri Matikainen on hyvillään seurannut Laakson kehittymistä.

– Hän menee eteenpäin koko ajan. Hienoa, että nuori mies sai onnistumisia nyt maalinkin muodossa, mutta minä en ole moksiskaan pisteistä. Enemmän olen tyytyväinen siitä, että peruspeli menee eteenpäin, Matikainen sanoi Pelicans-ottelun jälkeen.

– Aleksilla oli ennen ajatus, että jokaisen syötön olisi oltava hieno syöttö. Ei sellaiseen voi kukaan tietysti pystyä. Aleksi on alkanut sisäistää tämänkin ajatuksen yhä paremmin.

Laakso on kotoisin Seinäjoelta. Bluesin ohella Tappara oli kiinnostunut hänestä jo varhaisjuniorina, mutta urheilutoimenjohtaja Jukka Holtarin tarjoama kokonaispaketti oli vakuuttavin ja Laakso muutti 16-vuotiaana Espooseen.

Laakson ei tarvitse enää haikailla kakkoslajinsa, Pohjanmaalla suositun pesäpallon perään. Siinäkin pelissä hän on nimittäin juhlinut SM-kultaa juniorina. Jääkiekossa tuli viime keväänä A-nuorten SM-mestaruus, mutta suuremmat saavutukset ovat todennäköisesti vasta edessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle