TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00
Mielipide

KooKoo maltillisena markkinoilla

MESTIS / Kolumni
KooKoon haaviin tarttui viime hetkillä vain Harri Tikkanen. Puolustaja oli oikeastaan pakkohankinta, mutta muita muutoksia ei joukkueessa tapahtunut sitten joulukuun.

Harri Tikkanen jäi KooKoon ainoaksi viime hetken vahvistukseksi. SaiPa-puolustajan siirto Kouvolaan ei tullut suurena yllätyksenä, sillä peliaikaa liigassa ei ollut luvassa – kun taas KooKoon peräpäässä on vajausta. Tikkanen on myös tuttu pelaaja niin valmentaja Reijo Mansikalle kuin osalle joukkueestakin. Oikealta laukovana ”Höylä” tuo lisää vaihtoehtoja ylivoimapelaamiseenkin.

Kouvolaan on haettu kauden alusta asti selvää vahvistusta puolustukseen, ja muutama lyhyt laina onkin jo nähty. Nyt Tikkanen tulee enemmän kuin tarpeeseen, sillä sekä kiekollisena että kiekottomana joukkueen ykköspakkina luutinut Kaj Lindström on sivussa mahdollisesti pitkään. Tehoitta alkukauden SaiPassa puolustaneelle Tikkaselle lieneekin luvassa rutkasti vastuuta.

Puolustusta enemmän loukkaantumiset ovat verottaneet KooKoon hyökkäyskalustoa. Monet joukkueen kannattajista toivoivat riveihin viime hetken maalitykkiä tai kahta, mutta tammikuu ei lisämiehiä tälle osastolle tuonut, vaikka Reijo Mansikka myönsikin että ”kartoitusta tehtiin”.

Sitä, oliko KooKoo kuinka tosissaan kenenkään hyökkääjän perässä, voi vain arvuutella. Faktaa lienee kuitenkin se, ettei markkinoilla liikkunut juurikaan sopivia pelaajia. NHL-tilanteen epävarmuus on pakottanut liigaseurat pitämään turhankin suuria reservejä riveissään, eikä Kouvolassa todennäköisesti enää ollut sukanvarressa rahaakaan kovin suurten vonkaleiden pyydystämiseen. Kesken kauden joukkuetta on kuitenkin jouduttu jo vahvistamaan Jussi-Mikko Makkosella ja Antti Miettisellä, eikä kauden yleisömäärissäkään juhlimista ole.

Akuuttia tarvetta KooKoolla ei oikeastaan lisävahvistuksiin olisi ollutkaan, sillä loukkaantumista huolimatta joukkueessa on ihan riittävästi Mestis-tasolle kyvykkäitä maalintekijöitä, kuten Soijärvi, Kantelinen, Kaukokari ja Miettinen. Kevään kuumin kysymys kuuluukin, kuinka tukkeutuneet hanat aukeaisivat uudelleen?

Lisää loukkaantumisia KooKoon materiaali ei kuitenkaan kestä. Omat juniorit ovat paikanneet poissaolijoita onnistuneesti, mutta myös A-nuorilla on kevään mittaan edessään tärkeitä pelejä. Edustusjoukkueen runkopelaajiin noussut Tuomas Gärdström joutuukin jättämään Hokki-pelin väliin, ja maaottelukutsun myötä väliin tulee jäämään myös vieraspeli Mikkelissä.

Näillä mennään, kuten uusvanha klisee kuuluu. Se, mihin nykyiset miehet riittävät jää nähtäväksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle