Mielipide

Kuemperin hankinta ei horjuta Raannan valtikkaa - suuri palkankorotus on edelleen tuloillaan

NHL / Kolumni
Arizona Coyotes hankki vahvistusta tolppiensa väliin Darcy Kuemperin muodossa. Suunnitelmat Antti Raannan jatkosopimuksen suhteen ovat kuitenkin pysyneet entisellään.

Darcy Kuemperin hankinta herättää mieleen ensimmäisenä kysymyksen, mitä tämä tarkoittaa Antti Raannan ja hänen tulevaisuutensa kannalta. Raannasta on tulossa kesällä rajoittamaton vapaa agentti, siirtotakaraja lähestyy, eikä jatkosopimusta ole ainakaan vielä saatu aikaiseksi.

27-vuotias Kuemper on esiintynyt vakuuttavasti tällä kaudella ja noussut NHL:n parhaiden kakkosmaalivahtien joukkoon. 19 pelaamassaan ottelussa 195-senttinen ja 93-kiloinen veräjänvartija on torjunut kiekkoja 93,2 prosentin varmuudella ja päästänyt taakseen keskimäärin 2,1 maalia ottelua kohti. Coyotes solmikin Kuemperin kanssa välittömästi kahden vuoden ja noin 3,7 miljoonan dollarin jatkosopimuksen. 

Kuemper on lähestulkoon samanlaisessa tilanteessa kuin Raanta viime kaudella − taidot saattaisivat riittää jopa ykkösmaalivahdiksi, mutta niin Minnesota Wildissa kuin Los Angeles Kingsissäkin mies on jäänyt selvän ykkösvahdin taakse.

28-vuotias Raanta on tällä kaudella käyttänyt tilaisuutensa hyödyksi ja noussut NHL:n ehdottomien ykkösmaalivahtien joukkoon. Alkukaudella loukkaantumisista kärsinyt raumalaisvahti on pelannut kauden aikana 35 ottelua torjuntaprosentilla 92,4 ja päästänyt ottelua kohden keskimäärin 2,45 maalia. 

Kaiken lisäksi kehityskäyrä on ollut hurjassa kasvussa. Vuonna 2018 Raanta on 15 pelaamassaan ottelussa kirjauttanut koko liigan parhaan torjuntaprosentin (93,7) vähintään 15 ottelua pelanneista maalivahdeista.

On sanomattakin selvää, että Raantaa kohtaan on tällä hetkellä hurjasti kysyntää. Erityisesti New York Islanders ja Winnipeg Jets kaipaisivat kipeästi apua tolppien väliin kevään pudotuspelitaistoja silmällä pitäen. Arvostetun kiekkojournalisti Bob McKenzien mukaan Coyotesin tavoitteena on kuitenkin edelleen päästä jatkosopimukseen ehdottoman ykkösmaalivahtinsa kanssa.

Suomalaisnäkökulmasta katsottuna ei siis ole syytä pelkoon. Antti Raanta tulee hyvin suurella todennäköisyydellä pysymään jatkossakin entistä vahvemman maalivahtitandemin piikkipaikalla ja saamaan sen, minkä ansaitseekin − mojovan palkankorotuksen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös