Mielipide

Kouvolassa pakka uusiksi

MESTIS / Kolumni
KooKoo julkaisi tiistaina nipun sopimuksia, niin uusia kuin vanhojakin. Joukkueen laajalti uudistuvasta ytimestä oman siivunsa pyrkii ansaitsemaan hyökkääjät Jan-Mikael Juutilainen ja Tomi Tuomisto sekä puolustaja Markus Västilä, kun taas apuvalmentaja Jarno Kultanen aloittaa organisaatiossa jo ties kuinka monennen kauden.

Mestiksen kärkiryhmittymiin lukeutuva KooKoo on jälleenrakennusvaiheessa. Ismo Lehkosen kolmen kauden projekti tuli päätökseen keväällä ja nyt seura aloittaa uuden projektinsa Juha Juujärven johdolla.

Unholaan meinaa jäädä yksi mies, nyt Juujärven apuvalmentajana työskentelevä Jarno Kultanen. 102 NHL-ottelun KooKoo-kasvatti vaikutti Lehkosen aikakaudella niin pelaajana, A-nuorten päävalmentajana kuin edustusjoukkueen apuvalmentajanakin ja jatkaa työtään Juujärven kakkosmiehenä.

KooKoon kausi päättyi kolmatta kertaa peräkkäin välieräpettymykseen ja pronssiotteluun, josta joukkue raapi itselleen seurahistorian kolmannen Mestis-mitalin. Siitäkin huolimatta kaudesta jäi päällimmäisenä käteen pettymys, johon johtaneista syistä Kultasella on oma näkemyksensä.

– Vuosi sitten oltiin tässä samassa tilanteessa. Silloin lähdettiin uudistamaan joukkueen ilmettä ja hakemaan tasaisuutta joukkueeseen ja sitä kautta perusvarmaa suoritustasoa. Siitä jäi ehkä terävin kärki rakentamisessa hankkimatta ja yksi kuka oli hankittu, epäonnistui.

– Näkisin, että olemme nyt jonkinnäköisessä uudelleenrakennusvaiheessa. Käytännössä se varmaan realisoituu niin, että joukkueessa vaihtuvuus tulee olemaan kova. Ainut syy siihen on se, että meidän tavoitteet ovat kovat ja haluamme menestyä.

Kultasen mielestä Kouvolassa on selkeää tilausta jääkiekolle, minkä puolesta puhuvat myös Mestiksen parhaat katsojaluvut.

– Tilaus jääkiekolle on tässä kaupungissa olemassa. Kouvolalainen yleisö on osoittanut, että heitä kiinnostaa KooKoo. Nyt meidän pitäisi tehdä oma työ paremmin, jotta voimme tarjota sitä, mitä yleisö haluaa.


Kultasen työ jatkuu.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Kouvolaan kehittymään

Ensirykäyksellä julkaisemistaan 15 sopimuspelaajasta KooKoo marssitti lehdistön tentattavaksi kolme uutta miestä. Hyökkääjiä Jan-Mikael Juutilaista ja Tomi Tuomistoa sekä puolustaja Markus Västilää yhdistää tulevan kauden kotikaupungin lisäksi myös halu kehittyä ja menestyä.

Suureen rooliin kouvolalaisten hyökkäyksessä kaavailtu Jan-Mikael Juutilainen, 24, saapuu Kouvolaan Hämeenlinnasta, jossa Jokeri-kasvatti tekaisi 36 ottelussa 7+2=9 tehopistettä.

– Siellä tuo loppukausi oli sellaista vuoristorataa, että oikeastaan tekisi mieli aloittaa uusi kausi nyt heti. Yritetään nyt kuitenkin viettää tämä kesä ensin alta pois, Juutilainen virnistää.

– Mitä nyt olen katsellut, niin Kouvolassa on tehty viime vuosina hyvää työtä, mutta silti on jääty välieriin. Elikkä ensi kaudella lähdetään sitä parantamaan ilman muuta. Henkilökohtaisesti pyrin auttamaan joukkuetta kaikin mahdollisin keinoin ja tuoda sitä omaa parasta niin kentälle kuin sen ulkopuolelle ja kehittää niin seuraa kuin itseä.

Eksotiikkaa Kouvolaan tuo Ranskan pääsarjaseura HC Morzine-Avoriazista Kymenlaaksoon muuttava Tomi Tuomisto, 21. Ranskassa niinikään Jokereiden kasvatti oli viidenneksi tehokkain suomalaispelaaja 22 ottelussa tekemillään 17 (7+10) pisteellä. Mestis-kokemusta Tuomiston vyöltä löytyy kolmen pudotuspeliottelun verran, mutta syksyllä monipuolinen hyökkääjä aloittaa ensimmäisen kokonaisen Mestis-kautensa.

– Meillä oli mielenkiintoinen kausi, joka kuitenkin loppui valitettavasti vähän lyhyeen, kun ensimmäisessä pleijarisarjassa lennettiin ulos. Kouvolaan oli helppo tulla, täällä on hyvä joukkue ja kaikki pitäisi olla kunnossa, fysiikkavalmentajat ja kaikki pitäisi löytyä.

– Kyllä täällä lähdetään mestaruutta hakemaan, itsevarma hyökkääjä vakuuttaa.

Puolustaja Markus Västilä, 19, on hieman maltillisempi tavoitteidensa kanssa. Urallaan Juha Juujärven alaisuudessa A-nuorten SM-liigan puolustajien pistepörssin kertaalleen voittanut Västilä metsästää Kouvolasta aikuisuransa ensimmäistä mitalia.

– Viime kausi meni Tampereen Ilveksessä. Se oli aika floppi, kuten varmaan kaikki tietää. Menestystä tullaan täältä hakemaan, miesten sarjasta kun ei vielä mitalia ole.

» Lähetä palautetta toimitukselle